Løst: Windows 10 ISO-fil vil ikke fungere

Installere Windows 10 er en mye enklere oppgave enn man ville forvente. Du har alle ressursene fra Microsoft, og alt du trenger å gjøre er å få et oppstartbart medium (USB eller DVD) og håndtere tweaks senere. Alt i midten er like intuitivt som du kan håpe på. Noen brukere som foretrekker DVD over USB har imidlertid hatt mye vanskelig tid med den alternative måten. Windows 10 ISO-fil ville bare ikke fungere.

Derfor ga vi deg noe mer enn nødvendig for å løse dette problemet. Hvis Windows 10 ISO-filen ikke virker, skal trinnene nedenfor hjelpe deg med å adressere dette.

Windows 10 ISO-fil vil ikke fungere eller brenne til DVD? Slik løser du det

 1. Redownload Media Creation Tool og prøv igjen
 2. Opprett USB-oppstartbar stasjon i stedet

1: Rediger Media Creation Tool og prøv igjen

La oss komme til poenget med en gang. Det er 3 ting du må sjekke. For det første, sørg for at du har fullført nedlastingsprosedyren. Andre ting, bekreft at DVD-ROM-en din er fullt funksjonell. Og sist men ikke minst, kontroller du system-DVDen du bruker for å brenne ISO-filen for installasjonen.

Når du er over det, men ISO-filen fortsatt ikke vil fungere, foreslår vi at du laster ned Media Creation-verktøyet fra den offisielle Microsofts nettsted og flytter å gjøre alt fra en skrap. De piratkopierte versjonene av systemet er ikke hva vi refererer til og håndterer disse er ikke vår nåværende bekymring.

Med det sagt, her er hvordan du laster ned Windows 10 ISO-fil og brenne den til en DVD:

 1. Last ned Media Creation Tool, her.
 2. Kjør verktøyet og godta vilkårene.
 3. Veksle "Opprett installasjonsmedia (USB flash-stasjon, DVD eller ISO-fil) for en annen PC" -alternativ, og klikk på Neste.

 4. Velg språk og arkitektur. Klikk på Neste.

 5. Velg ISO-filalternativet og klikk på Neste.

 6. Vent til verktøyet laster ned Windows 10 ISO-filen. Det kan ta litt tid, avhengig av båndbreddehastigheten.
 7. Deretter bruker du et tredjepartsverktøy for å brenne ISO-filen til DVD. Her er listen over de beste rundt.
 8. Hold fast med x8-hastigheten for å unngå problemer.

2: Opprett USB-oppstartbar stasjon i stedet

Hvis du ikke kan lage en oppstartbar DVD med den nevnte ISO-filen, foreslår vi at du går til USB-alternativet. Det er et foretrukket alternativ av ulike grunner. Selvfølgelig, hvis du ikke har noen anstrengelser for å gå på DVD i stedet for flash-stasjonen. Opprettingsprosedyren er lik, men du trenger ikke å brenne den da Media Creation Tool oppretter en oppstartbar USB-stasjon automatisk.

Med det for øye, her er trinnene du må følge for å opprette en oppstartbar flash-stasjon:

 1. Sett inn USB-pinnen i den raskeste porten. Det må være minst 6 GB (8 GB-alternativer er mer vanlige).
 2. Åpne Media Creation Tool, og velg USB Flash Drive-alternativet i stedet for å velge ISO.

 3. Vent til oppstartbar USB er klar.

Med det kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har noe å legge til eller ta, må du sørge for å peke på det i kommentarfeltet nedenfor.