PC fast på hovedkortet skjermen? Her er hva du skal gjøre

Dataproblemer varierer i deres alvor og hyppighet av forekomsten. Noen, som arvstartsprosessene, vil av og til trenge komplekse løsninger for å løse. Andre problemer, inkludert de som forårsaker problemet hvor PCen sitter fast på hovedkortet, kan ikke nødvendigvis kreve slike involverte feilrettinger.

Uansett, vi anbefaler alltid at du starter med den enkleste ideen du kan tenke deg på og bare gå videre til alternative 'hardere' løsninger når alle dine klare ideer kommer ned.

Nå, formålet med denne artikkelen er å vise deg hvordan du løser problemet med at PCen sitter fast på hovedkortet og gjør datamaskinen oppstart.

Som jeg antydet tidligere, mens glitch ser seg skummelt i begynnelsen, vil du bli overrasket over at det tar en ganske enkel måte å overvinne den.

La oss først se på mulige utløsere av denne feilen ...

Årsaker til PCen fast ved problem med hovedkortskjermen

Hitch kan oppstå på grunn av flere grunner:

 • System RAM : Et dårlig minne (kanskje på grunn av overklokking eller overspenning) kan oppstå denne hikken i datamaskinen. Du kan også støte på den irriterende feilen hvis en av minnesporene er feil.
 • Feil oppstartskonfigurasjon : Endring av oppstartsoppsettet, for eksempel ved hjelp av MSCONFIG-verktøyet, kan ende med å bringe slike problemer.
 • Korrupte BIOS : Hvis det av noen grunner blir ditt hovedkort BIOShas ødelagt, så kan du være sikker på mange utfordringer ved oppstartstid, slik som denne PCen stakk på problem med hovedkortet. For eksempel er en mislykket BIOS-oppdatering kjent for å introdusere denne sta ting.

Samlet sett kan PC-problemer oppstå på grunn av noen veldig merkelige happenings - noen veldig smålige - så dette er bare et høydepunkt.

Hva å gjøre hvis PCen sitter fast på hovedkortet

Så hva skal du gjøre hvis PCen velger å holde seg fast på sin BIOS-splash-skjerm ved oppstart? Her er noen dokumenterte løsninger.

Løsning 1: Start datamaskinen på nytt

Enkel, men fungerer fra tid til annen. Du ser at PC-en din bare kunne stå overfor mindre og svært midlertidige BIOS-lesefeil, slik at du vil starte den på nytt, slik at den kan gjenopplaste de riktige innstillingene og starte oppstart.

Prøv dette og se hvordan det går.

Løsning 2: Oppstart i sikker modus

Sikker modus hjelper til med å korrigere utallige feil fra langsom støvler til mislykket oppstart og alt i mellom. Prøv det.

trinn:

 1. Slå PCen din ned manuelt (trekk) manuelt tre ganger i ettertid. Skjermbildet Velg et alternativ . Klikk feilsøking.

 2. Velg Avanserte alternativer.

 3. Derfra velger du Oppstartsinnstillinger

 4. Hit Restart .

 5. Etter at PCen har startet på nytt, ser du en rekke valg. Velg 4 / F4 for å starte den i sikker modus.
 6. Hvis den støtter, kjør systemgjenoppretting for å ta tilbake datamaskininnstillingene til en tidligere fungerende tilstand.

Løsning 3: Kontroller Boot-bestillingen din

Hvis du har endret oppstartsrekkefølgen, vil PCen kjempe for å finne ut hvor du skal starte opp, slik at du må rette opp oppstartssekvensen.

trinn:

 1. Start PCen og kom i BIOS (trykk på høyre tast ved oppstart, f.eks. ESC, F9, F2 etc.).
 2. Finn oppstartsområdet og kontroller at harddisken din er satt til å være den første oppstartingsenheten.
 3. Start datamaskinen på nytt.

Du vil også oppleve det samme problemet hvis du har en ekstern gadget som en iPod plugget inn. Sørg også for at du ikke har eksterne lagringsenheter som en USB-harddisk tilkoblet.

Løsning 4: Kontroller RAM

Vi har allerede sett at systemminnet (RAM) er en hyppig kilde til denne typen feil. For å gjenopprette, smalere ned på RAM og inspisere dem installerte RAM-moduler pluss sine spor.

trinn:

 1. Åpne systemenheten.
 2. Finn RAM-ene og:
  • Fjern RAM-ene en etter en (hvis aktuelt).
  • Du setter deretter inn RAM-modulene (igjen en etter en) mens du prøver å starte opp hver gang. Hvis maskinen starter uten en (eller flere) RAM-moduler, vet du at problemet er med minnene. Unødvendig å si, må du erstatte det mistenkte RAM-modulen (e).

Løsning 5: Fjern CMOS (BIOS)

Å rydde CMOS-batteriet på hovedkortet, tilbakestiller normalt BIOS-innstillingene tilbake til fabrikkinnstillingene.

Dette blinker ut av eksisterende feilkonfigurasjoner og forstyrrelser som baner vei for at PC skal starte opp.

trinn:

 1. Slå av hver perifer enhet som er festet til datamaskinen.
 2. Koble fra strømnettet fra strømnettet.
 3. Fjern datamaskinens deksel.
 4. Finn CMOS-batteriet på hovedkortet. Batteriet er vanligvis i enten en horisontal / vertikal batteriholder, selv om den også kan kobles til en installert ombordhode ved hjelp av en ledning.
 5. Fjern CMOS-batteriet. Legg merke til + og - retningen hvis CMOS-batteriet er inne i en holder. Til slutt forsiktig batteriet ditt fritt fra kontakten. For batterier som er koblet til en ledning til den innebygde heisen, kobler du bare av ledningen.
 6. Vent i mellom 1-5 minutter.
 7. Sett inn batteriet igjen.
 8. Sett datamaskindekslet på igjen.
 9. Koble alle enhetene tilbake i tillegg til datamaskinen.
 10. Slå på datamaskinen.

Vær oppmerksom på at denne metoden er generell og at maskinen din kanskje trenger litt forskjellige trinn, så referer til din datamaskinhåndbok eller produsentens nettsted hvis du er usikker.

Også, til tider vil du trenge en skrutrekker for å bidra til å trykke på tappen (på felgen) på batteriholderen

Alt i alt fungerer denne reparasjonen i de fleste tilfeller som en sjarm.

Løsning 6: Utfør en fersk installasjon

I ekstreme tilfeller er den eneste måten å installere de mistenkte konfigurasjonene på nytt. Du må kanskje installere om Windows, en helt ny harddisk eller til og med et nytt hovedkort.

Men dette bør komme aller siste når alt annet ikke vil fjerne PCen fast på hovedkortets skjermutfordring.

YTTERLIGERE RETNINGSLINJER VALGT RETT FOR DIG:

 • 6 beste gaming hovedkort for å drive din tørst etter seier i 2019
 • Ingen oppstartsskjerm på Windows 10? Slik kan du fikse det
 • Fiks: Skjermen blinker hele tiden i Windows 10