Løs: Feilsøking av STATUS SYSTEM PROCESS-feil på Windows 10

Hvordan bli kvitt STATUS SYSTEM PROCESS TERMINATED feil på Windows 10 bærbare datamaskiner / PCer?

 1. Last ned de nyeste oppdateringene i Windows 10
 2. Oppdater driverne
 3. Fjern antivirusprogramvaren
 4. Skriv inn sikker modus og fjern de problematiske applikasjonene
 5. Tilbakestill Windows 10
 6. Finn og erstatt den defekte maskinvaren
 7. Sjekk harddisken for feil

Blue Screen of Death-feil kan være ganske problematisk noen ganger, derfor er det viktig å vite hvordan de skal løses. Feil som STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED kan være seriøse, derfor skal vi i dag vise deg hvordan du løser denne feilen på Windows 10.

Slik løser du STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED feil

Rask løsning for å fikse ulike feil i Windows 10

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake BSOD-feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer (krever oppgradering).

Løsning 1 - Last ned de nyeste oppdateringene i Windows 10

På samme måte som mange andre operativsystemer, har Windows 10 noen problemer med bestemt maskinvare og programvare. Vanligvis er programvaren eller maskinvaren ikke fullt kompatibel med Windows 10, og det kan noen ganger føre til at STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED feil vises.

For å fikse dette og mange andre Blue Screen of Death-feil, anbefales det å bruke Windows Update for å laste ned de nyeste Windows 10-oppdateringene. Microsoft lanserer ofte nye oppdateringer, og mange av disse oppdateringene gir forbedret sikkerhet sammen med ulike feilrettinger relatert til maskinvare og programvare. Hvis du vil at PCen skal være stabil og fri for feil, anbefaler vi sterkt at du laster ned de nyeste Windows-oppdateringene ofte.

Løsning 2 - Oppdater driverne

For at maskinvaren skal kunne fungere med operativsystemet, må du ha de riktige driverne installert. Hvis driverne dine er utdaterte, eller hvis de inneholder visse feil, kan du ikke bruke dem, og du kan få STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED eller en annen Blue Screen of Death-feil. For å fikse dette problemet anbefales det at du finner og oppdaterer den problematiske driveren. Hvis du ikke finner den problematiske driveren, anbefaler vi at du oppdaterer drivere for alle hovedkomponenter, for eksempel hovedkort, brikkesett, nettverkskort, osv. Sørg for å oppdatere så mange drivere som mulig for å løse dette problemet.

Oppdatering av driverne er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å gå til maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Som vi tidligere nevnte, må du kanskje oppdatere alle drivere på PCen din for å fikse denne feilen.

Oppdatering av alle drivere kan noen ganger ta en stund, spesielt fordi du må finne og laste dem ned en etter en. Hvis du vil raskt oppdatere alle driverne, kan du bruke denne Driver Update-programvaren som laster ned alle nødvendige drivere med bare ett enkelt klikk.

Løsning 3 - Fjern antivirusprogramvaren

Å ha en antivirusprogramvare installert er viktig for deg, men noen ganger kan antivirusprogrammet forårsake STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED og andre Blue Screen of Death-feil vises. For å fikse denne feilen må du midlertidig fjerne alle antivirusprogrammer fra PCen. Husk at Windows 10 leveres med Windows Defender som fungerer som et standard antivirusprogram, så selv om du fjerner alle tredjeparts antivirusprogrammer, blir ikke PCen helt ubeskyttet.

Vi må nevne at avinstallering av antivirusprogrammet ikke kan fikse denne feilen fordi antivirusprogrammer har en tendens til å forlate bestemte filer og registeroppføringer når du avinstallerer dem, og noen ganger kan disse filene også forårsake BSoD-feil. For å fullstendig fjerne alle filer som er knyttet til antivirusprogramvaren, anbefaler vi sterkt at du laster ned et dedikert fjerningsverktøy. Mange antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige for nedlasting, så sørg for å laste ned ett for deg antivirusprogram.

Løsning 4 - Oppgi sikker modus og fjern de problematiske applikasjonene

Noen ganger er BSoD-feil forårsaket av tredjepartsapplikasjoner, og den eneste løsningen er å finne og fjerne det problematiske programmet. For å finne ut om programvare forårsaker STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED feil å vises, anbefales det at du angir sikker modus. For å gå inn i sikkermodus må du gjøre følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon. Alternativt kan du bare holde Shift- tasten på tastaturet og klikke på Startnytt .

 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartinnstillinger og klikk på Startnytt .
 3. Når datamaskinen starter på nytt, ser du en liste over alternativer. Trykk 5 eller F5 for å velge Sikker modus med nettverk .

Sikker modus starter bare med standardprogrammer og drivere. Hvis problemet skyldes programvare eller drivere fra tredjepart, bør du ikke ha noen problemer i sikker modus. Hvis PC-en din er stabil i Sikker modus, kan du nå bruke den til å finne og fjerne den problematiske programvaren.

Løsning 5 - Tilbakestill Windows 10

Noen ganger kan du ikke finne programmet som forårsaker denne feilen, så det anbefales at du utfører Windows 10-tilbakestilling. For å fullføre denne prosessen trenger du kanskje en oppstartbar USB-minnepinne med Windows 10, men det anbefales også at du lager en sikkerhetskopi, siden denne prosessen vil slette alle filer fra C-stasjonen din. For å utføre Windows 10 tilbakestill gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . For å fullføre dette trinnet må du kanskje sette inn installasjonsmedier for Windows 10, så vær forberedt på å gjøre det.
 3. Velg bare stasjonen hvor Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg instruksjonene for å fullføre tilbakestillingen.

Når du har fullført Windows 10 reset, må du ikke installere programvare eller drivere, i stedet teste PCen en stund. Hvis BSoD-feilen vises igjen, betyr det at den skyldes maskinvaren din.

Løsning 6 - Finn og erstatt den defekte maskinvaren

Noen ganger kan STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED feil skyldes nylig installert maskinvare, spesielt hvis den maskinvaren ikke er fullt kompatibel med PCen. Hvis du installerte ny maskinvare, må du fjerne den eller erstatte og kontrollere om det løser problemet. Hvis feilen fortsatt vedvarer, foreslår vi at du utfører en detaljert maskinvareinspeksjon og erstatter den defekte maskinvaren.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også fil tap og skadelig programvare.

Løsning 7 - Sjekk harddisken for feil

Du kan også bruke en annen enkel manipulering fra din PC som vil sjekke harddisken din for feil. Her er hva du må gjøre:

 1. På tastaturet trykker du på "Windows"
 2. I søkeboksen trykk 'cmd'
 3. I resultatene vil du se 'Kommandoprompt'. Høyreklikk på den, og velg "Kjør som administrator"
 4. I kommandolinjevinduet trykk på, skriv inn følgende kommando: ' chkdsk / f / r C: ' (C er bokstavet til driveren for å skanne. Endre det for den nødvendige driveren)

Her er det. Prøv det og gi oss beskjed om hvordan du klarte å løse dette problemet.

STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED feil kan være problematisk, men brukere rapporterte at de løste det ved å oppdatere Windows 10 eller ved å utføre en Windows 10 tilbakestilling. Hvis disse løsningene ikke virker for deg, kan du prøve å prøve en annen løsning fra denne artikkelen.