Full Fix: Wdsutil.dll mangler / ikke funnet i Windows 10, 8.1, 7

"Wdsutil.dll mangler" feilen er en vanlig Windows-feil som kan forårsake forskjellige systemproblemer som: sakte oppstart av sekvenser, datafrysningsproblemer, nedleggingsproblemer, samt installasjon feiler.

Disse .dll-feilene bør løses så snart som mulig fordi de påvirker mange systemområder. Hovedrollen er å tillate at flere programvaren deler samme funksjonalitet.

"Wdsutil.dll mangler / ikke funnet" feilen bugger Windows-brukere

Wdsutil.dll mangler feil kan forhindre at du kjører bestemte programmer, og når du snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Programmet kan ikke starte fordi wdsutil dll mangler fra datamaskinen din - Dette problemet kan vises hvis Windows-installasjonen er skadet, men du bør kunne løse problemet ved å kjøre SFC eller DISM-skanning på PCen.
 • Wdsutil.dll mangler Windows 7, 8.1, 10 - Dette problemet kan vises på nesten hvilken som helst versjon av Windows, men selv om du ikke bruker Windows 10, bør du kunne bruke de fleste av våre løsninger.
 • Wdsutil dll mangler feilkode 0x7e, 0xc1 - Noen ganger kan denne meldingen følges av en bestemt feilkode. For å fikse dette problemet anbefales det at du oppdaterer alle driverne dine og sjekker om det hjelper.
 • Wdsutil.dll klarte ikke å laste - Hvis du fortsetter å få denne feilmeldingen, kan det hende du kan reparere det ved å utføre en oppgradering på stedet.

Løsning 1 - Kjør en fullstendig systemskanning

Det er mulig at denne wdsutil.dll-feilen er forårsaket av et program for skadelig programvare som kjører på datamaskinen. Kjør en fullstendig systemskanning ved å bruke antivirusprogrammet ditt. Du kan også bruke et av disse anti-hacking verktøyene til å bokstavelig talt feie all skadelig programvare fra datamaskinen din.

Hvis du vil sikre at PCen er riktig beskyttet mot skadelig programvare, er det alltid en god ide å bruke en god tredjeparts antivirusprogramvare. For å sikre at PCen din er helt beskyttet mot online-trusler, foreslår vi at du laster ned Bitdefender og utfører en full systemskanning. Når du har fjernet skadelig programvare fra datamaskinen, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 2 - Registrer wdsutil.dll manuelt

Ifølge brukere, kan du få getwdsutil.dll mangler melding fordi filen ikke er riktig registrert. Du kan imidlertid fikse dette problemet alene ved å kjøre et par kommandoer i kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.

 2. Skriv kommandoen regsvr32 / u wdsutil.dll for å avregistrere filen> trykk Enter .
 3. Skriv kommandoen regsvr32 / i wdsutil.dll for å registrere tilbake filen din> trykk Enter .
 4. Lukk vinduet Kommandoprompt> start programmet på nytt med wdsutil.dll-feilen.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen med .dll-filer, anbefaler vi at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel manglende eller skadet .dlls, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 3 - Bruk en registerrenser

Et register rengjøringsverktøy kan fikse wdsutil.dll registeroppføringer som kan forårsake feilen. Du kan bruke en av følgende registerrengjørere som er oppført i vår artikkel "10 beste Registry Cleaners for Windows 10".

Hvis du leter etter en god registret renere som kan være i stand til å fikse problemet, foreslår vi at du prøver CCleaner .

Løsning 4 - Oppdater datamaskinens drivere

Ifølge brukerne, er det mulig at wdsutil.dll mangler meldingen kan vises på grunn av utdaterte drivere. For å fikse dette problemet må du oppdatere utdaterte drivere ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling .

 2. Utvid driverkategorien som er knyttet til wdsutil.dll-feilen> høyreklikk den> velg Oppdater driver.

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare.

 4. Start programmet på nytt med wdsutil.dll-feilen.

Alternativt kan du laste ned driverne rett fra produsentens nettsted. Dette kan være en opptatt oppgave, spesielt hvis du trenger å oppdatere drivere for flere enheter. Hvis du vil oppdatere drivere automatisk med bare et par klikk, foreslår vi at du prøver TweakBit Driver Updater programvare.

Løsning 5 - Kjør SFC Scan-kommandoen

Problemer med wdsutil.dll kan noen ganger oppstå hvis systemfilene dine er skadet. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å utføre en SFC-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows Nøkkel + X > velg Kommandoprompt (Admin) .
 2. Skriv sfc / scannow > trykk Enter .

 3. Vent til kommandoen er fullført> programmet som er knyttet til wdsutil.dll-feilen.

Hvis SFC-skanning ikke løste problemet, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning i det hele tatt, kan det hende du må bruke DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen og trykk Enter .

 3. DISM scan vil nå starte. Skanningen kan ta omtrent 30 minutter, så vær sikker på ikke å forstyrre den.

Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, prøv å kjøre SFC-skanning igjen og sjekk om det hjelper.

Løsning 6 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis wdsutil.dll mangler feil startet, vises nylig, kan du kanskje fikse det ved å utføre en systemgjenoppretting. Dette er en ekstremt nyttig funksjon siden det lar deg enkelt fikse mange problemer. For å utføre en systemgjenoppretting gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg nå Opprett et gjenopprettingspunkt- alternativ fra menyen.

 2. Når System Properties- vinduet åpnes, velger du Systemgjenoppretting .

 3. Systemgjenopprettingsvindu vil nå vises. Klikk på Neste .

 4. Hvis det er tilgjengelig, merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg nå ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Løsning 7 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis andre løsninger ikke fikser wdsutil.dll, mangler meldingen, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en oppgradering på stedet. Hvis du ikke er kjent, vil en oppgradering på stedet installere Windows på nytt og oppgradere den til den nyeste versjonen, samtidig som alle filene dine blir intakte. Oppgraderingsprosessen på stedet er ganske enkel, og du kan utføre det ved å gjøre følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Når Media Creation Tool starter, velger du Oppgrader denne PCen nå .
 3. Vent mens oppsettet forbereder de nødvendige filene.
 4. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt), og klikk på Neste .
 5. Vent mens oppdateringene lastes ned.
 6. Følg instruksjonene på skjermen til du kommer til Klar for å installere skjermen. Klikk på Endre hva du skal beholde .
 7. Velg Oppbevar personlige filer og apper, og klikk på Neste .

Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet. Når systemet er installert på nytt, bør problemet løses helt.

Løsning 8 - Last ned ISO-bildet

Noen ganger kan dette problemet oppstå når du prøver å installere Windows 10. Hvis dette skjer, er det mulig at ISO-bildet ditt er skadet. For å fikse dette problemet må du laste ned ISO-bildet igjen, og prøv å installere Windows 10 igjen.

Løsning 9 - Kjør oppsettet fra ISO-filen

Flere brukere rapporterte wdsutil.dll mangler feil mens du prøver å lage en oppstartbar flash-stasjon. Du kan imidlertid omgå dette problemet ved å laste ned og montere ISO-bildet. Etter å ha gjort det, kjør du bare setup.exe- filen fra det monterte bildet og følger instruksjonene på skjermen.

Manglende wdsutil.dll-fil kan forårsake mange problemer på PCen din og forhindre at programmer kjører. Selv om dette kan være et stort problem, håper vi at du klarte å fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.