Feilsøkt FLOATING POINT STATE feil i Windows 10 [FIXED]

Blå skjerm med dødsfeil er en av de alvorligste feilene du kan støte på på Windows 10. Disse feilene kan være ganske problematiske og forårsake mange problemer, derfor i dag skal vi vise deg hvordan du kan fikse feil i feilsøkingspunktet.

Fremgangsmåte for å fikse feilmeldingsflate status BSoD-feil

 1. Oppdater Windows 10
 2. Last ned de nyeste driverne
 3. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 4. Kjør SFC-skanningen
 5. Kjør DISM
 6. Sett inn lyddriverne på nytt
 7. Fjern problematiske applikasjoner
 8. Tilbakestill Windows 10
 9. Sjekk maskinvaren din

Fix - Feilsøkt FLOATING POINT STATE Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater Windows 10

Windows oppdateringer er viktige for systemets stabilitet og sikkerhet, derfor anbefaler vi sterkt at du laster ned de nyeste oppdateringene ved hjelp av Windows Update.

Nye oppdateringer utgis ofte, og mange av dem tilbyr sikkerhetsforbedringer, nye funksjoner og ulike feilrettelser relatert til både maskinvare og programvare, så vær sikker på at du laster ned dem.

Løsning 2 - Last ned de nyeste driverne

Windows 10 krever drivere for å kunne arbeide med maskinvaren din, og hvis driverne dine er utdaterte eller ikke kompatible med Windows 10, vil du oppleve en feil i Blue Screen of Death, som for eksempel UANSETT FLOATING POINT STATE.

For å fikse dette på mange andre BSoD-feil, er det viktig at du oppdaterer driverne, og du kan bare gjøre det ved å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Husk at du kanskje må oppdatere alle drivere på PCen for å fikse dette problemet.

Du kan også bruke Enhetsbehandling til å oppdatere driverne, men vi må nevne at Enhetsbehandling ikke alltid laster ned de nyeste driverne, så det er vanligvis bedre å søke og laste ned nødvendige drivere manuelt. For å laste ned drivere ved å bruke Enhetsbehandling, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + X på tastaturet for å åpne Power User Menu. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn driveren du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare og la Windows 10 laste ned og installere den nye driveren.

 4. Gjenta disse trinnene for alle drivere du vil oppdatere.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 3 - Kjør maskinvare feilsøking

En annen ting vi kan prøve, kjører Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet er utformet for å håndtere ulike systemproblemer, inkludert BSODer. Så det kan også være nyttig i dette tilfellet.

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 4 - Kjør SFC-skanningen

Den neste feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, er SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som går gjennom systemet ditt og søker etter potensielle problemer. Selvfølgelig, hvis løsningen av disse problemene er mulig, vil SFC-skanningen gjøre det automatisk.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kjør DISM

Og den tredje feilsøkeren vi skal prøve, er DISM. DISM står for Deployment Image Servicing og Management, og som navnet sier, laster det opp systembildet, noe som kan føre til løsning av potensielle BSOD-problemer.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Sett inn lyddriverne på nytt

Drivere kan ofte forårsake slike feil, og noen ganger oppdaterer driverne ikke hjelp, så du må finne og installere den problematiske driveren på nytt. Få brukere rapporterte at deres lyddrivere forårsaket feilen INVALID FLOATING POINT STATE, men problemet ble løst etter å ha installert disse driverne på nytt. For å installere en bestemt driver først må du fjerne den ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn driveren du vil fjerne, og høyreklikk den. Velg Avinstaller fra menyen.

 3. Hvis tilgjengelig, sjekk Fjern driverprogramvare for denne enheten, og klikk OK.

Etter at du har avinstallert driveren, installerer Windows 10 standard driveren i stedet. Hvis standarddriveren fungerer bra og PCen din er stabil, kan du fortsette å bruke den, eller du kan oppdatere driveren med den nyere versjonen.

Løsning 7 - Fjern problematiske applikasjoner

Tredjepartsprogrammer kan ofte føre til at denne feilen vises, og for å løse dette problemet må du finne og fjerne problematiske applikasjoner. Antivirus eller brannmur kan forårsake dette problemet, derfor anbefaler vi at du midlertidig fjerner antivirusprogrammet ditt. Avinstalleringen av antivirusprogrammet kan ikke løse problemet, så det anbefales at du laster ned og bruker dedikert fjerningsverktøy for å fjerne alle filer som er knyttet til antivirusprogrammet ditt. Mange antivirusbedrifter tilbyr disse verktøyene for nedlasting, så sørg for å bruke dem.

Løsning 8 - Tilbakestill Windows 10

Hvis feilen INVALID_FLOATING_POINT_STATE skyldes programvare, kan du løse det enkelt ved å utføre en Windows 10-tilbakestilling. Nullstilling av Windows 10 er ganske enkelt, og for å fullføre det kan det hende du trenger en oppstartbar USB-minnepinne. Vi må også nevne at Windows 10 reset vil fjerne alle filer fra C-partisjonen din, så vær sikker på å sikkerhetskopiere viktige filer. For å utføre Windows 10 tilbakestill gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Pass på at du har installert Windows 10 installasjonsmedia, fordi du kanskje trenger det for dette trinnet.
 3. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg instruksjonene for å fullføre tilbakestillingen.

Etter at Windows 10 tilbakestilling er fullført, har du en ny installasjon av Windows 10 uten noen tredjeparts applikasjoner. Hvis feilen vises igjen, betyr det at det er forårsaket av maskinvaren din.

Løsning 9 - Kontroller maskinvaren din

Blå skjerm med dødsfeil skyldes ofte maskinvare, og hvis du nylig installerte ny maskinvare, foreslår vi at du fjerner den eller erstatter den. Hvis ny maskinvare ikke er problemet, anbefaler vi deg å sjekke RAM og alle andre store maskinvarekomponenter.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Feilsøkt feilsøkingsfeil BSoD-feil kan være et stort problem, men vi håper at du klarte å løse denne feilen ved hjelp av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.