Vi svarer: Hvor er Windows 10 Oppstartsmappen?

Windows 10s Task Manager-verktøy inneholder en oppstart-kategorien. Det er Windows 10s standard oppstartssjef som brukerne kan deaktivere oppstartsprogramvare.

Task Manager-fanen inneholder imidlertid ikke noen muligheter for brukere å legge til programmer i oppstarten. Så, enkelte brukere kan se etter oppstartsinnstillinger på programvarevinduer for å legge til nye programmer til systemstart.

Likevel inneholder Windows 10 en oppstartsmappe som brukere kan legge til programmer og filer til. All programvare og programmer i den mappen kjøres automatisk når Windows starter opp. Den mappen er begravet i en serie undermapper.

Derfor kan noen brukere lure på hvor nøyaktig Win 10s oppstartsmappe er.

Slik åpner du oppstartsmappen med kjør

Den fullstendige banen for oppstartsmappen er: C: Brukere USERNAME AppData Roaming Microsoft Windows Start Menyprogrammer Oppstart. Brukere må erstatte USERNAME med deres faktiske brukerkonto navn, og deretter angi den banen i Filutforsker. Denne banen åpner mappen som vises i øyeblikksbildet rett under.

Det er imidlertid bedre å åpne oppstartsmappen med Kjør. For å gjøre det, trykk på Windows-tasten + R hurtigtast. Deretter kan brukerne skrive inn "shell: startup" i Run-tekstboksen. Det åpner oppstartsmappen når brukerne trykker på Kjør OK- knappen. For å åpne alle brukerens oppstartsmappe, skriv inn "shell: common startup" i Run og klikk OK .

Slik legger du til programvare i oppstartsmappen

Med oppstartsmappen åpen i Filutforsker kan brukerne nå legge til nye programgenveier til systemstart. I tillegg kan brukerne også inkludere filgenveier i den mappen. Deretter åpnes filene Startup-mappen vanligvis åpnes med standardprogramvaren. Slik kan brukere legge til snarveier til Windows Oppstartsmappe.

  • Høyreklikk et tomt mellomrom i Oppstartsmappen og velg Ny > Snarvei .

  • Klikk Bla gjennom- knappen for å åpne vinduet i øyeblikksbildet rett under.

  • Velg et program eller et dokument som skal inkluderes i oppstart, og trykk på OK- knappen.
  • Trykk på Neste- knappen.
  • Trykk deretter på Fullfør- knappen. Startup-mappen vil nå inkludere den valgte programvaren eller filen.
  • Programvaren i oppstartsmappen åpnes etter at du har startet Windows på nytt.

Slik fjerner du programvare fra oppstartsmappen

Brukere kan fjerne programmer i oppstartsmappen ved å slette dem. For å gjøre det, velg et program i den mappen og klikk på Slett- knappen. Det vil sannsynligvis slette snarveien til papirkurven. Brukere kan også trykke på snarvei Ctrl + A for å velge alle snarveier i oppstartsmappen. Deretter trykker du på File Explorer's Delete- knapp for å slette dem.

Oppgavebehandlingens oppstart-faneblad i Windows 10 vil også liste opp programmene brukerne har lagt til i Oppstartsmappen. Derfor kan brukerne deaktivere programmene med verktøyet ved å høyreklikke på oppgavelinjen og velge Oppgavebehandling . Klikk på Oppstart-kategorien i verktøyet. Deretter kan brukerne velge ønsket program og klikke på Deaktiver .

Oppgavebehandling inneholder ikke en oppstart-kategorien i Windows 7. Win 7-brukere kan imidlertid åpne oppstartshåndteringen ved å skrive inn 'msconfig' i Kjør og klikke OK . Deretter velger du Oppstart-fanen i vinduet Systemkonfigurasjon. Vinn 7 brukere kan fjerne merket for avmerkingsboksene på den kategorien for å deaktivere programmer som starter under oppstart.

Så det er hvordan brukerne kan legge til ny programvare og filer til Windows 'Oppstartsmappe. Men å fylle den mappen opp, vil senke oppstarten av systemet. Masse oppstartsprogramvare vil også tømme systemressurser. Legg derfor ikke til for mange ting i mappen.

Relaterte artikler å sjekke ut

  • 2 raske måter å optimalisere oppstart av Windows 10
  • Startup Manager i Windows 10: Hva det er og hvordan du bruker det
  • Beste verktøy for å administrere oppstartsposter