Hvordan å angre registret endringer i Windows 10

Noen ganger kan du støte på problemer etter at du har endret en bestemt er fra registre, selv om det handler om en nøkkel eller hele bikupen, og du vet ikke hvordan du skal løse dette problemet.

Windows 10 har en nyttig funksjon som lar deg lage sikkerhetskopier på et bestemt tidspunkt som du kan returnere i et hvilket som helst øyeblikk. Med andre ord kan du gjenopprette datamaskinen til innstillingene av en viss tid tidligere. Dette er nyttig fordi du kan angi konfigurasjonen til et skjema som ikke eksisterte de feilene uten å måtte gå tilbake til standard fabrikkinnstillinger, og i så fall må du installere alle programmene og driverne på nytt. Så, noen ganger må du opprette denne sikkerhetskopien for å få mer sikkerhet for systemet ditt.

Metode 1 - Gjenopprett registeret ditt ved hjelp av registret sikkerhetskopiering

Slik oppretter du en sikkerhetskopi av registret i Windows 10

 1. Skriv regedit i Windows-søkefeltet og velg det fra listen over resultater.

 2. Dette åpner dialogboksen Registerredigering . Det er stedet der du kan endre, slette, endre og sikkerhetskopiere alle registre.
 3. Nå er din avgjørelse hva du vil spare. Du kan sikkerhetskopiere hele registret, eller du kan bare sikkerhetskopiere en del, hvis du vet hvor du skal jobbe. Vi anbefaler at du sikkerhetskopierer hele registret fordi du på denne måten er sikker på at alt fungerer i denne tilstanden, og du trenger ikke å lage hver gang en kopi for hvert redigert register.
 4. For å sikkerhetskopiere hele registret, høyreklikker du på Computer- delen fra venstre tabell i grensesnittet for Registerredigering.
 5. Velg Export- funksjonen. Dette vil opprette en .reg- fil der du har all registeret fra det øyeblikket.

 6. Lagre filen på et kjent sted (som skrivebord eller dokumenter) for å være sikker på at du kan finne den enkelt.
 7. Sjekk hvor du lagret registeret. Hvis filen er der, kan vi fortsette til neste trinn, ellers les trinnene ovenfor over og prøv igjen.

Slik gjenoppretter du Windows-registeret

 1. Finn sikkerhetskopieringsfilen til registret. Hvis du har problemer med å finne det, må du sjekke inn Dokumenter- mappen (mappen der den lagres automatisk) for en .reg . Ikonet ligner en blåbrutt Rubiks kube.
 2. Dobbeltklikk på .reg- filen for å åpne den. Avhengig av konfigurasjonen av operativsystemet, kan du motta en dialogboks der du må tillate at programmet skal gjøre endringer i datamaskinen. Klikk på Ja- knappen i dette tilfellet for å starte gjenopprettingsprosessen.
 3. Du vil få en dialogboksen for oppmerksomhet der du blir informert om at følgende handlinger kan føre til at komponentene ikke fungerer som de skal. Hvis denne filen er opprettet av deg selv, vil det være trygt å kjøre prosessen, ellers sørg for at kilden til filen er trygg.
 4. Klikk på Ja .
 5. Forutsatt at sikkerhetskopieringsfilen din ble importert riktig, vil du motta et varsel der du blir informert om at filen ble lagt til i registeret ditt.
 6. Klikk på OK- knappen i dialogboksen. Nå kan du slette sikkerhetskopieringsfilen hvis du vurderer at du ikke trenger det i fremtiden.
 7. Start systemet på nytt for å fullføre konfigurasjonen.

Alternativ metode for å gjenopprette Windows-registeret

 1. Åpne Registerredigering .
 2. Klikk på File- knappen fra det øvre panelet av grensesnittet. Velg alternativet Importer ....
 3. Finn og velg .reg backup-filen og klikk på OK .
 4. Du vil motta et varsel der du blir informert om at denne handlingen kan føre til problemer med systemet. Hvis filen er fra en sikker kilde, kan du fortsette, ellers anbefaler vi deg å bruke systemgjenopprettingsmetoden (neste emne i artikkelen).
 5. Klikk på Ja- knappen.
 6. Du bør motta en dialogboks der du blir informert om at filen din ble importert. Hvis ikke, prøv å gjenta denne prosessen logget som administrator.
 7. Start systemet på nytt for å fullføre gjenopprettingsprosessen.

Metode 2 - Gjenopprett registeret ditt ved hjelp av systemgjenopprettingspunktet

Slik lager du et systemgjenopprettingspunkt i Windows 10

Dette er en enkel prosess som hvis det gjøres regelmessig, kan det unngå mye hodepine. Slik gjør du det.

 1. Søk Opprett systemgjenopprettingspunkt i Windows-søkefeltet og velg det fra listen over resultater.

 2. For å opprette et systemgjenopprettingspunkt må du slå på beskyttelsesfunksjonen for diskene. Du kan gjøre det ved å velge hver disk / Konfigurer / Slå på systembeskyttelse .

 3. Når du har aktivert beskyttelsen, klikker du på knappen .. og skriver en beskrivelse på gjenopprettingspunktet for å vite hva som var tilstanden til datamaskinen din på den tiden.
 4. Klikk på Opprett- knappen for å fullføre konfigurasjonen.

Slik gjenoppretter du datamaskinen

 1. Søk Opprett systemgjenopprettingspunkt i Windows-søkefeltet og velg det fra listen over resultater.

 2. Åpne systembeskyttelsen .
 3. Klikk på Systemgjenoppretting ....

 4. Dette åpner en dialogboks hvor du blir informert om at denne funksjonen kan løse mange av systemproblemer, men vil også avinstallere de installerte programmene fra det punktet til nå. Klikk på Neste- knappen.

 5. Velg fra gjenopprettingspoenglisten, velg punktet der du vil gjenopprette datamaskinen. Du kan også søke etter berørte programmer for å finne mer informasjon om mulige problemer. Når du har fullført denne prosedyren, klikker du på Neste- knappen.

 6. Pass på at du lagrer alt arbeidet ditt på en ekstern enhet, og klikk på Avslutt- knappen for å starte systemgjenopprettingsprosessen. Datamaskinen vil starte på nytt og etter at den vil ha innstillingene fra det punktet.