Slik bruker du Windows 10 PC som personlig vekkerklokke

Har du noen gang vil bruke din Windows 10 PC som personlig vekkerklokke? I dagens artikkel vil vi vise deg tre metoder du kan bruke til å slå PCen til en vekkerklokke.

Ved å sjekke retningslinjene nedenfor, kan du lære hvordan du bruker denne innebygde funksjonen for å sette inn en ny alarmhendelse. I tillegg vil vi diskutere fordelene og ulemperne ved å bruke Windows 10 Alarmer og klokke-programvaren, og vi vil også se hvordan du bruker en tredjepartsapp for å oppnå enda bedre (og tilpassbare) resultater.

Bruk av Windows 10-PC som vekkerklokke kan vise seg å være ekstremt nyttig, da du kan stille varsler på jobb mens du fullfører andre oppgaver, hjemme mens du spiller spill eller mens du ikke bruker datamaskinen, men du må fortsatt bruke en påminnelse for "bare i tilfelle".

Uansett årsakene dine, kan en Windows 10-vekkerklokke hjelpe deg med å organisere og planlegge din daglige tidsplan. Nå, som nevnt ovenfor, kan du gjøre det ved å bruke den innebygde appen Alarmer og klokke eller gjennom en tredjepartsprogram som VLC-spiller.

Dermed diskuterer vi om gratis distribuerte løsninger som enkelt kan administreres av uerfarne brukere eller nybegynnere som bruker Windows 10-systemet for første gang. Som beskrevet nedenfor er den store ulempen når du bruker Alarms & Clock-programvare, relatert til bare ett aspekt: ​​du kan kun motta varslene hvis enheten er våken.

I utgangspunktet, hvis du slår av maskinen, vil vekkerklokket ikke lenger fungere. Vel, hvis du holder datamaskinen våken i lang tid, er det ikke en appell for deg, det vil være en bedre ide å bruke den andre delen av denne opplæringen - der kan du lære å sette vekkerklokke gjennom VLC-spilleren.

Slå din Windows 10-PC inn i vekkerklokke med disse enkle løsningene

 1. Bruk innebygget Windows 10 Alarmer og klokkefunksjon
 2. Lag en ny oppgave og kjør den gjennom VLC-spilleren
 3. Bruk tredjeparts alarmprogrammer

Løsning 1 - Bruk innebygget Windows 10 Alarmer og klokkefunksjon

 1. Slå på datamaskinen.
 2. Klikk på Søk- ikonet - i nærheten av Windows Start-knappen (vanligvis er det Cortana-ikonet).
 3. Skriv inn alarmer i søkefeltet.
 4. Klikk på alarmen og klokken resultatet.
 5. Dette bør ta deg til Windows 10 innebygde alarmapp.
 6. Derfra kan du redigere alarmen som allerede er opprettet - bare klikk på oppføringen som ville vises og velg når du skal stille inn alarmen, for hvor lenge og så videre.
 7. Hvis du vil legge til og tilpasse en ny alarm, klikker du på '+' -ikonet nederst til høyre i hovedvinduet.
 8. Og følg instruksjonene på skjermen for: Angi en ny alarmtid, skriv inn et nytt navn for den nyopprettede alarmen, velg når du skal gjenta dette nye oppsettet og alarmen eller bruke en ny lyd for ditt nye varsel.
 9. Når du er ferdig, klikk på Lagre- knappen.

Husk at denne alarmen virker bare hvis Windows 10-systemet er vått. Således kan det være lurt å justere enhetens søvninnstillinger før du gjør noe annet - du kan fullføre denne ekstra oppgaven ved å følge:

 1. Trykk på hurtigtasterne Win + I.
 2. Fra Systeminnstillinger klikker du på System (er den første oppføringen).
 3. Nå velger du Power & Sleep- funksjonen fra venstre side av hovedvinduet.
 4. Velg når du skal gå inn i hvilemodus og sørg for at enheten din blir våken for å kunne motta det siste alarmvarselet.

Løsning 2 - Lag en ny oppgave og kjør den gjennom VLC-spilleren

Bruk denne metoden hvis du vil kjøre en video eller en bestemt lyd som alarmvarselet. Også, denne løsningen kan til og med vekke datamaskinen fra sovemodus, så du trenger ikke å bekymre deg for andre ting. Så la oss se hvordan du bruker din Windows 10-PC som vekkerklokke ved å bruke denne dedikerte løsningen:

 1. Klikk på Søk-feltet som forklart ovenfor.
 2. Der skriver du opp oppgaveplanleggeren og klikker på oppføringen med samme navn.
 3. Fra Oppgaveplanlegger klikker du på Handling og velger ' Opprett grunnleggende oppgave '.
 4. Fullfør feltet ved å følge instruksjonene på skjermen.
 5. Fra Start et programfelt skriv inn banen til VLC og også banen til musikken eller videoen du vil spille på slutten.
 6. Pass på at i banen Legg til argumenter (det er der du angir banen til musikk og videofiler) er det ikke plass inkludert.
 7. Til slutt må du kontrollere at du åpner egenskapsdialogboksen for denne oppgaven når jeg klikker på finish .
 8. Ytterligere innstillinger kan nå konfigureres.
 9. Fra dette nye vinduet, bytt til Tilstand- fanen og merk av for " våk datamaskinen for å kjøre denne oppgaven " -feltet.
 10. Det er alt.

Løsning 3 - Bruk tredjeparts alarmprogrammer

Hvis de tidligere metodene ikke fungerte for deg, kan du alltid laste ned en tredjeparts alarmklokke programvare. Vi har allerede dekket noen av de beste vekkerklokkeprogramvaren for Windows 10 i en av våre eldre artikler, så sørg for å sjekke det ut.

Alle disse programmene tilbyr flotte funksjoner, så vær så snill å velge noen av dem.

Siste tanker

Disse tre løsningene beskriver de enkleste og raskeste måtene du kan tilpasse en vekkerklokke rett på på din Windows 10-datamaskin. Selvfølgelig, hvis du går til Windows Store, kan du finne andre alternativer, men jeg vil ikke anbefale noen annen tredjeparts programvare.

For en vanlig bruk, må Alarmer og Klokke-appen være akkurat nok; og hvis du vil bruke flere tilpasninger, kan du opprette en oppgave og kjøre den gjennom en mediespiller som forklart ovenfor.

Du kan imidlertid anbefale noen annen pålitelig løsning ved å bruke kommentarfeltet nedenunder - det er den eneste måten vi alle kan delta i å forbedre den generelle Windows 10-opplevelsen.