Windows klarte ikke å reparere stasjonen: Hvordan kan jeg fikse det?

Windows OS leveres med en innebygd System File Checker og Disk Checker verktøy. Hvis operativsystemet oppdager en feil eller feil på stasjonen, vil den be deg om å kjøre CHKSDK-verktøyet for å fikse stasjonen.

Verktøyet har en ganske god oversikt over å reparere mindre korrupsjon og mangler problemer med harddisken. Imidlertid kan de innebygde diagnostiske verktøyene til tider ikke klare å reparere stasjonen og vise at "Windows ikke klarer å reparere stasjonen" -feilen.

Den fulle feilen lyder som følger:

Feilkontroll - Eksempel på harddisk

Det oppsto et problem med å reparere denne stasjonen. Windows klarte å reparere stasjonen. Lukk denne dialogboksen, og prøv deretter å reparere stasjonen igjen.

Dette kan oppstå med både ekstern og intern stasjon ut av det blå.

En rask løsning på denne feilen er å starte datamaskinen på nytt uten harddisk eller USB-stasjon og koble den til etter at datamaskinen har startet på nytt. Hvis den interne harddisken har denne feilen, kan du se om en rask omstart kan fikse det.

Hvis en rask omstart ikke løser feilen, følger du løsningene i denne artikkelen som hjelper deg med å fikse problemet på Windows-enheten din.

 • Les også: 5 beste maskinvarekonfigurasjonsprogramvare for Windows PC-brukere

Hvordan fikse "Windows klarte ikke å reparere disken" feilene

Vær oppmerksom på at noen av disse løsningene krever at du kan logge på Windows. Hvis du ikke kan logge på eller hvis oppstartsprosessen mislykkes, kan du prøve å starte Windows i sikker modus.

Sikker modus er en diagnostisk modus i Windows OS som hjelper deg med å rense oppstart av PCen med absolutt minimal service som kjører for å starte datamaskinen på en vellykket måte. På denne måten, hvis programvare eller driver er i konflikt med oppstartsprosessen, kan du logge deg på uten feilen for diagnostisk formål.

Slik starter du Windows i sikker modus.

Hvis du kan logge på Windows :

 1. Trykk Windows Key + R, skriv MSConfig og trykk enter.

 2. Åpne oppstart-fanen> Oppstartsalternativer> Kontroller sikker startalternativ . Klikk på OK . Start PCen på nytt.

Hvis du kan se låseskjermen:

 1. Klikk på Power-knappen, hold inne Shift-tasten og klikk på Startnytt.

 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer på skjermbildet Velg et alternativ .
 3. Deretter klikker du på Oppstartinnstillinger> Start på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, bør du se en liste over alternativer. Trykk 4 eller F4 på tastaturet for å starte PC i sikkermodus.

Hvis du ikke kan logge på Windows:

Windows viser en gjenopprettingsmeny hvis den ikke starter opp normalt tre ganger over. Du kan manuelt avbryte oppstartsprosessen ved å trykke på av / på-knappen når vinduet starter oppstart.

Under neste omstart vil Windows vise Forbered automatisk reparasjonsskjerm og deretter be deg om å velge en brukerkonto. Windows vil prøve å diagnostisere problemet og presentere deg med en automatisk reparasjonsskjerm.

 1. Klikk på Avanserte alternativer.
 2. Dette vil åpne Velg et alternativ skjermbilde.

 3. Klikk på Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartinnstillinger> Start på nytt.
 4. Windows starter på nytt og viser mange alternativer. Trykk 4 eller hvilken tast som er angitt for sikker modus.

Nå som du vet hvordan du starter opp i sikker modus, kan vi dykke inn og se på løsningene for å fikse Windows var ikke i stand til å reparere diskfeilen.

 • Les også: Hva å gjøre når papirkurven går glipp av i Windows 10

Løsning 1: Kjør Kontroller Diskverktøy fra Kommandoprompt

Den første løsningen er å kjøre sjekkverktøyet igjen, men manuelt fra kommandoprompt.

Åpne kommandoprompt som admin. For å gjøre dette, skriv cmd i søkefeltet / Cortana-feltet, høyreklikk på Kommandoprompt og velg Kjør som administrator.

I kommandoprompten skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter. Pass på at du skriver inn riktig stasjonsbokstav først, og skriv inn kommandoen.

F.eks. Hvis problemet er med en ekstern harddisk med stasjonsbokstaven E, skriv E: og trykk Enter. Deretter skriver du inn kommandoen nedenfor.

 Chkdsk / f / r 

I ovennevnte kommando / r lokaliserer dårlige sektorer og gjenoppretter data der det er mulig og / f tvinge stasjonen til å demontere før du starter skanningen.

Vent til sjekkprosessen er fullført. Windows vil automatisk skanne og fikse stasjonen for eventuelle feil og korrupsjonsproblemer.

 • Les også: 5 beste dyp, ren harddisk programvare

Løsning 2: Kjør et diagnostisk verktøy

Forutsatt at diskfeilen oppstår på grunn av din eksterne harddisk, kan du bruke noen diagnostiske verktøy for å finne ut problemet og fikse de dårlige sektorene.

Noen harddiskprodusenter som WD tilbyr sine egne diagnostiske verktøy. Hvis ikke, kan du alltid bruke tredjeparts programvare som HDDScan eller CrystalDiskInfo, etc. for å kjøre og teste stasjonen for feil.

Selv om denne programvaren kanskje ikke løser feilen, kan du alltid forhindre harddisken på alvorlig skade på grunn av fortsatt bruk under dårlig stand.

Løsning 3: Kjør sfc / scannow

Hvis Windows ikke klarer å reparere stasjonen feilen ser ut til å ha påvirket din viktigste lokale stasjon, kjører du det innebygde System File Checker-verktøyet for å finne og fikse korrupte eller manglende systemfiler.

For å kjøre System File Checker, trenger du tilgang til ledeteksten. Les våre sikkermodus-relaterte instruksjoner som er nevnt tidligere i dette innlegget, for å starte opp i sikker modus hvis vinduet ikke starter opp normalt.

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv kommandoen i kommandoprompt, og skriv inn: Sfc / scannow
 3. Avslutt ledetekst.

Prøv å starte datamaskinen på nytt og se etter forbedringer.

Løsning 4: Kjør oppstartsreparasjon

Windows har et annet innebygd gjenopprettingsverktøy som du kan bruke til å skanne og reparere problemer som kan forhindre at Windows 10 lastes inn riktig.

Du kan få tilgang til oppstartsreparasjonsverktøyet fra menyen Velg et alternativ. Du kan lese mer om tilgang til menyen Velg et alternativ i delen Sikker modus i denne artikkelen over.

Fra skjermbildet Velg et alternativ klikker du på Feilsøking> Avanserte alternativer.

Velg Startup Repair under Avanserte alternativer.

Alternativt kan du også starte Startup Repair ved hjelp av en installasjonsplate eller Bootable Media Drive. Start med å lage en oppstartbar flash-stasjon hvis du ikke har en.

 1. Sett inn installasjonsmediet i PCen og start datamaskinen. Du vil se en Windows installasjonsskjerm.
 2. Klikk på Repair your computer option nederst til venstre.
 3. Velg Feilsøking> Oppstart Reparasjon fra neste skjermbilde .

Oppstartsreparasjonsverktøyet løser ikke maskinvare eller alvorlige systemproblemer. Men det kan fikse eventuelle mindre problemer som kan forhindre normal Windows oppstartsprosess.

 • Les også: Fix: Booting tar lang tid i Windows 10

Løsning 5: Kontroller harddisken for maskinvarefeil

Hvis du ikke kan starte opp i Windows, selv med en oppstartbar USB-flash-stasjon, har du sannsynligvis en dårlig harddisk. Enten det er intern SDD / HDD eller ekstern harddisk, er den eneste måten å kontrollere maskinvarefeil, å fjerne stasjonen fra datamaskinen og koble den til en annen arbeidsdator. Hvis den andre datamaskinen ikke kjenner igjen stasjonen, har du for det meste en feilaktig stasjon.

Hvis du har en ekstra stasjon, må du sørge for at du kobler den til datamaskinen som ikke fungerer, og prøver å starte opp fra den. Hvis PCen gjenkjenner harddisken, kan det føre til feil på harddisken.

I dette tilfellet har du ikke mange alternativer. Du kan prøve å sende harddisken tilbake og kreve garantien og gjenopprette dataene fra harddisken, og ta hjelp fra fagpersoner.

Løsning 6: Rengjør installer Windows

Forutsatt at du ikke har maskinvarefeil, kan du prøve å utføre en ren installasjon av Windows som en siste utvei. Dette er en løsning som mange ikke liker, men til tider er dette det siste alternativet for å få datamaskinen til å fungere igjen.

Hvis du kan logge på Windows, må du opprette en data backup av viktige filer og mapper. Hvis du ikke klarer å starte opp i Windows, men harddisken din ikke er død, kan du likevel gjenopprette dataene fra harddisken ved hjelp av Linux Mint OS via USB-stasjon.

Alternativt kan du også bruke et hvilket som helst tredjeparts programvaregjenopprettingsprogram som lar deg gjøre det samme.

Du finner en detaljert veiledning for hvordan du sikkerhetskopierer data hvis Windows ikke starter opp med et enkelt Google-søk.

Når data backup er opprettet, kan du rengjøre Installer Windows ved å opprette installasjonsmedier.

Følg vår veiledning om hvordan du oppretter en oppstartbar USB-minnepinne for Windows for mer informasjon.

Konklusjon

Windows var ikke i stand til å reparere stasjonen feilen kan bli løst med chkdsk eller System File Checker verktøyet mesteparten av tiden. På ekstern harddisk eller USB-stasjon, kan du formatere disken hvis det er mulig.

Men hvis problemet er med den primære lokale stasjonen, kan feilen skape alvorlige problemer.

Følg alle løsningene som er foreslått i denne artikkelen, som kan hjelpe deg med å fikse feilen på Windows PC.

Gi oss beskjed hvis noen av løsningene gjorde trikset for deg eller Hvis du har en ny løsning som fortjener å være i listen her i kommentarene.