Slik slår du av reservert lagringsplass i Windows 10 19H1

Microsoft lanserte mange nye Windows 10-bygger i januar som gir et glimt av hva vårens 19H1-oppdatering har på lager for plattformen. Reservert lagringsplass (ellers Lagringsreservat) er en av de nye tingene som forhåndsvisning bygger showcases til Windows Insider-brukere. Den reserverte lagringen holder tilbake en viss harddiskplass for å sikre at det er nok HDD-plass til Windows 10-oppdateringer.

Den nye reserverte lagringen består av omfordelte midlertidige filer. Disse midlertidige OS-filene blir da slettet når Windows 10 trenger lagringsplass for oppdateringene. Den nåværende standardverdien for reservert lagring er omtrent syv gigabyte.

Mengden reservert lagring avhenger hovedsakelig av forhåndsinstallerte tilleggsfunksjoner. Som sådan kan brukerne konfigurere mengden reservert lagring ved å fjerne valgfrie funksjoner. For å gjøre det, skriv inn søkeordet "valgfritt" i Cortana's søkefelt. Da kan brukere klikke på Administrer valgfrie funksjoner for å åpne vinduet som vises direkte under, fra hvilket de kan avinstallere valgfrie funksjoner.

Hvis du fjerner tilleggsutstyr, for eksempel Windows Media Player, er det ikke en ideell måte å konfigurere det reserverte lagringsbeløpet på. Så enkelte brukere foretrekker kanskje å slå av reservert lagringsplass for å sikre at de kan beholde syv gigabyte for egne filer og programvare. Windows Insiders kan slå av reservert lagring som følger.

  • Åpne Registerredigering i en adminkonto. For å gjøre det, trykk på Windows-tasten + R hurtigtast.
  • Skriv deretter inn 'regedit' i Run, og trykk OK- knappen.

  • Deretter klikker du HKEY_LOCAL_MACHINE> PROGRAMVARE> Microsoft> Windows> CurrentVersion> ReserveManager til venstre for Registerredigeringsvinduet.
  • Da kan brukere dobbeltklikke på ShippedWithReserves DWORD for å åpne sitt Edit DWORD-vindu.
  • Juster verdien i Verdidata-boksen til 0.
  • Klikk OK for å lukke vinduet Rediger DWORD.
  • Deretter lukker du Register-redigeringsvinduet.

Vær imidlertid oppmerksom på at Windows Insiders må aktivere reservert lagring ved å justere Deword-verdien til ShippedWithReserves til 1. Dermed trenger ikke Windows Insider-brukere å slå av reservert lagringsplass, med mindre de allerede har aktivert det.

Ikke desto mindre blir reservert lagring aktivert som standard i Windows 10 versjon 1903 som Microsoft vil utgive våren 2019.