Topp 6 gratis e-post spam filtre for Windows-brukere

I en verden der millioner av e-postmeldinger sendes hver dag, kan ulike trusler angripe innboksen din. En av de største, om ikke det største problemet med alle e-postadresser-eiere, er den enorme mengden spam de mottar hver dag. Therese er ikke noe mer irriterende enn å motta et tilbud "for å kjøpe en gullgruve til rimelige priser" når du forventer noen viktig e-post.

I tillegg kan spampost være ekstremt farlig, da noen av disse e-postene ofte bærer skadelig programvare som kan installeres på datamaskinen ved å åpne den e-posten. Så det er klart, spam-post er den største fienden til alle med en e-postadresse, og vi må forbedre våre spamdetekteringsteknikker.

Det finnes ulike måter å bekjempe spam på, men kanskje den mest effektive bruker en dedikert programvare for det. Så, vi har besluttet å presentere deg vår liste over de beste spamfiltrene du kan bruke på Windows, for å holde e-postboksen trygg og ren. Og det blir enda bedre, alle disse programmene er tilgjengelige gratis!

Beste gratis spamfilter for Windows

Spamfence

Spamfence er et av de mest effektive spamfiltre du finner. Dette verktøyet er et godt alternativ, ganske enkelt fordi det bruker en "kompleks" mekanisme som involverer to e-postadresser i ferd med å kvitte seg med spammeldinger.

Så, hvordan fungerer det? Når du registrerer deg med Spamfence, lager du en ny e-postadresse, og deretter sender du både din nåværende, spam-riddled-adresse og den nye til tjenesten. Deretter blir all e-post fra hovedkontoen videresendt til Spamfence-filtre, hvor tjenesten sjekker om meldingen er spam, og sender deretter godkjente meldinger til en sekundær e-post, som er beskyttet mot spambots. Du vil bli varslet om eventuell spampost, og du har full kontroll over det.

I tillegg til å gi effektiv måte å filtrere spam fra din e-post, gir Spamfence også gratis virus sikkerhet. Så, dette programmet vil ikke engang holde deg trygg fra spam, det vil også forhindre spredning av skadelig programvare via e-post.

Spamfence er helt gratis å laste ned og bruke, og du kan hente den fra denne linken.

POPFile

POPFile er en annen kraftig POP og NNTP proxy. Du kan bruke dette verktøyet til effektivt å filtrere e-postadressen din fra spammeldinger. Denne programvaren fungerer på prinsippet om klassifisering, da du kan lage så mange e-postkategorier som du vil. Naturligvis er kategorier som spam og ikke spam, da e-post fra spam-kategorien går gjennom, og den andre ikke gjør det. Du kan imidlertid lage dine egne, tilpassede kategorier, som arbeid, personlig, viktig prosjekt, hobby og sortere post i hver kategori.

POPFile bruker Bayes-algoritmen til å klassifisere meldinger, noe som betyr at det bruker statistikk for å avgjøre hvilke ord som sannsynligvis vil vises i hvilke meldinger. Men før POPFile effektivt begynner å beskytte e-posten din fra spam, må du trene den først, for å 'fortelle' hvilke meldinger som skal merkes som spam. Så før du begynner å bruke POPFile, sørg for at du setter den opp.

Når du har "trent" POPFile, bør den automatisk bli kvitt uønsket e-post du mottar.

Du kan laste ned POPFile gratis fra denne linken.

Spamihilator

Spamihilator er kanskje den beste løsningen hvis du hovedsakelig mottar din epost via skrivebordsklienter, for eksempel Outlook for Windows 10, Mozilla Thunderbird, etc. Dette programmet kjører sammen med e-postklienten din på skrivebordet, og fjerner helst uønsket e-post etter eget valg.

Du kan også trene Spamihilator for mer vellykket filtrering. Den inneholder en spesiell funksjon kalt treningsområde, hvor du bare markerer visse meldinger som spam. Basert på dine beslutninger i treningsområdet vil Spamihilator videre fjerne meldinger fra en samme avsender eller lignende. Jo mer du bruker treningsområdet for å filtrere spam, desto mer effektivt blir det.

Spamihilator støtter også ulike plugins, som du kan laste ned for å forbedre filtreringen enda mer. Det er noen ekstra alternativer, så vel som muligheten til å filtrere koblinger. Programmet, sammen med alle plugins, er helt gratis å laste ned og bruke.

Du kan laste ned Spamihilator fra denne linken.

Gmail

Hvis din e-posttjeneste er Googles Gmail, trenger du i utgangspunktet ikke noe spamfilter, fordi denne tjenesten har alt som trengs for å holde innboksen ren. I Gmail har du muligheten til å markere hvilken som helst e-post som spam, og forhindre at den vises i innboksen din lenger.

Når du markerer en e-post som spam, blir den automatisk overført til spam-delen i Gmail, og fremtidig melding fra den avsenderen vil ikke gjøre det til din hovedinnboks også. Du har også mulighet til å abonnere fra å motta e-post fra en bestemt avsender, noe som er svært nyttig hvis du ved et uhell har abonnert på noen nyhetsbrev og tilbud.

Slik håndterer du e-post i Gmail:

  1. Når du mottar en uønsket post, åpner du den i Gmail
  2. Nå klikker du bare på utropstegnikonet, som sier "Rapporter spam" fra verktøylinjen
  3. Klikk på Rapporter spam og abonnement
  4. Og bare klikk OK

Selvfølgelig kan merking av hver e-post individuelt være utmattende, og tidkrevende, men du vil deaktivere den for alltid. Så hvis du ikke mottar mye spampost, er Gmail's innebygde alternativ den beste løsningen, men hvis du gjør det, kan du prøve noen av programmene fra denne listen.

MailWasher Free

MailWasher er en enkel spamfiltreringstjeneste for POP3, IMAP eller webmail-e-postadresse. Du trenger bare å koble den sammen med din e-postkonto, og filtrere uønskede meldinger. Selvfølgelig vil det kreve noe arbeid først, til du filtrerer en viss mengde post. Men siden MailWasher også bruker Bayesian-algoritmen, vil den huske valgene dine, og filtrere videre automatisk, basert på dine beslutninger.

Programmet er veldig enkelt å bruke, da du bare har to alternativer - spam og bra. Så sjekk bare e-postmeldinger du vil bli kvitt, merk dem som spam, og du er god til å gå.

MailWasher har også en premium versjon, som selvsagt må du betale for. Men etter vår mening inneholder den gratis versjonen alt du trenger for å holde innboksen ren. Men det begrenser deg til bare en e-postkonto, men hvis du er en vanlig bruker, bør det ikke være et problem. Hvis du vil legge til flere enn en konto, og ha noen tilpasningsalternativer, bør du vurdere å kjøpe den betalte versjonen av MailWasher.

Du kan laste ned MailWasher fra denne linken.

SpamBytes

SpamBytes er et annet e-postfilterprogram som bruker bayesisk statistikk for å kvitte seg med uønsket post i innboksen din. Dette filteret for POP- og IMAP-postkontoer plugger direkte inn i Outlook, og Mozilla Thunderbird, slik at installasjon på disse klientene er ganske enkelt. Det er imidlertid noen mindre populære e-postklienter som ikke støtter direkte SpamBytes-plugin, slik at installasjon på disse klientene kan være vanskelig.

Akkurat som det er tilfelle med de fleste spamfiltre fra denne listen, bruker SpamBytes den bayesiske metoden til å lære av dine beslutninger, og automatisk filtrere uønsket e-post. Programmet gir også full analyse av alle spammeldinger, slik at du kan få ytterligere innsikt i hva du egentlig markerer som uønsket post.

Hvis du vil laste ned SpamBytes, er den tilgjengelig gratis på denne linken.

Det handler om vår liste over beste spamfiltreringsprogramvare for innboksen din. Er du enig med det? Har du noe å legge til? Gi oss beskjed i kommentarene.