På denne måten kan du fikse ødelagte EVTX-filer

Som Murphys lov antyder, hvis noe kan gå galt, vil det. Og Windows har av og til et sinn, med alle de kritiske feilene, BSODene, og krasjer. Nå er den eneste pålitelige måten å finne ut hva som forårsaker dem, med Windows Event Log.

Hvis en kritisk feil treffer, finner skyldige seg i loggfilene med EVTX-utvidelsen . Det er imidlertid ikke mye bruk av dem hvis de blir skadet.

Slik løser du korrupte Windows Event Log (EVTX-fil)

Windows Event Log er det primære og eneste diagnostiske verktøyet en kunnskapsrik bruker trenger for å finne ut om systemproblemer. Inspeksjon av loggen grundig vil føre til å bestemme skyldige for en rekke kritiske systemproblemer.

Men hvis PCen slår seg ned før loggene skrives, blir Windows Event Log-filen skadet. Og dermed ubrukelig.

Du kan alltid slette den ødelagte filen og vente igjen for at feilen skal vises. På den annen side kan du prøve å reparere den ødelagte EVTX-filen eller eksportere den som en CSV-fil, men det kan ta litt ekspertkunnskap. Det er noen verktøy som tillater å trekke ut de binære verdiene fra den ødelagte filen og tillate deg tilgang til den. De krever Python, noe som kan være et problem for en uinformert bruker.

Så den beste måten å håndtere de ødelagte filene er å bare fjerne dem og la systemet lage nye logger. Disse kan slettes manuelt, så vi anbefaler en batchfil (script) for å slette dem alle. Du kan også prøve med det innebygde verktøyet Diskopprydding, men batchet har vist seg å være en mer pålitelig måte.

Du kan laste ned batchfilen, her. Trekk filen ut på skrivebordet, høyreklikk på den, og kjør den som administrator. Når du kjører det, vil skriptet slette alle loggene fra Windows Event Log. Neste gang du får problemer, vil EVTX-loggfilen ikke bli skadet.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har spørsmål eller alternative måter å hente data fra ødelagte Windows Event Log-filer, kan du fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.