Fjern WMA DRM-beskyttelse med Windows Digital Rights Update Tool

Hvis du tidligere har forsøkt konvertert en lyd-CD til en WMA-lydfil ved hjelp av Windows Media Player, har du kanskje blitt overrasket over å høre senere at lydfilene dine var DRM-beskyttet. Med verktøyet Digital Rights Update, kan du imidlertid fjerne beskyttelse fra WMA-lydfiler.

Lydfiler får DRM-beskyttelse når de lastes ned eller under CD-ripping-prosessen. Mens filene skal spilles på enheten de er lagret, oppstår problemet når du overfører lydfiler til et annet system, da DRM-beskyttelse forhindrer deg i å spille dem. Dette skjer på grunn av koblingen mellom DRM-lydfilene og en bestemt maskin eller mediespiller. Det kan hende du oppdager problemet ved å følge Windows Media Player-oppdateringer, Windows-oppgraderinger eller overføring av lydfiler til en annen Windows-PC.

Takket være Microsoft kan du adressere DRM-relaterte problemer gjennom verktøyet Digital Rights Update . Det fungerer for å fjerne DRM-beskyttelse fra WMA-filer. Vær oppmerksom på at verktøyet kun fungerer for WMA-lydfiler, og kan ikke fjerne andre former for beskyttelse fra lydfiler.

For å komme i gang, velg en musikkfil i biblioteket ditt og klikk på Play-knappen. Bestem om du vil lage sikkerhetskopier i Innstillingene. Du må først aktivere backupalternativet i innstillingene før du starter prosessen. Det er imidlertid uklart om Digital Rights Update Tool fungerer med WMA-filer som er kjøpt online.

Når det gjelder design, har verktøyet et grunnleggende grensesnitt der du bare må klikke på mappeikonet for å åpne en lydfil og legge til WMA-lydfiler i programmet. Du kan starte prosessen ved å klikke på Play-knappen.

Verktøyet er kun tilgjengelig for Windows 10-enheter. Ikke desto mindre kan du kjøre Windows 10 i en virtuell maskin for å bruke verktøyet på enheter som kjører eldre versjoner av operativsystemet.

Du kan laste ned Windows Digital Rights Update Tool fra Windows Store.