Fremgangsmåte for å lage en bakgrunn gjennomsiktig i Paint and Paint 3D

Maling er bildeditoren som følger med Windows. De fleste fotografer overser sannsynligvis MS Paint for å redigere bilder, da de har relativt begrensede verktøy sammenlignet med likeså Photoshop.

Den nye Windows 10 Paint 3D-appen har imidlertid sikkert lagt til en annen dimensjon til bildeditoren. En ting du kan gjøre med begge Paint apps, gir en gjennomsiktig bakgrunn til et bilde, slik at ett bilde kan overlappe en annen.

Hvordan lager jeg en gjennomsiktig bakgrunn i Paint? Det er to måter at du kan gjøre et bilde bakgrunn gjennomsiktig . Den første metoden innebærer å kutte ut et forgrunnsområde i et bilde slik at resten av den omgivende bakgrunnen blir gjennomsiktig. Deretter kan du lime forgrunnen over et annet bilde.

Den andre metoden innebærer å slette et område fra et bilde, slik at det er igjen med et gjennomsiktig område som du kan fylle ved å legge til et andre bakgrunnsbildelag.

Du kan legge til gjennomsiktig bakgrunn til valgt forgrunn med den opprinnelige Paint. Det Windows-tilbehøret lagrer imidlertid ikke gjennomsiktig bakgrunn, slik at du kan kombinere bilder med lag.

Selv om du kan sette opp bildelag med gjennomsiktig bakgrunn i Paint 3D. Nedenfor kan du se hvordan du kan lage en bakgrunn 100% transparent i både Paint and Paint 3D.

Alternative løsninger

Selv om standardalternativene bare gir en grunnleggende redigeringsopplevelse, kommer et tredjepartsverktøy med ekstra funksjoner. Vi vil anbefale to av de beste som skal brukes nå.

ACDSee Photo Studio har et alternativ i bildemenyen kalt Add Visibility Mask . Den lar deg konfigurere Wand-verktøyet eller bruke lasseringsverktøyet til å velge uønskede piksler og deretter slette dem.

Alt du trenger å gjøre er å velge området på bildet ved hjelp av valgverktøyet og kopiere bildet til utklippstavlen. Du kan lime bildet på bakgrunnen ved hjelp av et valgt gjennomsiktighetsnivå.

 • Prøv nå ACDSee Photo Studio

Fotor er et flott bilderedaktør med alle de praktiske verktøyene du kan bruke, inkludert gjennomsiktighet og klon. Dette er et godt alternativ å bruke på nettet også.

 • Sjekk nå Fotor

Slik legger du til gjennomsiktige bakgrunner til bilder med maling

 • Åpne Paint ved å klikke på Cortana-knappen. Skriv inn søkeordet 'Paint' i Cortana's søkeboks, og velg for å åpne Paint.
 • Klikk deretter Fil > Åpne ; og velg et bilde som skal åpnes.
 • Trykk på Velg- knappen, og klikk deretter Alternativ for gjennomsiktig valg .

 • Velg alternativet for valgfri form på valgknappens meny.
 • Spor rundt et forgrunnsområde for å bevare fra det opprinnelige bildet med markøren ved å holde venstre museknapp. Resten av bildet som ligger utenfor det spore området vil være den gjennomsiktige bakgrunnen.

 • Høyreklikk i rektangelet som vises rundt det valgte området. Velg Klipp på hurtigmenyen for å fjerne den valgte forgrunnen fra bildet som i stillbildet nedenfor.

 • Åpne nå et helt nytt bilde i Paint.
 • Trykk på hurtigtasten Ctrl + V for å lime inn forgrunnsområdet du spores fra det første bildet. Siden bildet nå har en gjennomsiktig bakgrunn, kan du se resten av det andre bildet bak det, som vist nedenfor.

 • Nå klikker du på det ferdige bildet i forgrunnen, og drar det til en passende posisjon på bakgrunnsbildet.

LES OGSÅ: De beste gratis fotoredigeringsprogrammene for Windows 10

Legg til gjennomsiktige bakgrunner til lagrede bilder med Paint 3D

Klippe forgrunnen ut i Paint etterlater et tomt område i det opprinnelige bildet. Det blir imidlertid ikke en gjennomsiktig region i det opprinnelige bildet når du lagrer bildet. Følgelig forblir området utskåret tomt når du åpner bildet og bruker lag i annen bilderedigeringsprogramvare som vist på øyeblikksbildet rett under.

Imidlertid lagrer Paint 3D i Windows 10 gjennomsiktige områder i bilder. Selv om appen ikke inneholder et fulllagsverktøy, kan du også sette inn ett bilde på toppen av en annen slik at den overlapper. På denne måten kan du fylle det gjennomsiktige området som er igjen i ett bilde med et bakgrunnslag i Paint 3D.

 • Skriv inn 'Paint 3D' i Windows 10s søkeboks. Hvis du ikke har fått skaperne oppdatert, legger du til appen til Windows 10 fra denne nettsiden.
 • Velg for å åpne Paint 3D-appen nedenfor.

 • Klikk Meny > Åpne > Bla gjennom filer, og velg et bilde som skal åpnes i Paint 3D.

 • Trykk på lerretknappen for å åpne sidefeltet som vises direkte under.

 • Klikk på Innstillinger for gjennomsiktig lerret på sidepanelet.
 • Trykk på Select- knappen, og dra deretter rektangelet over et område på bildet du vil slette.
 • Trykk på hurtigtasten Ctrl + X for å kutte ut området fra bildet som i stillbildet under. Det etterlater bildet med et tomt gjennomsiktig område som et hvilket som helst bakgrunnslag kan fylle.
 • Klikk på Meny > Lagre som, og velg 2D PNG- alternativet.
 • Skriv inn en filtittel i tekstboksen, og trykk på Lagre- knappen.

 • Klikk på Meny > Ny for å åpne et tomt lerret.
 • Klikk på Meny > Åpne > Bla gjennom filer, og velg for å åpne et bakgrunnslagsbilde for det gjennomsiktige bildet du nettopp har lagret.
 • Klikk på Meny > Sett inn, og velg for å åpne det gjennomsiktige bildet du lagret. Det gjennomsiktige bildet åpnes på toppen av bakgrunnslaget som vist på øyeblikksbildet rett under.

 • Som du kan se, fyller bakgrunnsbildelaget det gjennomsiktige området i det overlappende bildet. Du kan endre størrelsen på det overlappende bildet ved å flytte markøren til en av kantlinjens kantlinjer, holde venstre museknapp og deretter dra markøren.

 • For å rotere forgrunnsbildelaget, hold markøren over rotasjonssirkelen øverst på utvalget og hold venstre museknapp. Dra markøren til venstre eller høyre for å rotere det valgte laget med klokken eller mot klokken.

Så, det er hvordan Paint and Paint 3D-brukere kan legge til gjennomsiktige bakgrunner til bilder. Deretter kan du kombinere de gjennomsiktige bildene med andre bilder ved å lime inn den valgte forgrunnen eller overlappe dem med lag.

Alternativt, hvis du vil fjerne fotobakgrunnsbilder uten å bruke bildebakgrunnsprogrammer, sjekk ut denne håndboken for mer informasjon.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2018 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.