Slik bruker du Windows 10-PC som Wi-Fi-utvidelse

En Wi-Fi-extender er en dedikert enhet eller programvare som kan gjenta og også utvide det trådløse signalet. Kort fortalt diskuterer vi en Wi-Fi-repeater som er ekstremt nyttig når den trådløse ruteren ikke kan gi signalet så langt du vil.

Vanligvis er en forlenger nødvendig i store rom eller bygninger hvor selv en spesialisert ruteren ikke kan dekke hele rommet.

Så, hvis du for tiden leter etter den raskeste og billigste løsningen, les følgende linjer og lær hvordan du bruker din egen Windows 10-datamaskin som en dedikert Wi-Fi-utvidelse.

Selvfølgelig er den raskeste og billigste løsningen ikke alltid den beste. Og det aspektet kan brukes når vi detaljerer mulighetene for å utvide ditt trådløse Wi-Fi-signal.

Det beste du kan gjøre er å kjøpe en repeater for under $ 50 - dette vil innebære å installere en maskinvareforsterker som vil forlenge det eksisterende signalet videre enn ruteren din for øyeblikket gjør. En annen måte som kan løse problemet, er å kjøpe spesialisert utvidelsesprogramvare, som også koster rundt $ 50.

Men hvis du vil ha en rask løsning, og hvis du ikke vil betale noe for det, vil den innebygde Windows 10-funksjonen være mer enn perfekt for deg. Men i motsetning til de betalte mulighetene som er skissert over, kommer Windows-løsningen med noen ulemper: Denne trådløse repeaterprogramvaren vil skape et andre hotspot som enhetene dine må koble til.

Sett din Windows 10-PC til å fungere som en Wi-Fi-utvidelse

Så det er egentlig ikke en klassisk Wi-Fi-utvidelse siden et nytt hotspot-nettverk vil bli opprettet - dette nettverket vil være forskjellig fra det virkelige Wi-Fi-nettverket som leveres av ruteren.

Det nye trådløse hotspotet har sitt eget navn og passordfrase: På den ene siden av huset må du koble til ett nettverk, mens i den andre siden må du koble til en annen.

Å lage et eget trådløst hotspot i Windows 10 for å utvide det trådløse signalet er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å følge:

  1. Trykk på hurtigtasterne Win + I.
  2. Fra Systeminnstillinger klikker du på Nettverk og Internett .
  3. I det neste vinduet velger du Mobile Hotspot- oppføringen fra det venstre panelet.
  4. Slå på alternativet ' Del min Internett-tilkobling med andre enheter '.
  5. Deretter klikker du på Rediger og angir et nytt nettverksnavn og passord.
  6. Lagre endringene dine.
  7. Det er alt.

Som allerede nevnt, er dette den gratis metoden der du kan bruke din Windows 10-datamaskin som en Wi-Fi-utvidelse. Den andre løsningen består i å kjøpe trådløs repeaterprogramvare som kan fungere som en ekte trådløs repeater.

I den forbindelse kan Connectify være det beste valget å lage - programvaren er tilgjengelig under tre forskjellige prisplaner med den billigste som starter fra $ 50.

Nå vet du hvordan du bruker PCen som Wi-Fi-forlenger. Du kan også lese om de 21 beste Wi-Fi-utvidelsene for din Windows 10-enhet, hvis du vil kjøpe en spesialisert maskinvareløsning.

Hvis du har andre spørsmål, eller hvis vi kan hjelpe deg på annen måte, ikke nøl med og kontakt vårt team - vi vil alltid være her for deg.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2017, og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.