Slik: Slå av pekefeltet når musen er koblet til i Windows 10

Nesten alle bærbare datamaskiner har touchpad som inngangsenhet, men mange brukere pleier å bruke musen på den bærbare datamaskinen fordi bruk av mus er mye enklere enn å bruke en berøringsplate. Siden mange brukere foretrekker å bruke musen over berøringsplaten, skal vi i dag vise deg hvordan du deaktiverer berøringsplaten når musen er koblet til på Windows 10.

Hvordan deaktivere touchpad når musen er koblet til i Windows 10?

Innholdsfortegnelse:

 1. Endre innstillingene dine
 2. Kontroller musens innstillinger
 3. Rediger registeret ditt
 4. Installer de nyeste driverne
 5. Deaktiver berøringsflaten ved hjelp av Smart Gesture-appen
 6. Bruk snarveien til tastaturet
 7. Deaktiver berøringsplaten via registret

Deaktiver berøringsplaten i Windows 10

Som tidligere nevnt har mange brukere en tendens til å bruke musen på den bærbare datamaskinen fordi det er mer behagelig for dem, men noen ganger kan det oppstå visse problemer når du kobler en mus til den bærbare datamaskinen. I mange tilfeller vil din pekefelt forbli aktivert, så du kan ved et uhell berøre det og flytte pekeren mens du skriver. Dette er et mindre ulempe, men det finnes flere måter å fikse dette problemet på.

Løsning 1 - Endre innstillingene dine

Ifølge brukerne har bærbare datamaskiner med Precision touchpads et alternativ til å deaktivere din touchpad automatisk når du kobler en mus til din bærbare datamaskin. For å aktivere denne innstillingen, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne Innstillinger-appen.
 2. Gå til Enheter og naviger til Mus og touchpad- fanen.
 3. Du bør se La igjen pekefeltet når en mus er tilkoblet . Still dette alternativet på Av .
 4. Lukk Innstillinger app og kontroller om problemet er løst.

Løsning 2 - Kontroller musens innstillinger

En måte å fikse problemet med touchpad på Windows 10 er å endre musen innstillinger. Noen ganger gir touchpad-drivere sine egne innstillinger til musenes innstillinger, derfor bør du kunne deaktivere berøringspulten derfra. For å gjøre det, gjør følgende:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kontrollpanel fra listen.

 2. Når Kontrollpanel åpnes, gå til Maskinvare og lyd og velg Mus .

 3. Når vinduet Musinnstillinger åpnes, bør du se ELAN eller Enhetsinnstillinger- fanen. Bytt til den.
 4. Finn Deaktiver intern pekeenhet når ekstern USB-pekeenhet er tilkoblet og aktiver den.
 5. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 3 - Rediger registeret ditt

Denne løsningen fungerer sammen med Synaptics touchpads, så hvis din bærbare har en Synaptics touchpad, vil du kanskje prøve denne løsningen. Ved å utføre denne løsningen bør du kunne se muligheten til å deaktivere berøringsplaten når du kobler til en mus i musens innstillinger. Husk at endring av registeret ditt kan føre til ustabilitet i systemet, derfor foreslår vi at du lager en sikkerhetskopi av registeret ditt hvis noe går galt. Gjør følgende for å gjøre endringer i registeret ditt:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Registerredigering åpnes, går du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Synaptics \ SynTPEnh- tasten i venstre rute.
 3. Høyreklikk på det tomme rommet i høyre rute og velg Ny> DWORD (32-biters verdi) .

 4. Angi DisableIntPDFeature som navnet på den nye DWORDen og dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.
 5. Velg Hexadecimal- alternativet og endre verdidataene til 33 . Klikk på OK .
 6. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

Etter å ha gjort disse endringene i registret, bør du se muligheten til å deaktivere berøringsplaten i Mus-innstillinger.

Løsning 4 - Installer de nyeste driverne

Noen ganger er muligheten til å deaktivere berøringsplaten når musen er tilkoblet, ikke tilgjengelig, med mindre du har de nyeste driverne. For å fikse dette problemet, bare gå til den bærbare produsentens nettsted og last ned de nyeste driverne på tastaturdriverne for den bærbare datamaskinen. Når du har lastet ned de nyeste driverne, avinstallerer du nåværende driver ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn du Touchpad- driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller .

 3. Hvis det er tilgjengelig, velg Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk OK .
 4. Etter at driveren er fjernet, start datamaskinen på nytt.
 5. Når datamaskinen starter på nytt, installerer du den nyeste kontrollpaneldriveren og kontroller om det løser problemet.

Oppdater drivere automatisk

Hvis du ikke vil installere touchpad-driverne på egen hånd, er det et flott verktøy som gjør det for deg.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 5 - Deaktiver berøringsflaten med Smart Gesture-appen

Hvis du bruker ASUS laptop, bør du kunne deaktivere berøringsplaten din via Smart Gesture-appen. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Finn Smart Gesture- appen og kjør den. Smart Gesture-programmet skal være tilgjengelig fra oppgavelinjen, slik at du lett kan få tilgang til den derfra.
 2. Gå til Musedeteksjon- fanen og sjekk Deaktiver Touchpad når musen er plugget inn .
 3. Lagre endringer og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Bruk snarveien til tastaturet

Hvis du ikke finner muligheten til å deaktivere berøringsplaten automatisk, kan du prøve å bruke en hurtigtast for å deaktivere berøringsplaten manuelt. For ASUS-bærbare datamaskiner bør snarveien være FN + F9, men det kan være annerledes på din bærbare PC, derfor vil du kanskje sjekke brukerens bruksanvisning.

Løsning 7 - Deaktiver berøringsplaten via registret

Noen brukere rapporterte at det ikke er mulig å deaktivere berøringsplaten i Mus-innstillingene, men du kan omgå dette problemet ved å redigere registeret. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Registerredigering og gå til HKEY_CURRENT_USER / Software / Elantech / Otheretting / DisableWhenDetectUSBMouse- tasten i venstre rute.
 2. Endre verdien fra 0 til 1 og lukk Registerredigering .

Etter å ha gjort disse endringene, vil din pekefane nå bli deaktivert hver gang du kobler en mus til den bærbare datamaskinen. Som du kan se, selv om dette alternativet ikke er tilgjengelig, kan du fortsatt aktivere det ved å følge disse trinnene. Vi må nevne at denne løsningen bare gjelder hvis du bruker ELAN touchpad.

Løsning 8 - Installer ASUS Smart Gesture på nytt

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å installere ASUS Smart Gesture-programvaren på nytt. For å gjøre det, må du først fjerne programvaren fra PCen. Etter det, naviger til ASUS nettsiden, last ned den nyeste versjonen av ASUS Smart Gesture og installer den. Deretter bør du kunne slå av berøringsplaten når musen oppdages uten problemer. I tillegg foreslår noen brukere også å laste ned og installere ATK-pakken, så du vil kanskje også prøve det.

Å ha både touchpad og mus aktivert på samme tid kan være problematisk, men du kan enkelt deaktivere touchpad når du kobler musen din ved å bruke en av våre løsninger.