Løst: Feilsøkingsfeil for Windows 10 0x803c0103

Windows 10 oppdateringer er noen ganger ganske plagsom. Det er dusinvis av forskjellige oppdateringsrelaterte feil som plager brukerne fra første dag. Og siden oppdateringer er obligatoriske i Windows 10, er det sjansene for at du kommer inn i en av feilene før eller senere. Etter at feilen oppstår, kommer de fleste brukere til å nå den innebygde feilsøkingsprogrammet. Det ser ut til at det oppstår en feil med oppdaterings feilsøkingsprogrammet selv og den går over 0x803c0103- koden.

Hvis disse eller lignende feilene forstyrrer deg mens du kjører Update Feilsøking, må du sørge for å prøve trinnene nedenfor for å løse det.

Slik løser du oppdateringsfeil 0x803c0103

 1. Kjør SFC og DISM
 2. Tilbakestill oppdateringstjenester
 3. Bruk en nedlastbar feilsøkingsverktøy
 4. Tilbakestill denne PCen

Løsning 1 - Kjør SFC og DISM

La oss starte med den vanlige løsningen når noen systemverktøy mislykkes i å levere. Hvis noen av de viktige Windows-filene er skadet, er det sjansen for at visse innebygde funksjoner vil bli ødelagte. Dette er ikke uvanlig for Windows Update for Windows 10, som har en tendens til å bryte PCer til venstre og høyre. Brukere som opplevde oppdateringsfeilen og prøvde å kjøre feilsøkingsprogrammet, har tastet denne første hånden.

Når noe som dette skjer, må vi sjekke systemet for korrupsjon. Om den siste uoptimerte oppdateringen brakte dette på deg, eller det er noe annet for hånden - det spiller ingen rolle. Det som betyr noe er at du har alle verktøyene du trenger for å fikse det der. Det første verktøyet er System File Checker, som skanner og løser systemets korrupsjon. Den andre tar samme oppgave til et annet nivå, og det kalles Deployment Image Servicing and Management eller DISM. De fungerer best når de kombineres.

Slik kjører du SFC og DISM på PCen din:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet. Høyreklikk klikk på Kommandoprompt og kjør det som admin.
 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow og trykker Enter.

 3. Når du er ferdig, skriv inn følgende kommando og trykk på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 4. Når prosedyren slutter, starter du PCen på nytt.

Løsning 2 - Tilbakestill oppdateringstjenester

Hvis vi unngår premisset at oppdateringen i seg selv er dårlig administrert, er vi igjen med noen interne problemer du bør sjekke opp. Nemlig, kanskje oppdateringsfilene som er lagret på PCen, er skadet, eller de tilknyttede tjenestene vil ikke starte når det trengs.

Hvis det er tilfelle, foreslår vi at du nullstiller de nevnte tjenestene og laster ned oppdateringsfilene som er lagret i mappen SoftwareDistribution. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet.
 2. Høyreklikk på Kommandoprompt og kjør det som administrator.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
   • netto stopp wuauserv
   • nettstoppbiter
   • nettstopp cryptsvc
   • ren C: WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
   • ren C: WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old
   • nettstart wuauserv
   • netto startbiter
   • netto start cryptsvc
 4. Etter det, se etter oppdateringer på nytt.

Løsning 3 - Bruk en nedlastbar feilsøking

Hvis den innebygde oppdateringsfeilsøkeren ikke virker, anbefaler vi at du bruker et nedlastbart alternativ fra Microsoft. Dette verktøyet bør i teorien fullstendig fylle ut for den innebygde oppdateringsfeilapplikatoren. Det krever ikke en installasjon, og du kan kjøre den så snart den er lastet ned. Det skal skanne etter oppdateringsrelaterte feil og fikse dem tilsvarende.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal få det og hvordan du kjører det, er det hele trinnvis forklaring:

 1. Last ned Windows Update Troubleshooter, her.
 2. Høyreklikk på verktøyet og kjør det som administrator.

 3. Følg instruksjonene og start datamaskinen på nytt etter at reparasjonen er påført.

Løsning 4 - Tilbakestill denne PCen

Til slutt, hvis ingen av de foregående trinnene hjalp deg med å løse feilen ved hånden, foreslår vi å tilbakestille PCen til fabrikkverdier. Jeg har gjort det selv flere ganger etter en innsideoppdatering som helt ødela systemet mitt eller gjort noen av de viktigste funksjonene utilgjengelige.

Etter reset fungerte alt bra. Og viktigst, du kommer til å beholde filene og innstillingene dine. Feil som 0x803c0103 påvirker vanligvis brukere som har oppgradert over Windows 7 / 8.1. Så en ren reinstallasjon er et annet alternativ du kan vurdere.

Slik gjenoppretter du PCen til fabrikkinnstillinger:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å ringe til Innstillinger- appen.
 2. Åpne delen Oppdater og sikkerhet .
 3. Velg Recovery fra venstre rute.
 4. Under " Tilbakestill denne PCen " klikker du Start.

 5. Hold filene dine og start restaureringsprosessen.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Forhåpentligvis hjalp en av de oppnådde trinnene deg til å løse feilsøkingsfeilen 0x803c0103. I tilfelle du har spørsmål eller forslag, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.