Løst: Kan ikke endre standardprogrammer for Windows 10

Hvis du endrer standardprogrammet for å knytte seg til en bestemt type media eller filutvidelser, bør det gå en tur i en park. Imidlertid har mange Windows 10-brukere hatt det vanskelig å erstatte de innebygde appene med tredjepartsalternativer. Det ser ut til at de berørte brukerne ikke kan endre standardprogrammer for Windows 10 uansett hva de gjør.

Hvis det er tilfelle for deg, anbefaler vi deg å sjekke trinnene vi oppnådde nedenfor. Den komplette oppløsningen er i Microsofts hender, men disse løsningene bør få deg til å gå for tiden.

Hva å gjøre når standardapplikasjoner ikke endres i Windows 10

 1. Sett dem individuelt fra kontekstmenyen
 2. Installer appen på nytt
 3. Fjern og sett inn din Microsoft-konto på nytt
 4. Tilbakestille Windows 10

Løsning 1 - Sett dem individuelt fra kontekstuellmenyen

Dette hele problemet ser ut til å være forårsaket av Windows Update. Jubileumsoppdateringen hadde en lignende feil, og den ble sortert ut med neste oppdatering. Det samme gjelder for oktober-oppdateringen (versjon 1809).

Kontrollpanel-tilnærmingen står ikke lenger, da Microsoft bestemte seg for å ytterligere håndheve Innstillinger-menyen. Hvis du navigerer til Kontrollpanel> Programmer> Standardprogrammer, blir du omdirigert til Innstillinger, og det er ubrukelig.

Så nå, når vi vet hva vi kan og ikke kan gjøre, la oss komme tilbake til nødvendigheter og prøve å endre de tilhørende appene individuelt. Dette kan ta litt tid hvis du har et dusin utvidelser, men det er den mest pålitelige måten å endre standardprogrammer på den nåværende bygningen av Windows 10.

Slik gjør du det:

 1. Naviger til filtypen du vil kjøre av en annen app.
 2. Høyreklikk på filen og velg Åpne med> Velg en annen app fra kontekstmenyen.

 3. Velg standard appen du vil knytte til det filformatet, og merk av for « Bruk alltid denne appen til å åpne ___ filer » -boksen.

 4. Gjenta dette for alle filtyper.

Løsning 2 - Installer appen på nytt

Noen brukerrapporter angir at de ikke engang kan finne tredjepartsprogrammet i listen når de prøver å sette det som en standard app. Nå, selv om alle installerte programmer skal forbli uberørt etter en stor oppdatering, har det en tendens til å gå galt.

En feil i denne angivelig sømløse overgangen er alle de slettede filene brukerne klaget over etter å ha installert oktoberoppdateringen.

Med det for øye, bare for å være sikker på at alt er bra på din side, foreslår vi at du installerer det "spøkelsesprogrammet" som ikke vises i Standard apps-innstillingsmenyen.

Slik installerer du et tredjepartsprogram på nytt i Windows 10:

 1. Søk etter Kontrollpanel i Windows Search bar og åpne den.
 2. Velg " Avinstaller et program " under Programmer-delen.

 3. Avinstaller et program og fjern eventuelt alle resterende tilknyttede filer fra installasjonsstedet.
 4. Høyreklikk på installasjonsprogrammet og kjør det som admin .
 5. Installer appen og prøv å sette den som standard app igjen.

Løsning 3 - Fjern og sett inn Microsoft-kontoen din på nytt

Det er bare så mye du kan gjøre når noe så kritisk som dette skjer. Noen brukere klarte å løse problemet på jubileumsoppdateringen ved å tilbakestille sin Microsoft-konto knyttet til Windows 10.

Vi kan ikke med sikkerhet si om dette vil fungere eller ikke på maskinene som kjører den siste iterasjonen av Windows 10. Men det er fortsatt verdt å prøve.

Slik fjerner du og setter på nytt Microsoft-kontoen din:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å ringe innstillinger .
 2. Velg kontoer .

 3. Velg din info fra venstre rute.
 4. Klikk på " Logg inn med en lokal konto i stedet ".

 5. Fjern din aktive Microsoft-konto og start datamaskinen på nytt.
 6. Gå tilbake til Innstillinger> Kontoer og velg å logge med en Microsoft-konto.
 7. Logg inn og se etter endringer.

Løsning 4 - Tilbakestill Windows 10

Til slutt, hvis ingen av løsningene hjalp deg, og du ikke er fornøyd med oktoberoppdateringen, foreslår vi at du ruller tilbake til forrige versjon av Windows 10.

Det er ditt sikreste veddemål, da problemet angivelig bare er relatert til en siste Windows 10-iterasjon. Når du får apriloppdateringen igjen, må problemet løses.

Slik ruller du tilbake Windows 10:

 1. Åpne innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .
 3. Velg Recovery fra venstre rute.
 4. Klikk på " Komme i gang " -knappen under Gå tilbake til forrige versjon av Windows 10 .

Og på det notatet kan vi pakke det opp. Hvis du har spørsmål eller lignende problemer som skal rapporteres, kan du dele dem med oss ​​og andre lesere. Kommentar-delen er like nedenfor.