Full Fix: Cortana Search Box mangler på Windows 10

En av de største tilleggene til Windows 10 er den virtuelle assistenten Cortana. Selv om Cortana har mye å tilby for Windows 10-brukere, rapporterer enkelte brukere at søkefeltet Cortana mangler fra Windows 10. Dette er ikke et alvorlig problem, og det kan enkelt løses ved å følge våre løsninger.

Cortana Search Box mangler Windows 10

Mange brukere bruker søkefunksjonen for å finne filer eller programmer på PCen, men noen brukere rapporterte at søkefeltet i Cortana mangler. Når det gjelder søkproblemer, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Cortana forsvant Windows 10 - Mange brukere rapporterte at Cortana bare forsvant fra Windows 10. Dette er usannsynlig, og hvis du har dette problemet, må du kontrollere om du ikke bruker små oppgavelinjeikoner.
 • Windows-søkefelt mangler - Ifølge brukerne kan noen ganger Windows søkefelt bli savnet. Hvis det er tilfelle, sjekk søkeinnstillingene dine og sørg for at søylinjen ikke er skjult.
 • Cortana og søkeinnstillinger mangler - Hvis du har dette problemet, kan problemet være ditt Cortana-innstillinger. For å løse dette problemet, kontroller om Cortana er aktivert.
 • Søkeboks Windows 10 virker ikke - Dette er et relativt vanlig problem som kan vises på Windows 10. Dette problemet kan forårsakes av en ødelagt brukerprofil, men du kan fikse problemet ved å migrere til en ny brukerprofil.
 • Søkeboksen i Cortana virker ikke, viser - Hvis søkeboksen ikke fungerer eller viser i det hele tatt, kan problemet være filkorrupsjon. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å utføre en SFC- og DISM-skanning.
 • Søkeboksen Cortana deaktivert - Hvis søkeboksen er deaktivert på PCen, kan problemet være et tredjepartsprogram. Bare fjern det problematiske programmet og sjekk om det løser problemet.

Løsning 1 - Pass på at du ikke bruker små ikoner i oppgavelinjen

Brukere rapporterte at søkefeltet i Cortana ikke fungerer hvis du bruker små oppgavelinjeikoner, men du kan endre det ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk på oppgavelinjen og velg oppgavelinjeinnstillinger .
 2. Kontroller at Bruk små oppgavelinjeknapper ikke er merket.

Etter at du har avstemt små oppgavelinjeknapper, skal søkekartet Cortana automatisk vises på oppgavelinjen.

Løsning 2 - Pass på at Cortana ikke er satt til Skjult

Hvis det ikke finnes en kasse i Cortana på datamaskinen, kan det hende at den er skjult. I Windows 10 har du mulighet til å skjule søkefeltet, vise det som en knapp eller som en søkeboks. Hvis søkeboksen av en eller annen grunn er satt til skjult, vil du ikke kunne bruke den, men du kan enkelt fikse det ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk på oppgavelinjen .
 2. Velg Cortana> Vis søkeboks .

Løsning 3 - Opprett en ny brukerkonto

Noen ganger for å fikse problemer med manglende Cortana-søkeboks er det best å opprette en ny brukerkonto. Opprettelse av ny brukerkonto er siste utvei, og før du gjør det, anbefaler vi sterkt å prøve forskjellige løsninger. Husk at du må flytte alle dine personlige filer og mapper hvis du oppretter en ny brukerkonto. For å opprette en ny brukerkonto gjør du følgende:

 1. Gå til Innstillinger> Kontoer .

 2. Naviger til familie og andre brukere, og klikk på Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Deretter klikker du på Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn brukernavnet og passordet for den nye brukeren, og klikk på Neste .

 6. Når du har opprettet en ny brukerkonto, kan du bytte til den. Cortana søkeboks skal fungere uten problemer.

Løsning 4 - Pass på at oppgavelinjen ikke er utvidet

Ifølge brukerne kan dette problemet noen ganger vises hvis du bruker dupliserte skjermer. I noen tilfeller kan verktøylinjen og søkeboksen flyttes til en annen skjerm. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å gjøre følgende:

 1. Høyreklikk på oppgavelinjen og velg oppgavelinjeinnstillinger fra menyen.

 2. Rull ned til delen Flere skjermer, og kontroller at Vis oppgavelinjen på alle skjermer er slått av.

Husk at denne løsningen bare fungerer hvis du har to eller flere skjermer. Hvis du bruker en enkelt skjerm, kan du bare hoppe over denne løsningen.

Løsning 5 - Bruk søk ​​snarveien

Mange brukere rapporterte at søkefeltet Cortana mangler på PCen, men det betyr ikke at søkefunksjonen ikke fungerer. Hvis søkefeltet mangler, kan du fortsatt aktivere søket ved å åpne Start-menyen og skrive inn søket ditt.

Alternativt kan du bruke Windows Nøkkel + S snarvei for å åpne Søk-menyen umiddelbart. Disse er nyttige løsninger, og de fungerer i henhold til brukerne, så vi oppfordrer deg til å prøve dem ut.

Løsning 6 - Pass på at du ikke bruker Tablet-modus

Ifølge brukerne, kan søkefeltet i Cortana bli savnet hvis du bruker PCen din i tablettmodus. Du kan noen ganger aktivere denne modusen ved et uhell, men du kan alltid deaktivere det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne handlingssenteret . Du kan gjøre det ved å klikke på Action Center nederst til høyre eller ved hjelp av Windows-tast + En snarvei.

 2. Klikk nå på Utvid- knappen og klikk Tablet-modus for å deaktivere den.

Etter det vil Tablet-modusen bli deaktivert, og søkefeltet for Cortana skal vises igjen.

Løsning 7 - Flytt oppgavelinjen til bunnen av skjermen

Noen brukere har en tendens til å endre oppgavelinjens posisjon for å tilpasse utseendet til deres Windows 10. Men ved å endre oppgavelinjens posisjon kan du føre til at visse funksjoner mangler

Hvis søkefeltet for Cortana mangler, kan problemet være oppgavelinjen din. Bare flytt oppgavelinjen til bunnen av skjermen, og problemet bør løses. Flere brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 8 - Fjern problematiske applikasjoner

Brukere har en tendens til å installere ulike applikasjoner på PCen for å tilpasse brukergrensesnittet. Selv om dette gir dem mulighet til å oppnå noen interessante resultater, kan enkelte programmer forstyrre Windows og forårsake at Cortana-søkefeltet blir savnet.

Hvis du bruker et hvilket som helst program som tilpasser utseendet til Windows 10, må du kanskje fjerne det for å løse dette problemet. Det finnes flere måter å gjøre det på, men det beste er å bruke en avinstalleringsprogramvare.

Hvis du ikke er kjent, er avinstalleringsprogramvaren et spesielt program som er designet for å fjerne programmer fra PCen. Det er verdt å nevne at disse programmene vil fjerne alle filer og registeroppføringer knyttet til programmet du vil fjerne. Som et resultat kan du helt fjerne enhver applikasjon fra PCen din og sørge for at den ikke forårsaker noen flere problemer i fremtiden.

Det finnes mange flotte avinstalleringsprogrammer på markedet, men det beste er IOBit Uninstaller, Revo Uninstaller, og Ashampoo Uninstaller,vær så snill å prøve noen av dem.

Løsning 9 - Utfør en SFC-skanning

Noen ganger kan Cortana søkeboks bli savnet på grunn av ødelagte systemfiler. Filkorrupsjon kan oppstå av ulike årsaker, men du kan fikse det ved å utføre en SFC-skanning. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis dette alternativet ikke er tilgjengelig, velger du PowerShell (Admin) i stedet.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Denne prosessen kan ta ca. 15 minutter, så ikke avbryte den.

Når SFC-skanningen er fullført, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis det gjør det, eller hvis du ikke kan kjøre eller fullføre SFC-skanning, må du kanskje bruke DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør nå DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

 3. DISM scan vil nå starte. Vi må advare deg om at denne prosessen kan ta 20 minutter eller mer, så ikke avbryte den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, gjentar du SFC-skanningen og kontrollerer om det løser problemet.

Løsning 10 - Omregistrer Cortana

Hvis du fortsatt har dette problemet, kan årsaken være ødelagte Cortana-komponenter. Dette problemet kan føre til at Cortana-søkefeltet forsvinner, men du kan løse problemet ved å re-registrere Cortana-komponenter. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start PowerShell som administrator. Du kan bare gjøre det ved å trykke på Windows Key + S og skrive inn powershell . Høyreklikk Windows PowerShell fra listen over resultater, og velg Kjør som administrator .

 2. Kjør følgende kommando: Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

Etter at kommandoen er utført, bør problemet løses, og søkeboksen for Cortana skal vises igjen.

Cortana er nyttig, men du kan oppleve noen problemer med det fra tid til annen. Når det gjelder Cortana-problemer, rapporterte brukerne at Cortana ikke slår av, eller at Cortana er deaktivert av selskapets politikk. Vi har dekket disse og mange andre Cortana-relaterte problemer før, så sørg for at du sjekker dem ut.