Hva å gjøre hvis du ikke klarer å starte DNS-klienten på nytt

DNS-serveren, kort for Domain Name Server, er hvor ledelse, vedlikehold og behandling av Internett-domenenavn finner sted. Eller i enkle termer tilordner DNS-serveren en IP-adresse til PCen din slik at du lett kan gjenkjennes i verdensomspennende web. Og det gjør det ved å oversette domenenavnene til IP-adresser.

Men ofte kan serveren slutte å kjøre helt eller har andre problemer med at nettsider ikke blir lastet riktig. Det kan skyldes en feil ved oppskæring, men i en slik situasjon er en enkel og sikker skuttemetode for å få ting tilbake på sporet, å starte DNS-serveren på nytt. Det er akkurat det vi diskuterer i denne artikkelen.

Hvordan kan jeg fikse problemer med gjenoppretting av DNS-klienter?

Løsning: Via kommandolinjegrensesnitt

Start kommandoprompt: Du kan gjøre dette enten ved å klikke på Start etterfulgt av å velge Kjør eller ved å trykke på Windows og R- knappen samtidig. Når dialogboksen Kjør vises, skriv inn cmd og trykk Enter for å starte Windows-kommandoprompten . Alternativt kan du bare skrive cmd i søkefeltet i Cortana, høyreklikk på kommandoprompslappen som viser og velg Kjør som administrator .

Skriv kommandoen netstop dnscache og trykk enter . Dette vil stoppe tjenesten. Det kan imidlertid ta noen sekunder før kommandoen trer i kraft.

Du vil bli vist følgende meldinger:

  • DNS Server-tjenesten stopper.
  • DNS Server-tjenesten ble stoppet.

Deretter skriver du kommandoen netstart dnscache og trykker Enter . Dette vil starte DNS-serveren om igjen, men det kan ta noen sekunder for det å skje. DNS Server kjører som en tjeneste i PCen, og kommandoen ovenfor starter om tjenesten.

Følgende melding skal bekrefte ovenstående.

  • DNS Server-tjenesten starter.
  • DNS Server-tjenesten ble startet.

Løsning 2: Via grafisk brukergrensesnitt

Start kontrollpanel: Du kan gjøre dette ved å klikke på Start > Windows-systemer > Kontrollpanel . Alternativt kan du også skrive Kontrollpanel i søkefeltet Cortana og velge tilsvarende fra søkeresultatene som vises. Du kan også høyreklikkeStart- menyen og velge Kontrollmeny .

Under Kontrollpanel klikker du på System og sikkerhet > Administrative verktøy og åpner DNS-snap-in .

Fra listen over alternativer til venstre, finn server, høyreklikk på den og velg Alle oppgaver . Her er det Start og Stopp alternativer for å starte og stoppe tjenesten henholdsvis.

Løsning 3: For å starte DNS-serveren på en ekstern server igjen

Dette gjøres ved hjelp av verktøyet kalt sc som blir installert sammen med operativsystemet så langt som Windows Server 2003 er opptatt av. For å utføre starten og stoppe DNS-operasjonen, her er det som må gjøres.

Å stoppe DNS.

C:> sc \ matrix stop dns

SERVICE_NAME: dns

TYPE: 10 WIN32_OWN_PROCESS

STAT: 3 STOPPENDING

(STOPPABLE, PAUSABLE, ACCEPTS_SHUTDOWN)

WIN32_EXIT_CODE: 0 (0x0)

SERVICE_EXIT_CODE: 0 (0x0)

KONTROLL: 0x

WAIT_HINT: 0x7530

Å starte DNS.

C:> sc \ matrix start dns

SERVICE_NAME: dns

TYPE: 10 WIN32_OWN_PROCESS

STAT: 2 START_PENDING

(NOT_STOPPABLE, NOT_PAUSABLE, IGNORES_SHUTDOWN))

WIN32_EXIT_CODE: 0 (0x0)

SERVICE_EXIT_CODE: 0 (0x0)

CHECKPOINT: 0x0

WAIT_HINT: 0x7d0

PID: 504

FLAGS:

Dette er alt du trenger å gjøre.

Du kan sjekke om ting faktisk er løst ved å starte en nettleser og skrive inn et domenenavn i adressefeltet. Hvis siden starter vellykket, vet du at problemet ditt er løst.

I mellomtiden er det noen ekstra ressurser verdt å se på.

  • Fiks: Kan ikke endre statisk IP-adresse og DNS-server i Windows 10
  • Slik bruker du DNS-server 1.1.1.1 på din Windows 10-datamaskin
  • Løs: DNS-problemer på Windows 10