Fiks: ACPI_DRIVER_INTERNAL feil i Windows 10

ACPI_DRIVER_INTERNAL er en Blue Screen of Death-feil, og akkurat som mange andre BSoD-feil, vil denne krasje Windows 10 og starte datamaskinen på nytt for å unngå skade. Disse typer feil kan være litt alvorlige, derfor i dag skal vi vise deg hvordan du kan fikse ACPI_DRIVER_INTERNAL feil.

Hvordan fikse ACPI_DRIVER_INTERNAL BSoD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater Windows 10 og drivere
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Deaktiver problematiske applikasjoner
 6. Utfør Systemgjenoppretting eller Windows 10 tilbakestilling
 7. Sjekk maskinvaren din

Fix - ACPI_DRIVER_INTERNAL Windows 10-feil

Løsning 1 - Oppdater Windows 10 og drivere

Blå skjerm av dødsfeil som ACPI_DRIVER_INTERNAL skyldes ofte maskinvare- og programvareproblemer, og for å forhindre disse problemene og BSoD-feilene, er det avgjørende at du laster ned de nyeste oppdateringene ved hjelp av Windows Update. Disse oppdateringene gir et bredt spekter av funksjoner, sikkerhetsforbedringer og mange feilrettinger relatert til både maskinvare og programvare. Selv om Windows-oppdateringer kanskje ikke løser BSoD-feilen, er det en god praksis å laste dem ned ofte hvis du vil holde PCen trygg og feilfri.

Sikkerhetsoppdateringer er viktige for systemstabilitet, men driverne er like viktige. Drivere tillater Windows 10 å gjenkjenne og bruke bestemt maskinvare, og hvis driverne er utdaterte eller ødelagte, vil Windows ikke kunne bruke bestemt maskinvare, og du får en Blue Screen of Death-feil. For å forhindre BSoD-feil, anbefales det å oppdatere driverne, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn enheten du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare . Ved å velge dette alternativet, søker Windows 10 automatisk og installerer den beste driveren for enheten din.

 4. Gjenta disse trinnene for alle enhetene du vil oppdatere.

Oppdatering av drivere gjennom Enhetsbehandling er ganske enkelt, men brukerne hevder at Enhetsbehandling ikke alltid laster ned de nyeste driverne for bestemte enheter. Hvis du vil installere de nyeste driverne, anbefaler vi sterkt at du laster dem ned direkte fra maskinvareprodusentens nettsted. Bare besøk maskinvareprodusentens nettsted, finn enheten og last ned de nyeste driverne for den. Det er verdt å nevne at du må oppdatere drivere for alle større maskinvarekomponenter for å fikse denne feilen.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Hvis oppdatering av drivere og systemet ikke fikk jobben, skal vi prøve med feilsøkingsverktøyene. Det første slikt verktøyet vi bruker, er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan håndtere ulike problemer i systemet, inkludert BSOD-problemene. Så, kanskje, klarer du også å løse ACPI_DRIVER_INTERNAL feilen.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Den neste feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, er SFC-skanningen. Dette kommandolinjeverktøyet skanner systemet ditt, på jakt etter potensielle problemer, og løser dem underveis (hvis mulig). Det er en sjanse for at SFC-skanningen vil løse også ACPI_DRIVER_INTERNAL-feilen.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Det endelige feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er DISM. Som navnet heter, oppdaterer Deployment Image Servicing and Management (DISM) systembildet. Denne prosessen kan løse enkelte systemproblemer, inkludert (forhåpentligvis) ACPI_DRIVER_INTERNAL-feilen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Deaktiver problematiske applikasjoner

Visse programmer kan føre til at ACPI_DRIVER_INTERNAL feil vises, derfor hvis du nylig installerte et nytt program, må du være sikker på at du fjerner det for å fikse denne feilen. Det er verdt å nevne at antivirusprogrammet ofte kan forårsake slike feil, derfor anbefaler vi sterkt at du fjerner tredjeparts antivirusprogrammer fra PCen. For å fullstendig fjerne et bestemt antivirus, bør du bruke dedikert fjerningsverktøy siden antivirusprogrammer er tilbøyelige til å forlate bestemte filer bak, selv etter at du har avinstallert dem. Mange sikkerhetsselskaper har dedikerte verktøy for fjerning av programvaren, så vær sikker på å laste ned en.

En annen måte å finne problematiske applikasjoner på er å deaktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse instruksjonene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon åpnes, velger du Selective Startup og fjerner merket for Laste oppstartsposter .

 3. Gå til Tjenester- fanen og sjekk Skjul alle Microsoft- tjenester. Klikk på Deaktiver alle- knappen.

 4. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.
 5. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling.
 6. Gå til Oppstart- fanen og høyreklikk et hvilket som helst element i listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet til du har deaktivert alle oppstartsprogrammer.

 7. Lukk Oppgavebehandling og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, kontroller om problemet er løst. Hvis BSoD-feil ikke vises, betyr det at en av deaktiverte applikasjoner eller tjenester forårsaket det. Nå må du gjenta de samme trinnene og aktivere applikasjoner og tjenester en etter en til du finner den som forårsaker denne feilen.

Løsning 6 - Utfør systemgjenoppretting eller Windows 10 tilbakestilling

Hvis feilen ACPI_DRIVER_INTERNAL skyldes visse programmer, kan du enkelt fikse det ved å utføre Systemgjenoppretting. Du kan utføre Systemgjenoppretting ved å følge disse trinnene:

 1. Start Automatisk reparasjon ved å starte datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen. Alternativt kan du bare holde Shift- tasten på tastaturet og klikke på Startnytt .

 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Systemgjenoppretting .
 3. Velg ditt brukernavn, skriv inn passordet ditt og velg alternativet Velg et annet gjenopprettingspunkt . Klikk på Neste .
 4. Velg et gjenopprettingspunkt du vil returnere til, og klikk på Neste .
 5. Vent til gjenopprettingsprosessen skal fullføres.

Hvis Systemgjenoppretting ikke løser problemet, kan du prøve å utføre Windows 10-tilbakestilling. Vi må advare deg om at tilbakestillingsprosessen ligner på ren installasjon, derfor anbefaler vi sterkt at du sikkerhetskopierer alle viktige filer fra C-partisjonen din. For å kunne utføre Windows 10-tilbakestilling, trenger du kanskje installasjonsmedier for Windows 10, og du kan enkelt opprette en ved hjelp av en tom USB-minnepinne og Media Creation Tool. Når du har opprettet sikkerhetskopien din, kan du utføre Windows 10-tilbakestilling ved å gjøre følgende:

 1. Start automatisk reparasjon ved å bruke instruksjonene ovenfor.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Under dette trinnet kan du bli bedt om å sette inn Windows 10 installasjonsmedier, så sørg for å gjøre det.
 3. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Vent til prosessen skal fullføres.

Hvis feilen ACPI_DRIVER_INTERNAL vises igjen, er det mest sannsynlig at årsaken til denne feilen er feil eller inkompatibel maskinvare.

Løsning 7 - Kontroller maskinvaren din

Flere brukere rapporterte at ACPI_DRIVER_INTERNAL feil skyldes inkompatibilitet mellom visse maskinvarekomponenter og RAM. Noen hovedkort fungerer ikke med visse minnemoduler, og det samme gjelder for enkelte prosessorer. Ifølge brukerne støtter noen prosessorer ikke mer enn 8 GB RAM, så sørg for å utføre detaljert inspeksjon av maskinvaren din og se etter eventuelle problemer med inkompatibilitet. Hvis det ikke er noen inkompatibiliteter, sjekk om alle maskinvarekomponentene dine fungerer som de skal.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

ACPI_DRIVER_INTERNAL BSoD-feil kan være problematisk, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.