Hva gjør du hvis VPN-en din er blokkert av ruteren din

Mange ISPer konfigurerer utstyret sitt for å blokkere VPN-løsninger. Det er åpenbare grunner til å gjøre det, noe som gjør VPN i dag meta state of the Internet - en uerstattelig bruker ressurs. Mange brukere har problemer med rutere som blokkerer VPN-tjenesten, med varierende grunner for denne forekomsten.

Vi sørget for å tilby noen levedyktige løsninger for denne feilen. Men selv om effektive, er disse løsningene ganske brede. Av den grunn anbefaler vi at du kontakter enten VPN og ISPs teknisk support, da de er ansvarlige for gjennomføringen av programmet.

Slik fjerner du VPN når blokkert av ruteren (ISP)

  1. Endre protokollen
  2. Sjekk ruteren innstillinger
  3. Endre plassering og IP

1: Endre protokollen

Mange rutere blokkerer standard VPN-protokoller, som Point-to-Point Tunneling (PPTP) eller SSTP. Det er sannsynligvis et alternativ som lar deg tillate at disse protokollene kommuniserer fritt, men det er lettere å manipulere innstillinger i selve VPN-verktøyet. Det du kan gjøre er å bytte mellom tilgjengelige protokoller til du finner den som sannsynligvis vil fungere.

Vår beste innsats er å holde fast ved OpenVPNs universelle protokoll som er den oppdaterte protokollen. I tillegg blir det nesten ingen blokkering som standard fra Internett-leverandørene, som i dette tilfellet er den viktigste egenskapen.

2: Kontroller ruteren innstillinger

Hvis du, derimot, er begrenset til PPTP, har du det vanskelig med enkelte internettleverandører. Den opererer på forhåndsbestemte porter som kan bli låst. Og for å unngå dette, må du enten legge til et unntak for VPN, videresende dedikerte porter eller deaktivere den opprinnelige brannmuren.

Vi anbefaler at du bruker den nøyaktige ruteren din for å få bedre innsikt i hvordan du gjør det. Selv om alternativene er de samme, varierer innloggingsadgangsinformasjonen. Du kan også deaktivere Windows-innfødt brannmur eller, enda bedre og mye mer sikker - legg til et unntak for VPN-en. På den måten vil det kommunisere fritt.

3: Endre plassering og IP

Til slutt, hvis du kan bekrefte at både protokoll- og rutereninnstillingene overholder, er den siste løsningen vi har å tilby, plassering og IP. Hvis den bestemte IP-adressen av en eller annen grunn er blokkert, kan du bytte til en lignende geografisk plassering og prøve å koble til igjen. Også dette er hvor skillet mellom premium og gratis løsninger blir tydelig. Nemlig, med premium løsninger, som CyberGhost eller Nord VPN, kan du enkelt bytte mellom ulike steder med hundrevis av IP-er til din disposisjon.

  • Last ned nå Cyber ​​Ghost VPN (spesielt 77% avslag)
  • Last ned nå NordVPN

I tillegg tilbyr disse premium abonnementsbaserte tjenestene riktig teknisk støtte som hjelper deg med å løse et problem ved hånden. Les her om våre anbefalinger og bruk en gratis prøveversjon for å inspisere dem på egen hånd.

Med det kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har en anbefaling eller et spørsmål, kan du skrive dem i kommentarfeltet nedenfor.