Slik løste vi problemer med standbyminnet på Windows 10

Gitt mengden funksjoner utført av en datamaskin, vil alle brukere nyte den beste og raskeste ytelsen til enhver tid. Ikke desto mindre har noen brukere rapportert noen avmatinger mens de bruker Windows 10.

Det kan være mange grunner til en nedgang i datamaskinen. En av de vanligste årsakene er relatert til ventemodus . Dette problemet er koblet til datamaskinens RAM.

Denne artikkelen utforsker problemet, og tar sikte på å gi deg noen enkle å følge løsninger på disse bestemte problemene.

Hva er venteminne?

Standby Memory er en spesiell type RAM (RAM) -administrasjon på Windows 10, som ofte fører til at datamaskinen senkes, spesielt 64-biters versjoner. Dette skyldes ofte feil som påvirker operativsystemet.

Programmer og tjenester som kjører på Windows 10, bruker en del av RAM som buffer. Dette betyr at de skriver en serie ofte brukt informasjon i dette minnesområdet. Cachen, etter utførelsen av programmer eller tjenester, bør utgis og gjøres tilgjengelig, men dette skjer ikke alltid.

Faktisk, når feilen oppstår, blir dataene i hurtigminnet, i stedet for å bli slettet, lagt i permanent ventetilstand, blir inaktivt minne eller RAM i ventemodus.

Dette fenomenet, som noen ganger kan komme for å absorbere nesten alt ledig minne, fører til at prosessene kjører på datamaskinen for å bremse seg. Dette skjer fordi Windows er tvunget til å bruke personsøkingsfilen på harddisken. Det er noe å unngå, spesielt med en datamaskin utstyrt med SSD-disk.

Dette kan være en irriterende feil spesielt for folk som jobber på sine bærbare datamaskiner eller spillere som trenger mye ledig RAM for å nyte spillene sine.

Når oppstår problemer med standby-minne vanligvis?

Hvis Windows 10 Update kjører, kan spill eller andre programmer som er i bruk, begynne å stamme. Man kan også motta meldinger som " minnefeil " eller " programmet kan ikke allokere nødvendig RAM ".

Hva skal jeg gjøre hvis standbyminnet er lite på PC?

Du kan bringe systemet tilbake til sin normale hastighet ved å følge trinnene som er oppført nedenfor.

Hvordan kontrollerer du om dette er et problem med standby-minne?

Trinn 1 - Trykk på CTRL + SHIFT + ESC-tastene samtidig for å aktivere oppgavebehandlingspanelet. Eller, hvis du foretrekker, høyreklikk på en tom del av oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling.

Trinn 2 - Klikk på fanen Ytelse og klikk nedenfor under Open Resource Monitor .

Nå kan du se i panelet en representasjon av RAM. Den i grønn er RAM i bruk, den i lyseblå er det frie minnet, og den i blått er standbyhukommelsen. Hvis sistnevnte er fullt, blir datamaskinen senket på grunn av venteminnet.

Nå kan du gå fra analysefasen til handling. Det er to nyttige programmer for å løse dette problemet RAMMap og EmptyStandbyList, beskrevet i henholdsvis Løsning 1 og Løsning 2.

Den første er mer nyttig hvis feilen sjelden plager deg. Hvis feilen på Standby Memory er en vanlig, så gir det andre programmet en mer presis løsning.

Løsning 1: Installer RAMMap

 1. Gå til Microsofts offisielle nettsted og iInstall RAMMap som er et Microsoft-utviklet verktøy.
 2. Lagre programmet og pakke ut filen
 3. Kjør programmet
 4. Klikk på Jeg godkjenner på brukervilkårspanelet

 5. RAMMap-panelet er nå åpent, og du har en detaljert grafisk fremstilling av RAM-tilstanden til bruk.
 6. Klikk på Bruk teller- fanen og klikk deretter på kolonnen Total . Der kan du se kategorien Mappet fil, som er hurtigbufferfilene både aktive og i ventemodus.

 7. Klikk Tom i menylinjen, og velg Tom ventemodus for å frigjøre venteminnet.

 8. Klikk Fil og velg Oppdater for å oppdatere panelet for å se hvordan programmet har redusert venteminnet og økt ubrukt.

Løsning 2: Last ned EmptyStandbyList

 1. Last ned EmptyStandbyList og lagre det i en hvilken som helst mappe. Dette er faktisk en kommandolinje som tømmer ventelister.
 2. Høyreklikk musen, gå til Egenskaper og velg Kjør som administrator under kompatibilitet
 3. Åpne Oppgaveplanlegger og Opprett Oppgave helt til høyre
 4. Gi navn til kategorien Generelt .
 5. Gå til Sikkerhetsalternativer, og klikk på Endre bruker eller Gruppe
 6. Gå til Avansert, klikk på Finn nå og velg System, slik at det går stille i bakgrunnen
 7. Velg Kjør med høyeste privilegier og Skjult
 8. Klikk på Triggers-fanen, gå til Ny og klikk På en tidsplan og en gang
 9. Sett opp oppgaven hvert 5. minutt og velg varigheten til Uendelig
 10. Gå til fanen Handling
 11. Start et program og klikk på filen EmptyStandbyList.exe. På denne måten blir ditt ventemodus slettet hvert 5. minutt til du endrer innstillingene på nytt.

Mens RAM MAP og EmptyStandbyList er effektive verktøy, er det tilrådelig å søke etter den virkelige kilden til problemet for å oppdatere den aktuelle programvaren. Problemet kan skyldes en bestemt programvare eller skadelig programvare som, hvis det oppdages, kan utelukkes fra rutinemessige skanninger.

Problemet løst

Standby Memory-feilen i Windows 10 kan forårsake irriterende problemer og redusere datamaskinen. Likevel kan RAM MAP og EmptyStandbyList effektivt løse problemet.

Når det gjelder problemer med minne, hvis problemet vedvarer, kan du også bruke feilsøkingsveiledningene nedenfor:

 • Windows 10 virtuelt minne for lavt [Fix]
 • LØSET: Hvorfor er datamaskinen så langsomt å kopiere filer?
 • Slik løser du minnelekkasjer i Windows 10

Bruk kommentarene nedenfor for å gi oss beskjed hvis du klarte å løse dette problemet etter bruk av denne håndboken.