Full Fix: Startmenyen forsvinner i Windows 10, 8.1 og 7

Denne artikkelen gir deg full veiledning for å fikse Start-menyen Forsvinner problem i alle versjoner av Windows 10. Hvis du ønsker å finne løsninger for Windows 10 Technical Version, bare bla ned artikkelen eller klikk her.

6 raske metoder for å fikse startmenyen forsvinner i Windows 10

  1. Oppdater grafikkortdriveren
  2. Avinstaller Dropbox
  3. Prøv å starte alle Windows 10-appene på nytt
  4. Opprett en ny brukerkonto
  5. Utfør en Windows Update
  6. Bruk tredjeparts programvare.

Enda mer enn fire måneder siden utgivelsen av Windows 10 og en stor oppdatering, opplever brukerne merkelige problemer.

Denne gangen rapporterte en bruker av Reddit at hans startmeny mangler, og hvis du også står overfor dette problemet, skal vi prøve å finne en løsning for deg

Startmenyen mangler i Windows 10

Manglende Start-meny var problemet som plaget brukerne, selv om Windows 10 fortsatt var i forhåndsvisningsfasen, og det ser ut til at det forblir til i dag. Som mange Windows 10-brukere klager på det på ulike fora.

"Start-menyen mangler ikoner og viser en klar farge. Det skjer nesten hver dag nå. Eventuelle løsninger for dette? "Sa en Reddit-bruker.

Enda mer, folk klager på dette problemet på Microsoft Community Forums:

Jeg bruker Windows 10 i nesten 2 pluss måneder uten noen hitch. Siden de siste 2 dagene vises startmenyen ikke når jeg trykker på ikonet Windows 10 på venstre side i oppgavelinjen. Andre brukere på samme laptop har imidlertid ikke dette problemet.

Noen brukere var så frustrert over dette problemet at de bestemte seg for å lure Windows 10, og rulle tilbake til forrige versjon av Windows: " Jeg ringte til å gå tilbake til Windows 7 ... det var ikke verdt smerten lenger ".

Siden vi tror Windows 10 er et veldig godt operativsystem, vil vi ikke at brukerne skal forlate det, så vi gjorde litt forskning på hvordan du løser problemet med manglende Start-meny i Windows 10, og vi kom opp med følgende løsninger .

Slik løser du manglende startmenyproblem i Windows 10

Løsning 1 - Oppdater grafikkortdriveren

Noen brukere som var involvert i forumdiskusjoner om dette problemet foreslo at problemet er i grafikkortdriveren, slik at oppdateringen kan gjøre ting litt bedre.

For å oppdatere grafikkortdriveren gjør du følgende:

 1. Gå til Søk, skriv inn enhetsbehandling, og åpne Enhetsbehandling
 2. Utvid skjermkort, høyreklikk på grafikkortet ditt og gå til Oppdater driverprogramvare

 3. Vent til veiviseren for å finne noen oppdateringer

For å holde systemet trygt fra permanent skade mens du installerer feil driverversjoner, anbefaler vi sterkt at du bruker et dedikert verktøy. Det er mange av dem, men vi anbefaler Tweakbit's Driver Updater. Dette verktøyet er veldig nøyaktig og lar deg kjøre flere skanne økter.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Basert på tilbakemeldingene fra fora, vil oppdateringen av driverne trolig ikke få jobben gjort, da den bare fungerte for en eller to brukere. Men vi inkluderte det i artikkelen, fordi det ikke vil skade for å oppdatere driverne, og du vet aldri, kanskje det også løser Start Menu-problemet.

Løsning 2 - Avinstaller Dropbox

Mange brukere som fikk dette problemet før hadde noe til felles, de hadde Dropbox installert på sine datamaskiner. Av en eller annen grunn virker det som om Dropbox er i konflikt med Startmenyen, og det forhindrer det fra normal arbeid. Så, hvis du har installert Dropbox, avinstallerer du det, og se om Startmeny vises igjen.

Dette kan være et stort problem for Dropbox-brukere, da de vil bli tvunget til å bruke nettversjonen av tjenesten, men vi håper at Dropbox vil komme opp med en oppdatering som løser dette problemet snart.

Løsning 3 - Prøv å starte alle Windows 10-appene på nytt

Når det gjelder konflikter mellom Start-menyen og programmene, forhindrer noen av dine Windows 10-apper at Windows 10 ikke fungerer, så vi skal installere alle Windows 10-appene og se om Startmeny fungerer igjen.

Hvis du vil installere alle appene i Windows 10 på nytt, gjør du følgende:

 1. Høyreklikk på Start Menu-knappen og åpne Command Prompt (Admin)
 2. Skriv inn PowerShell i kommandolinjen
 3. Lim inn følgende linje i administratoren: PowerShell-vinduet:
  • Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

 4. Vent til PowerShell kjører kommandoen (ignorere noen få røde feilkoder)

Denne kommandoen installerer alle appene på nytt, og hvis noen av dem er i konflikt med Windows 10 på grunn av en dårlig installasjon, blir den løst nå.

Løsning 4 - Opprett en ny brukerkonto

Og til slutt sa en av brukerne av Microsoft Answers-forumet at han fant ut at Start Menu ikke fungerte på grunn av den ødelagte Start-menyen. Så det siste vi skal prøve for å fikse ditt Startmeny-problem, oppretter en ny brukerkonto.

Hvis du vil opprette en ny brukerkonto, hvis Startmenyen ikke fungerer, gjør du følgende:

 1. Åpne kommandoprompt (Admin)
 2. Legg til følgende linje, og trykk Enter: nettbruker / ADD

 3. Denne kommandoen legger til en annen brukerkonto på datamaskinen din, så start den på nytt, logg inn på den nye kontoen, og kontroller om problemet er løst

Løsning 5 - Utfør en Windows Update

Sjekk om det er en tilgjengelig oppdatering for din Windows 10-datamaskin. Dette kan løse problemet med Start-menyen.

1. Klikk først på Windows-tasten + R på tastaturet for å åpne " Kjør " -appen.

2. Skriv inn dialogboksen " kontrolloppdatering "

3. Utfør en sjekk for å se om det er en ny oppdatering

Løsning 6 - Bruk en tredjeparts programvare

Hvis du vil bruke 5 $, anbefaler vi deg å prøve å installere Start10, noe som er et flott verktøy du kan bruke til å erstatte Windows 10 Start-menyen. Du bør vite at før de vil belaste deg, er det en prøveperiode på 30 dager.

Som du ser, har vi ikke en ultimate løsning som løser problemet for alle brukere, fordi årsaken til problemet er annerledes.

Hvis du har en annen løsning som hjalp deg eller noen du kjenner til å fikse den manglende Start-menyen, vennligst skriv den ned i kommentarene, jeg er sikker på at du skal hjelpe mange mennesker.

Guide for Windows 10 teknisk versjon

En av de feilene vi har opplevd i Windows 10 Technical Preview, er at menyen Start-menyen forsvinner når du slår på operativsystemet, eller når du bruker det, vil du ganske enkelt ikke kunne få tilgang til det, men ved å følge opplæringen nedenfor i den rekkefølgen det er beskrevet, vil du fikse Start-menyen i Windows 10 Teknisk forhåndsvisning og fortsette med ditt daglige arbeid i Windows 10.

Start-menyen forsvinner hovedsakelig på grunn av en prosess som ikke har startet når Windows 10-teknisk forhåndsvisning er slått på, eller et tredjepartsprogram skadet noen av Windows 10-registerfilene dine. Også som en sikkerhetsforanstaltning før du gjør trinnene som er forklart nedenfor, foreslår jeg å sikkerhetskopiere ditt viktige arbeid for å forhindre potensiell skade underveis.

Tutorial om hvordan du tar tilbake Start-menyen i Windows 10 Teknisk forhåndsvisning:

Mange brukere bruker regelmessig startmeny, men flere brukere rapporterte at Startmenyen forsvant helt på PCen. Når det gjelder startmenyproblemer, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Windows 10 Start-menyen og Cortana virker ikke - Ifølge brukerne virker både Cortana og Start-menyen ikke på PCen. For å fikse dette, trenger du bare å kjøre en enkelt kommando fra PowerShell.
 • Windows 10 Start-knappen virker ikke - Hvis Start-knappen ikke virker på PCen, kan problemet skyldes ødelagt brukerkonto. Du kan imidlertid fikse det ved å opprette en ny brukerkonto.
 • Start-menyen mistet Windows 10 - Flere brukere rapporterte at Start-menyen er tapt på PCen. Dette kan være et problem, men det kan hende du kan fikse det ved å skanne ødelagte systemfiler.
 • Windows 10 Start-menyen forsvunnet etter oppdatering - Noen ganger kan en oppdatering føre til at startmenyen forsvinner. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å finne og fjerne den problematiske oppdateringen.
 • Start-menyen Windows 10 åpnes ikke, vises ikke, svarer ikke - Brukerne rapporterte ulike problemer med Start-menyen på PCen, men hvis du har problemer med Start-menyen, må du prøve noen av våre løsninger.

Løsning 1 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis du har dette problemet, kan du kanskje fikse det ved å installere de nyeste oppdateringene. Som standard installerer Windows 10 oppdateringene automatisk, men du kan også sjekke om oppdateringer manuelt når som helst. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Gå nå til Oppdater og sikkerhetsseksjonen .

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer. Hvis oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk og installert når du starter datamaskinen på nytt. Når du har installert de manglende oppdateringene, må du kontrollere om problemet fortsatt varer.

Løsning 2 - Bruk PowerShell

Flere brukere rapporterte at de klarte å løse problemet med manglende Start Menu ganske enkelt ved hjelp av PowerShell. Hvis du ikke er kjent, er PowerShell et kommandolinjeverktøy, men det gir mer kraft enn Kommandoprompt. For å løse dette problemet ved hjelp av PowerShell, gjør du følgende:

 1. Åpne Oppgavebehandling . Du kan gjøre det ved å bruke Ctrl + Shift + Esc hurtigtast.
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, går du til Arkiv> Kjør ny oppgave .

 3. Opprett nytt oppgavevindu vil vises. I inntastingsfeltet angi powerhell . Merk Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter og klikk OK .

 4. Når PowerShell åpnes, kjør Get-appxpackage -all * shellexperience * -packagetype-pakke |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($ _. Installlocation + "appxmetadataappxbundlemanifest.xml")} kommandoen.

Etter å ha kjørt denne kommandoen, bør problemet med Start-menyen være fullstendig løst

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med Start-menyen i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer (krever oppgradering).

Løsning 3 - Logg ut og logg deg tilbake på kontoen din

Ifølge brukerne, hvis Start menyen forsvinner fra Windows 10, kan du kanskje løse problemet ved å logge ut og logge inn igjen. Husk at dette bare er en løsning og ikke en permanent løsning, så hvis du ser etter For en permanent løsning, må du kanskje prøve noe annet.

For å logge ut og logge tilbake, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Trykk Ctrl + Alt + Del . Velg nå Logout fra menyen.
 2. Vent noen sekunder og logg deretter tilbake på kontoen din.

Etter at du har gjort det, må startmenyen begynne å fungere igjen. Dette er ikke en permanent løsning, noe som betyr at du må repetere denne løsningen når problemet oppstår.

Løsning 4 - Start filutforskeren på nytt

Hvis Start-menyen forsvinner fra installasjonen av Windows 10, kan problemet være File Explorer. En foreslått løsning som kan hjelpe deg, gjenoppretter File Explorer. For å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn Windows Utforsker på listen. Høyreklikk Windows Utforsker og velg Start på nytt fra menyen.

 3. Vent et øyeblikk for at File Explorer skal starte på nytt.

Når filutforskeren starter på nytt, kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis denne løsningen fungerer for deg, må du gjenta det når dette problemet oppstår.

Løsning 5 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Noen ganger forsvinner Startmenyen din fordi Windows 10-installasjonen er skadet. Hvis det er tilfelle, kan du kanskje løse dette problemet ved å utføre SFC- og DISM-skanninger. Begge disse skannene er utformet for å reparere en ødelagt installasjon, så du vil kanskje prøve dem ut. For å utføre disse skanningene må du gjøre følgende:

 1. Åpne Oppgavebehandling . Klikk på Fil> Kjør ny oppgave .
 2. Når Opprett nytt oppgavevindu åpnes, skriv inn cmd, og merk av Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter. Klikk på OK for å starte Kommandoprompt .

 3. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scannow og trykker Enter for å kjøre den.

 4. SFC-skanning vil nå starte. Denne skanningen kan ta opptil 15 minutter, så ikke avbryte den.

Når SFC-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis problemet fortsatt varer, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning, må du kjøre DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Start Kommandoprompt som administrator .
 2. Skriv inn og kjør DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

 3. DISM scan vil nå starte. Det er verdt å nevne at denne skanningen kan ta opptil 20 minutter eller mer, så ikke avbryte det.

Når skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, gjentar du SFC-skanningen igjen og kontrollerer om det løser problemet.

Løsning 6 - Opprett en ny konto

Hvis Start-menyen forsvinner på din Windows 10-PC, kan problemet være en ødelagt brukerkonto. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å opprette en ny brukerkonto. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Kontoer- delen.

 2. Fra menyen til venstre velger du Familie og andre personer . Nå i venstre rute velger du Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Etter å ha gjort det, bytt til den nye kontoen og kontroller om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 7 - Fjern den problematiske oppdateringen

Noen ganger kan denne feilen oppstå hvis du installerer en problematisk oppdatering. For å fikse problemet, må du finne og fjerne den problematiske oppdateringen fra PCen. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne appen Innstillinger og gå til Oppdateringer og sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk nå på Vis installert oppdateringshistorikk i venstre rute.

 3. Liste over de siste oppdateringene vises. Klikk på Avinstaller oppdateringer .

 4. Du bør nå se listen over installerte oppdateringer. Dobbeltklikk oppdateringen for å fjerne den.

Når den problematiske oppdateringen er fjernet, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis du ikke finner den problematiske oppdateringen, kan du også bruke Systemgjenoppretting for å gjenopprette PCen din til en tidligere tilstand.

Hvis en bestemt oppdatering forårsaket dette problemet, bør du vite at Windows vil prøve å installere det på nytt. For å forhindre at dette problemet gjenopptas, må du blokkere denne oppdateringen. Vi har allerede forklart hvordan du kan blokkere visse oppdateringer fra å installere i Windows 10 i en av våre tidligere artikler, så sørg for å sjekke det ut for detaljerte instruksjoner.

Løsning 8 - Tilbakestill Windows 10

Hvis du fortsatt har dette problemet, og andre løsninger ikke kan hjelpe deg, kan du vurdere å tilbakestille Windows 10. Vi må advare deg om at denne metoden vil slette alle filene dine og personlige dokumenter fra systempartisjonen din, så vær så snill. sikker på å sikkerhetskopiere dem.

Etter sikkerhetskopiering av filene dine må du opprette et Windows 10 installasjonsmedium. Det er mange måter å gjøre det på, men den enkleste måten er å bruke Media Creation Tool . Etter at du har opprettet et installasjonsmedium, kan du tilbakestille PCen ved å gjøre følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen. Dette vil tvinge Windows 10 til å starte Advanced Boot Mode.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt .
 3. Du kan bli bedt om å sette inn Windows 10 installasjonsmedia, så vær sikker på at den er klar.
 4. Velg din versjon av Windows og velg Bare stasjonen der Windows er installert .
 5. Velg Bare fjern mine filer . Du får nå se en liste over endringer som tilbakestilles, vil utføre. Klikk på Tilbakestill for å fortsette.

Nullstillingsprosessen vil nå starte. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre den. Når du har tilbakestilt Windows 10 til standard, må du kontrollere om problemet er løst.

Det er det, flere enkle metoder for å fikse Start-menyen hvis den forsvant fra operativsystemet Windows 10. Hvis du har andre spørsmål knyttet til dette emnet, kan du skrive oss under i kommentarfeltet på siden, så hjelper vi deg videre så snart som mulig.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i mars 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.