MsConfig i Windows 8, Windows 10: Slik får du tilgang til det

Ved hjelp av den gode ol'msconfig i Windows 10, er Windows 8 veldig, veldig enkelt; Les våre grunnleggende råd for å lære hvor enkelt det er å få tilgang til denne nyttige funksjonen

MsConfig er en av de mest brukte kommandoene for Windows. Det lar brukerne endre innstillinger angående Windows oppstart og hvilke programmer som starter ved oppstart. Ved å kontrollere disse oppstartsprogrammene, vil brukerne kunne forbedre oppstartstidspunktet for enhetene sine.

For de som vil bruke MsConfig i Windows 10, Windows 8 og Windows 8.1 for å tilpasse de ulike alternativene til enhetene, er MsConfig veldig lett tilgjengelig. Men husk at begynnelsen med Windows 10, Windows 8, MsConfig ikke klarer oppstartsprogrammer, da disse vil bli endret via Task Manager.

Likevel beholder MsConfig-verktøyet fortsatt mange av funksjonene som den hadde, for eksempel å velge OS-oppstartsrekkefølge og mange andre. Brukere vil fortsatt finne det veldig nyttig, selv om det ikke klarer oppstartsprogrammer lenger.

Slik får du tilgang til MsConfig i Windows 10, Windows 8 og Windows 8.1

 1. Bruk Run-kommandoen
 2. Åpne MsConfig med kommandoprompt
 3. Gå til sikkermodus med MsConfig

Metode 1 - Bruk kommandoen Kjør

Akkurat som du gjorde i tidligere versjoner på Windows, kan du åpne MsConfig med " Run " -kommandoen. Bruk hurtigtastet " Windows Nøkkel + R " og "Run" -vinduet åpnes. Skriv " msconfig " i tekstboksen og trykk Enter eller OK, og vinduet MsConfig åpnes.

I Windows 10, Windows 8 kan du også åpne kjørevinduet fra snarveiledningsmenyen nederst i venstre hjørne. I Windows 10, Windows 8.1, ved å høyreklikke på Start-knappen, vil du se samme alternativmeny, sammen med noen tillegg. I tillegg kan du bruke Søke sjarm for å søke etter "msconfig", og den vil finne kommandoen.

Metode 2 - Åpne MsConfig med kommandoprompt

En annen like enkel måte å åpne MsConfig på er med kommandoprompt. Alt du trenger å gjøre er å åpne kommandoprompt, skriv inn en enkel kommando, og du er god til å gå.

Her er akkurat hva du bør gjøre:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, høyreklikk Kommandoprompt, og kjør det som Administrator
 2. Skriv inn følgende kommando, og trykk Enter: Start msconfig

Du bør også huske på at du bare bruker kommandoen 'msconfig', ingen steder. Hvis du bare skriver inn dette, vil Windows ikke finne noe, og du får " msconfig " ikke gjenkjent som en intern eller ekstern kommando, operabel program eller batchfil " feilmelding. Så hold deg til riktig kommando, og du burde ikke ha noen problemer.

Metode 3 - Gå til trygg modus med MsConfig

Hvis du allerede vet hva du skal bruke MsConfig for, er det ikke nødvendig å fortsette å lese. Men jeg føler at jeg bør nevne den mest populære funksjonen i MSConfig, og det er Safe Start.

Mange tror å bruke MsConfig er den enkleste måten å gå inn i Safe Mode i Windows. Så, la oss se hvordan det er gjort:

 1. Åpne MsConfig ved å bruke en av metodene ovenfor
 2. Gå til kategorien Boot
 3. Sjekk sikker oppstart, og velg ett av følgende alternativer:

 4. Minimal. Ved oppstart åpner du Filutforskeren i sikker modus, kun med kritiske systemtjenester. Nettverk er deaktivert.
 5. Alternativt skall . Ved oppstart åpnes kommandoprompt i sikker modus, kun med kritiske systemtjenester. Networking og File Explorer er deaktivert.
 6. Active Directory reparasjon . Ved oppstart åpner du Filutforsker i Sikker modus, kritiske systemtjenester og Active Directory.
 7. Nettverk . Ved oppstart åpner du Filutforsker i Sikker modus, kun med kritiske systemtjenester. Nettverk er aktivert.
 8. Start datamaskinen på nytt

Når du er ferdig med virksomheten din i sikker modus, kan du bare gå tilbake til MsConfig og fjerne merket for Safe Boot. Start datamaskinen på nytt, og du er tilbake til normal.

Som du ser, er det veldig enkelt å få tilgang til MsConfig i både Windows 10, Windows 8 og Windows 8.1. Du har mer enn én måte å åpne den, så du kan velge hvilken som passer best for deg.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juli 2013 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.