Windows 7 til Windows 10-oppgradering Ofte stilte spørsmål: Her er svarene

Som vi alle vet, kommer alle de gode tingene til en slutt. Nedtellingstimeren for det eldre Windows 7-operativsystemet har blitt startet offisielt av Microsoft. Slutten på støttedagen har oppfordret de fleste brukerne til å oppgradere til Windows 10.

Windows 7 ble offisielt lansert i 2009. De fleste brukerne (både enkeltpersoner og bedrifter) bruker fortsatt det eldre Windows 7-operativsystemet, selv etter et tiår. Noen er besatt av den smale Startmenyen, det fargerike og glassrike Aero-temaet, og den ikoniske oppstartslyden. Mens andre bare er forelsket i det minimalistiske Windows 7-grensesnittet at de selv ikke vil rote opp med en ny versjon av Windows.

Hva som helst, vil du ikke lenger motta kritiske sikkerhetsoppdateringer og offisiell støtte etter 14. januar 2020. Derfor må du oppgradere til Windows 10 hvis du vil få sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner fra Microsoft.

For alle de som har mange spørsmål i tankene, er svarene som kan hjelpe deg i en jevn Windows 7 til Windows 10 Upgrade.

Windows 7 til Windows 10 FAQ

1. Kan jeg fortsatt bruke Windows 7 etter 2020?

Ja, du kan fortsatt bruke og operere på operativsystemet Windows 7 etter 14. januar 2020. Men bunnlinjen er, Microsoft vil ikke lenger frigjøre gratis sikkerhetsoppdateringer for de som fortsetter å bruke Windows 7.

Du vil ikke være kvalifisert for å motta programvare-, sikkerhets- eller funksjonsoppdateringer. Du må betale mye for den utvidede støtten til Windows 7 på en enhetlig basis. Mens kostnaden kommer til å øke på årsbasis så er det definitivt et dyrt alternativ spesielt for enkeltpersoner.

Ta en titt på prisinformasjonen:

Sr. nrÅrVarighetKoste

(Windows 7 Pro)

Koste

(Windows Enterprise (tillegg))

1År 1Januar 2020 - januar 2021$ 50 per enhet$ 25 per enhet
2År 2Januar 2021 - januar 2022$ 100 per enhet$ 50 per enhet
3År 3Januar 2022 - januar 2023$ 200 per enhet$ 100 per enhet

Derfor anbefales det at du skal oppgradere til den nyeste versjonen av Windows, dvs. Windows 10.

2. Hvordan kan jeg oppgradere Windows 7 til Windows 10 gratis?

Etter 29. juli 2016 støtter Windows 10 ikke gratis oppgraderingstilbudet via Get Windows 10 (GWX) -appen. Selv om du fortsatt er interessert i å oppgradere din PC gratis, bør du gå til Microsoft 365 Business.

Denne versjonen av Windows tilbyr en gratis oppgradering til brukerne som har en Windows 7, 8 eller 8.1 Pro lisens. Derfor trenger du ikke å betale ekstra kostnader for oppgraderingen ved å kjøpe Microsoft 365 Business.

I tillegg kan du også prøve vår guide for å oppgradere til Windows 10 gratis.

3. Hva skjer hvis jeg fortsetter å bruke Windows 7 etter januar 2020?

Microsoft har offisielt annonsert at den ikke lenger støtter Windows 7 PC etter 14. januar 2020. Dette betyr at hvis du fortsetter å bruke Windows 7 etter januar 2020, vil du ikke være berettiget til å motta gratis sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft.

Mens du husker de nyeste cyberangrepene, vil operativsystemet ditt være sårbart for de økende sikkerhetsstruslene. Du må også betale en enorm kostnad for utvidet støtte. Videre vil du ikke kunne få teknisk support fra Windows 7 fra Microsoft kundeservice.

Derfor anbefaler Microsoft sine brukere at de bør vurdere å oppgradere til Windows 7. Windows 10 leveres med gratis sikkerhetsoppdateringer, slik at du kan beskytte dataene dine.

4. Kan jeg fortsatt aktivere Windows 7 etter at støtten er avsluttet?

Ja, du kan fortsatt installere og aktivere Windows 7 etter 14. januar 2020. Imidlertid vil du ikke motta noen sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft utover fristen. Derfor vil mangelen på sikkerhetsoppdateringer øke sjansene for å være sårbar for virus og sikkerhetsrisiko.

Microsoft anbefaler alle sine brukere å oppgradere til Windows 10 for fortsatte sikkerhetsoppdateringer etter at støtten er avsluttet.

5. Hva skjer hvis Windows 7 ikke støttes?

Til tross for at den ikke-støttede versjonen Windows 7 vil fortsette å fungere, vil du ikke motta programvareoppdateringer fra Microsoft via Windows Update. Disse programvareoppdateringene inkluderer både sikkerhets- og pålitelighetsoppdateringer for brukerne. Din personlige informasjon vil være sårbar for spionprogrammer, virus og lignende skadelig programvare.

Videre vil Microsoft kundestøtte ikke lenger underholde noen spørsmål relatert til den ikke-støttede versjonen av Windows 7. Hvis du fortsatt bruker Windows 7, bør du oppgradere til Windows 10 før 14. januar 2020.

6. Utvider Microsoft Windows 7-støtte?

Microsoft har offisielt annonsert å stoppe Windows 7-støtte etter 14. januar 2020. Mens Windows 7 Professional eller Windows 7 Enterprise vil få lov til å motta sikkerhetsoppdateringer via ESU-programmet (Extended Security Updates). Den utvidede støtten vil være tilgjengelig i 3 år etter slutten av støttedagen. Brukerne må betale en stor per-enhetskostnad som forventes å øke år etter år.

Her er prisinformasjonen for den utvidede støtten:

Sr. nrÅrVarighetKoste

(Windows 7 Pro)

Koste

(Windows Enterprise (tillegg))

1År 1Januar 2020 - januar 2021$ 50 per enhet$ 25 per enhet
2År 2Januar 2021 - januar 2022$ 100 per enhet$ 50 per enhet
3År 3Januar 2022 - januar 2023$ 200 per enhet$ 100 per enhet

Microsoft anbefaler å oppgradere til Windows 10 for å motta gratis sikkerhetsoppdateringer og støtte fra selskapet.

7. Hvordan overfører jeg filer fra Windows 7 til Windows 10?

Ulike tredjepartsverktøy er tilgjengelig på markedet som kan hjelpe deg med å overføre data og filer fra Windows 7 til Windows 10. Du trenger bare å følge en rekke trinn om du kjøper en ny Windows 10-PC eller planlegger å oppgradere din eksisterende Windows 7-drevet maskin til Windows 10. Du kan følge vår veiledning for å overføre programmer, innstillinger, alternativer etc på Windows 10.

8. Kan jeg nedgradere fra Windows 10 til Windows 7?

Selv om millioner av brukere har oppgradert til Windows 10, etter den offisielle slutten av støttedagen fra Microsoft. Få av dem er fortsatt interessert i å holde fast i den aldrende Windows 7.

De kan ha reservasjoner mens du overfører til en ny versjon om oppgraderings- og kompatibilitetsproblemer, programstøtte osv. Hvis du er en av dem, ikke bekymre deg, du kan alltid gå tilbake til din forrige versjon. Du trenger bare å følge disse trinnene for å nedgradere fra Windows 10 til Windows 7.

Konklusjon

Det er ikke slik at PCen din slutter å jobbe etter januar 2020, men det er bedre å holde seg beskyttet mot potensielle trusler og cyberangrep ved å migrere til Windows 10.

Mens, hvis du er en bedriftseier eller en person, hvorfor ikke velge en oppgradering i stedet for å betale en stor kostnad for den utvidede støtten?

Hvis du har flere spørsmål, vennligst kommenter ned nedenfor, eller du kan alltid sende dine spørsmål via e-post. Innlegget vil bli oppdatert med ytterligere svar på dine spørsmål.

RELATERTE ARTIKLER:

  • Windows 7-apper skal fungere bra etter oppgradering av Windows 10
  • 6 beste e-postklienter for Windows 7 å bruke i 2019
  • 11 beste Windows 7-bildevisningsverktøy for nedlasting i 2019