Er tilpasset skalering under 100% mulig i Windows 10?

Microsoft har hatt det vanskelig med DPI Scaling i Windows 10. Dette er neppe et nytt problem, men det er det mest åpenbare på store skjermer og i multi-monitor oppsett.

Et annet problem som brukere har med skalering på Windows 10, gjelder 100% skalering som minimumsgrense. Og av denne grunn eller det vil noen av dem gå under denne hardkodede standardverdien. Vi forklarte nedenfor hvorfor det er vanskelig å oppnå.

Er det mulig å angi tilpasset skalering under 100% på Windows 10?

Enkelt svar? Nei, du kan ikke gjøre det uten å ødelegge seeropplevelsen helt. Windows 10 er hardkodet for å tillate bare så lite som 100%, og det er egentlig det.

Det virker på den måten på alle enheter med 1-1 pixel kartlegging, og du vil ikke kunne gjøre noen vesentlige endringer. Tilbake i dagene var du i stand til å nedskalere via kontrollpanelets displayskalering eller via registerredigering, men det er ikke tilfelle lenger.

GPU hjelper deg ikke her, da skalering ikke kan berøres. Nå, hvis du vil gjøre ting mindre og nedskalere under spill, kan du gjøre det innen innstillingene for spilloppløsning.

I utgangspunktet er det mest du kan gjøre med det eneste unntaket som en høyere oppløsning. En 4K skjerm vil fortsatt minimal skaleres på 100%, men alt vil selvsagt se mindre ut.

Browsing-wise, du kan redusere zoom og redusere skalering, noe som gjør internett surfing erfaring så mye bedre. I det minste, hvis mindre tekst og webelementer er det du leter etter.

Så, for å oppsummere, tillater ikke Microsoft å gå under standard 100% skalering, og selv om du finner veien, vil vi ikke foreslå det. Hvis det er en sjanse til å bytte til høyere oppløsning, kan du gå med det, men i de fleste scenarier vil ingenting annet enn standard og lavere oppløsninger fungere.

Vurder å få en skjerm med høyere oppløsning hvis du virkelig trenger mindre elementer på skjermen. Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen.

Pass på å fortelle oss i kommentarene hva er dine tanker om Windows 10 skalering og hva du vil endre. Muligens en sub-100% skalering? Kommentar-delen er like nedenfor.