En rask guide for å stoppe Microsoft fra å samle inn dataene dine

I gårsdagens nyheter om Microsoft samler data, selv når det er uautorisert å gjøre det, har mange Windows 10-brukere blitt usikker på hvordan å stoppe Microsoft fra å samle inn dataene sine.

Aldri frykt. Windows Report er her for å hjelpe deg med å navigere i minefeltet som er Microsoft Privacy Settings.

Fremgangsmåte for å blokkere Microsoft Aktivitetshistorikk

Slik sjekker du aktivitetshistorikkinnstillinger

Det første du må gjøre er å gå til Innstillinger> Personvern> Aktivitetshistorikk, og se hva innstillingene dine er. "La Windows samle aktivitetene mine fra denne PCen" ble sjekket, selv om jeg er ganske sikker på at jeg ikke sjekket det, fordi jeg ikke liker å dele noe.

Uansett må du bestemme hvilke data du vil gi Microsoft, og merk av i boksene du er glad for å sjekke. Eller du kan la dem begge være ukontrollerte som jeg har.

Nå bør du gå inn i alle App-tillatelsene og slå dem av det du vil ha. Dette bør bety at den eneste dataen din PC sender til Microsoft, er dataene du vil ha. Hvis bare det var så enkelt.

Du kan imidlertid bli overrasket over å høre at dette ikke er nok til å holde Microsoft fra å snuse på deg. Les videre for å finne ut hva annet du trenger å gjøre.

Hvis du vil være sikker mens du surfer på internett, må du få et fullt dedikert verktøy for å sikre nettverket ditt. Installer nå Cyberghost VPN og sikre deg selv. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

Sjekk kontoinnstillingene dine online

Hvis du går over til aktivitetsloggen din på din Microsoft-kontoside, ser du alle dataene som Microsoft har samlet inn på deg. Det første du vil gjøre er å fjerne det. Du vil nok få en slags advarsel som dette:

Hvis du tenker på de to advarslene ovenfor, er de ikke veldig fornuftige. Jeg ignorert dem og ryddet alt. Hvis du noen hvordan føles det at din fiksering du problemer kan bli hindret eller dine erfaringer mindre relevante, kan du velge å ikke rydde dataene dine. alternativet er ditt.

Forresten, da advarselsmeldingen dukket opp, rystet det som om det hadde noen form for passform. Noen andre har samme erfaring? Jeg lurer på om det er en feil, eller det er der for å forsøke å skremme folk til å trykke på "Ikke fjern" -knappen.

Hva hadde Microsoft Aktivitetshistorie blitt samlet inn?

Det var ganske mye data som var samlet inn. Imidlertid må jeg si at det virket litt tilfeldig. Da jeg brukte Skype, var det en oversikt, noe som gir mening fordi Microsoft eier Skype.

Min nettleserhistorikk var sparsom (som jeg ikke hadde gitt tillatelse til å spore min bruk av Internett), men Microsoft syntes å være veldig interessert i min Netflix-visning, da det var en oversikt over det.

Sørg for å sjekke annonsens innstillinger

Uansett, du må gå gjennom alt, slå av alt du er ubehagelig med. Som du kan se nedenfor, må du også slå av annonseinnstillingene, selv om du hadde deaktivert det på PCen.

Nå vet jeg at jeg hadde slått disse innstillingene av på PCen min fordi jeg gjorde en artikkel for noen uker siden, og viser deg nøyaktig hvordan du gjør det. Så visste Microsoft at jeg ikke vil at personlige annonser skal vises og ikke vil at Microsoft skal spore min bruk av Internett. Likevel viste jeg på min kontoinnstillinger på nettsiden at jeg ønsket at Microsoft skulle spore min Internett-bruk, vise meg personlige annonser.

Som du kan se over og under, har jeg nå valgt de to alternativene.

Pakker det hele opp

Du bør endelig bli satt opp slik du vil at ting skal settes opp. Og jeg vet at mange mennesker spør hva alt oppstyret handler om. Den vanlige kommentaren er, "Jeg gjør ikke noe galt, så jeg bryr meg ikke om de sporer meg", men det er ikke poenget.

Poenget er at Microsoft et al. har ikke rett til å samle inn dine data uten din tillatelse. Dine data har verdi. Hvis det ikke gjorde, ville selskaper som Facebook og Google ha liten verdi, i stedet for å være to av de mest verdifulle selskapene på planeten. Hvorfor skal vi ikke holde Microsoft til samme standarder som Facebook og Google?

Fortell oss hva du tenker. Er du interessert i at Microsoft samler inn dataene dine? Eller er du en av de som er mer avslappet over disse tingene? Gi oss beskjed om dine tanker nedenfor.

SENESTE NYHETER ARTIKLER DU SKAL KONTROLLERE:

  • Er din personvern truet i Windows 10?
  • Personvern Badger oppdatering blokker Facebook link sporing
  • 5 online personvern myter som gjør din Windows 10 PC til et enkelt mål
  • Bruk de 8 VPNene for Torch-nettleseren for ekstra personvern og sikkerhet