Slik kjører du Windows XP-spill på Windows 10

Windows 10 kan enkelt være det nyeste og beste operativsystemet Microsoft noensinne har møtt. Og det er gode grunner til at det blir så referert til gitt det gode settet av funksjoner som følger med. Dessverre synes det ikke å være nok når det gjelder å uttrykke vår kjærlighet til den gode, gamle Windows XP.

Det er også grunnen til at vi fortsatt kan henge på den gamle Windows XP-spill-CDen som vi brukte ungdomsårene våre på. og vil elske å gjenoppleve disse øyeblikkene igjen i en alder av Windows 10. Heldigvis er det ikke åpenbart umulig, selv om det kan være vanskelig.

Nevnt her er noen få trinn du kan følge for å kjøre de gamle Windows XP-spillene i Windows 10, selv om det kanskje ikke er aktuelt for alle spill. Det er verdt å prøve skjønt.

Slik spiller du Windows XP-spill på Windows 10

1. Kjør som administrator

Dette vil være et godt første skritt å prøve, en som også er den enkleste. Logikken bak den er også enkel, siden nesten alle brukere ble gitt status som administrator på Windows XP, kan du prøve å kjøre Windows XP-spillet som administrator og se om dette virker.

Det samme gjelder ikke som standard i Windows 10, hva med alle de avanserte sikkerhetsfunksjonene det kommer med, men her er hvordan du fortsatt kan gjøre det. Bare høyreklikk på den kjørbare filen i Windows XP-spillet og velg Kjør som administrator .

Følg instruksjonene på skjermen etterpå.

2. Bruk feilsøkingsprogrammet Programkompatibilitet

På denne måten lar du Windows 10 bestemme hvilken innstilling som er best kompatibel når du prøver å kjøre filen. Her er trinnene:

 • Skriv Kjørprogrammer i søkefeltet i Cortana . Resten, det vil si Kjør programmer for tidligere versjoner av Windows, vises automatisk. Klikk på den for å starte Feilsøking av programkompatibilitet .
 • Klikk på Avansert > Kjør som administrator . Klikk på Neste .
 • Du vil bli ledet til Velg programmet du har problemer med vinduet . Her velger du programmet du har problemer med, eller velger Ikke listet hvis du ikke finner din applikasjon som allerede er oppført. Klikk på Neste .
 • I neste avsnitt vil du bli bedt om å bla til .exe-filen for det aktuelle programmet. Klikk på Neste .
 • Deretter kommer du til valgfeltet Velg feilsøking . Her velger du alternativet Prøv anbefalte innstillinger .
 • Windows 10 vil nå prøve å finne de beste innstillingene som trengs for at Windows XP- spillet skal fungere jevnt. Klikk på test programmet .. for å se om programmet kjører riktig.

Feilsøkingsprogrammet vil spørre deg om du kan kjøre programmet til din tilfredshet.

Hvis du velger Ja, lagrer du disse innstillingene for dette programmet, og markerer slutten av feilsøkingsprosessen.

Men hvis feilsøkingen feiler og du velger Nei, prøv igjen ved å bruke forskjellige innstillinger, vil du lande deg i en annen seksjon der du vil få forskjellige grunner som forklarer årsaken til feilen. Velg ditt valg og klikk på Neste . Følg instruksjonene på skjermen etterpå.

3. Kjør Windows XP-spill i kompatibilitetsmodus

Windows 10 leveres med enda et alternativ for å kjøre utdaterte programmer der du kan endre kompatibilitetsinnstillingene manuelt. Slik gjør du det.

 • Skriv inn søknadenavnet i søkefeltet i Cortana .
 • I søkeresultatet, høyreklikkprogramnavnet og velg Åpne filplassering .
 • I filplasseringen får du se alle filene som kjører spillet. Høyreklikk.exe-filen og velg Egenskaper .
 • Velg Egenskaper- fanen i Egenskaper-vinduet .
 • Klikk avkrysningsboksen Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus .

 • Velg Windows XP fra rullegardinlisten like under den.
 • Under Innstillingsseksjonen er det noen flere alternativer for å ytterligere forbedre sjansene dine for å få programmet til å kjøre effektivt.
 • Velg dem og se om det hjelper. Det er en slags prøve-og-feil-prosess og vil kreve flere forsøk før du kommer til en stabil konfigurasjon.
 • Klikk på Bruk > OK .

4. Virtual Machine

Dette kan betraktes som en sone i Windows 10 hvor du kan kjøre programmer ment for Windows XP . Eller det er som en Windows XP-del i Windows 10. Du trenger imidlertid en gyldig Windows XP-lisens for å kunne opprette en virtuell maskin som kan kjøre programmer ment for versjonen av Windows.

For dette må du laste ned en virtuell maskin som VirtualBox eller VMware Player og installere det samme på PCen. Følg instruksjonene på skjermen og skriv inn XP-lisensen når du blir bedt om det. Prøv å se om du klarer å kjøre Windows XP-spillet du er så begeistret med.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

 • 5 beste antivirusprogramvare for Windows XP Service Pack 3 i 2019
 • 5 beste VPN-er for Windows XP i 2019
 • Slik skjuler du IP-adressen din i Windows XP