Slik bruker du skjermopptak i Windows 10

Vi presenterte deg et par Windows 10-hemmeligheter for en tid siden, men vi fant en annen som ikke dekket i den artikkelen. Nemlig, Windows 10 har en hemmelig skjermopptaksfunksjon som lar deg spille inn på skjermen.

Det er enkelt å fange bildet skjermbilde i Windows, og det var mulig i alle tidligere versjoner av Windows, du kan lese mer om det her. Men det var ikke mulig å fange en video til nå, og du trengte en tredjeparts programvare. Du kan prøve Windows 'skjult funksjon for å fange videoen.

Slik tar du opp skjermvideoer i Windows 10 ved hjelp av spillfeltet

Du kan bruke spillfeltet for dette. Spillelinjen er Microsofts verktøylinje som er ment for spillere å ta opp skjermbilder og videoklipp direkte fra spillene sine. Selv om denne funksjonen er for spill, kan du også bruke den i vanlig arbeid.

Trykk på Windows-tasten og G, og en pop-up vises, du bør sjekke boksen "Ja, dette er et spill". Og alt du trenger å gjøre nå for å begynne å spille inn skjermen, er å treffe fangstknappen, og den vil starte.

Trykk på knappen igjen når du vil stoppe opptaket. Du kan også bruke en hurtigtast på tastaturet + Alt + R for å starte og stoppe opptaket. Det er også en Innstillinger-knapp som kan brukes til å angi grensen på lengden på opptaket ditt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å fylle opp harddiskplassen.

Denne skjulte funksjonen er den delen av Xbox-appen i Windows 10, og den er ikke så skjult, den brukes bare til å ta opp skjermen i spill, men det kan du også bruke i det vanlige arbeidet ditt. For å få tilgang til dine innspilte videoer, åpne Xbox-appen og gå til Game DVR (som er det femte ikonet fra bunnen).

Selvfølgelig, hvis du trenger kraftigere verktøy for å ta opp Windows 10-skjermvideoer, kan du laste ned og installere en dedikert skjermopptaksprogramvare. Faktisk er det ikke en enkel oppgave å finne et utmerket program for å ta opp Windows 10-skjermen.

En kort liste over de beste skjermopptaksløsningene inkluderer: Icecream Screen Recorder, ActivePresenter og Snagit.

  • Last ned Icecream Screen Recorder

Disse tre programmene er ekstremt allsidige og kan håndtere alt du kaster på dem.

RELATERTE GUIDER FOR Å KONTROLLERE:

  • Fiks: Kan ikke ta skjermbilder i Windows 10
  • Windows 10 får et nytt skjermdumpverktøy med Redstone 5-oppdateringen
  • Advarsel: SquirtDanger malware tar skjermbilder og stjeler passordene dine

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i juli 2013 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.