Fullstendig feil: MASKIN KONTROLL UTTRYKKINGSFeil i Windows 10

Blue Screen of Death-feil, også kjent som STOP-feil, er en av de alvorligste feilene på Windows 10. Disse typer feil kan skyldes feil maskinvare, derfor er det avgjørende å vite hvordan du kan fikse feil som MASKINSKONTROLL.

MACHINE CHECK EXCEPTION kan forårsake mange problemer på PCen. Når det gjelder denne feilen, rapporterte brukerne også følgende problemer:

 • Maskinkontroll Unntak blå skjerm - Denne feilen blir alltid etterfulgt av en blå skjerm av dødsfall. Den mest sannsynlige årsaken er et maskinvareproblem eller en ødelagt driver.
 • Maskinkontrollering ved oppstart - Noen ganger vises denne feilen så snart datamaskinen starter. Som et resultat vil du ikke kunne få tilgang til Windows 10 i det hele tatt.
 • Maskin Sjekk Unntak overklokk - Mange brukere har en tendens til å overklokke maskinvaren for å få maksimal ytelse. Overklokking kan imidlertid føre til at dette og mange andre feil oppstår.
 • Maskinkontroll Unntak Windows 10 installasjon - Få brukere rapporterte dette problemet så snart de installerte Windows 10. Ifølge dem var problemet forårsaket av inkompatibel maskinvare eller en dårlig driver.
 • Windows 10-oppgradering machine_check_exception - Denne feilen vises også etter oppgradering av Windows 10-PCen. Vanligvis er problemet en dårlig oppdatering eller et kompatibilitetsproblem.
 • Maskinkontroll Unntaksfeil System stoppet - Dette er en variant av denne feilen, men du bør kunne fikse det med løsninger fra denne artikkelen.
 • Maskinkontroll Unntak Intern tidsurfeil - En annen variant av den opprinnelige feilen. På samme måte som med andre feil, kan denne løses med en av våre løsninger.
 • Ukorrekt maskinkontroll Undersøkelse - Dette er også en type feil som kan vises. I de fleste tilfeller er feilen forårsaket av et maskinvareproblem.
 • Machine_check_exception hal.dll, halmacpi.dll - Noen ganger vil denne feilen fortelle deg hvilken fil som forårsaker problemet. De vanligste årsakene til denne feilen er hal.dll og halmacpi.dll.

Slik fikser du MASKIN KONTROLLER EXCEPTION BSOD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater driverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Avinstaller grafikkortdriveren
 7. Oppdater BIOS
 8. Deaktiver hurtigstart og CSM i BIOS
 9. Deaktiver Intel SpeedStep-teknologi i BIOS
 10. Slå av LAN-adapteren
 11. Sett SATA Fast boot til Alle enheter
 12. Koble fra DVDen din og flere harddisker
 13. Sjekk etter feil maskinvare

Fiks - MACHINE CHECK EXCEPTION feil i Windows 10

Løsning 1 - Oppdater driverne

Blue Screen of Death-feil skyldes ofte inkompatible eller utdaterte drivere, derfor er det viktig at du oppdaterer drivere så ofte du kan. For at Windows 10 skal gjenkjenne og bruke maskinvaren din, må driverne være oppdatert, og hvis ikke, vil PCen krasje mens du får feilen MACHINE CHECK EXCEPTION.

Den enkleste måten å løse dette problemet på er å oppdatere driverne, og du kan laste ned alle nødvendige drivere fra maskinvareprodusentens nettsted. Brukere bekreftet at oppdateringen av driverne løste problemet for dem, så sørg for å prøve det.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve her, kjører Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan brukes til å håndtere alle slags problemer, inkludert BSOD-problemene. Så det kan også være nyttig når det gjelder feilen MACHINE CHECK EXCEPTION.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Den neste feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, kjører SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som reparerer korrupte systemfiler, som kan løse BSOD-problemer.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og det tredje kommandolinje feilsøkingsverktøyet vi skal prøve her er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM), som navnet sier, re-distribuerer systembildet, som kan føre til løsning av BSOD-problemer, som MACHINE CHECK EXCEPTION.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis det er noe galt med harddisken din, kan BSOD-problemer forventes. Så, kom igjen og kjør kommandoen chkdsk for å skanne harddisken, og fikse eventuelle problemer.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Avinstaller grafikkortdriveren

Selv om det anbefales å bruke de nyeste driverne, kan noen ganger de nyeste driverne ha visse problemer med Windows 10, og det anbefales å avinstallere dem og erstatte dem med den eldre versjonen. For å avinstallere grafikkortdriveren gjør du følgende:

 1. Last ned Avinstaller for skjermdriver.
 2. Start verktøyet og følg instruksjonene.

Etter at du har fjernet skjermdriveren, må du bare besøke grafikkortprodusentens nettsted og laste ned driverne for grafikkortet ditt. Bare vær sikker på å laste ned den eldre versjonen av driverne og ikke den du hadde før. Selv om denne løsningen gjelder for Nvidia-grafikkort, kan det også fungere for AMD-eiere.

Løsning 7 - Oppdater BIOS

Ifølge brukerne kan MACHINE CHECK EXCEPTION feil skyldes utdatert BIOS, og hvis du vil fikse denne feilen, må du kanskje oppdatere BIOS. Ved å oppdatere BIOS, aktiverer du nye funksjoner på hovedkortet ditt og løser de mulige kompatibilitetsproblemer mellom prosessor og hovedkort.

Husk at oppdatering av BIOS er en avansert prosedyre, og hvis du ikke utfører den riktig, kan du forårsake permanent skade på PCen. Hvis du bestemmer deg for å oppdatere BIOS, vær ekstra forsiktig og sjekk hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 8 - Deaktiver hurtigstart og CSM i BIOS

Mange brukere rapporterte at deaktivering av Fast Boot og CSM i BIOS varslet feilen MACHINE CHECK EXCEPTION Blue Screen of Death på Windows 10, derfor anbefaler vi sterkt at du deaktiverer disse funksjonene fra BIOS. For å se hvordan du får tilgang til BIOS og hvordan du deaktiverer disse funksjonene, må du kontrollere hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner.

Løsning 9 - Deaktiver Intel SpeedStep-teknologi i BIOS

Få brukere rapporterte at deaktivering av Intel SpeedStep-teknologi i BIOS løser dette problemet, så du vil kanskje prøve det. Før du går inn i BIOS, må du kontrollere at du bruker hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner om hvordan du skriver inn BIOS og hvordan du deaktiverer denne funksjonen.

Løsning 10 - Slå av LAN-adapteren

Ifølge brukerne er MACHINE CHECK EXCEPTION-feilen forårsaket av Atheros nettverkskort, og for å løse dette problemet anbefales det at du deaktiverer nettverkskortet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn nettverkskortet ditt, høyreklikk det og velg Deaktiver fra menyen.

 3. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Hvis problemet er løst, kan du prøve å oppdatere nettverksadapterdriveren og aktivere adapteren igjen, men hvis det ikke hjelper, bør du bytte ut nettverkskortet ditt, siden det kan være feil.

Løsning 11 - Sett SATA Fast boot til Alle enheter

Noen brukere hevder at innstillingen SATA Rask oppstart til Alle enheter i BIOS løser feilen MACHINE CHECK EXCEPTION BSoD. For å se hvordan du endrer denne innstillingen, anbefaler vi sterkt at du sjekker hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 12 - Koble fra DVDen din og flere harddisker

Brukerne rapporterte at de ikke klarer å installere Windows 10 på grunn av MACHINE CHECK EXCEPTION-feilen, og hvis du står overfor det samme problemet, kan du prøve å koble fra DVD-stasjonen sammen med eventuelle ekstra harddisker du har installert.

Noen ganger for å fullføre installasjonsprosessen må du koble fra alle andre harddisker og bare ha installasjons harddisken tilkoblet. Hvis du bare har en harddisk, må du koble fra DVD-stasjonen før du starter installeringsprosessen.

Løsning 13 - Sjekk etter feil maskinvare

Blå skjerm av dødsfeil som MACHINE CHECK EXCEPTION kan skyldes feil maskinvare, derfor anbefaler vi sterkt at du sjekker RAM, prosessor, hovedkort og alle andre store maskinvarekomponenter. Få brukere rapporterte at en feil prosessor er årsaken til denne feilen, så sørg for at du sjekker prosessoren først.

Hvis du fortsatt har problemer med PCen din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

MASKIN KONTROLLER UTVIKLING BSoD-feil kan forårsake visse problemer, men denne feilen kan enkelt løses ved å utføre en BIOS-oppdatering, eller ved å endre visse BIOS-innstillinger.