Slik konfigurerer du Google Cloud Print på Windows 10

I denne enkle opplæringen skal jeg vise deg hvordan du konfigurerer Google Cloud Print-tjenesten på Windows 10. Det er den raskeste måten å skrive ut dokumentene dine, spesielt hvis skriveren du har tilgang til, ikke er nær deg. Du kan faktisk skrive ut filer fra London til Tokyo hvis det er hva du vil.

Cloud printing er en av disse programvare teknologiene du spør deg selv: "Hvorfor har vi ikke hatt dette for år siden?". Den vanligste måten denne teknologien hjelper meg med, er å skrive ut fra hjem til jobb hvis jeg trenger det.

Liste over ting du trenger for å konfigurere Google Cloud Print

For å gjøre dette trenger du en Windows-PC, en Google-konto, Google Chrome, laster ned Google Cloud Print Service og Google Cloud Print Driver (driveren som hjelper deg med å legge til en skyskriver til Windows-standardlisten din.

1. Installer Google Cloud Print Service

Dette første trinnet er å sikre at vi har tjenesten som fungerer i Windows 10. Gå over til nedlastingssiden og kjør oppsettet. Det vil automatisk installere hver fil som trengs for systemet.

Det er mulig at nedlastingen ikke kunne fungere hvis du ikke bruker Google Chrome som nettleser, derfor har jeg lagt den i listen over "verktøy" du trenger. Hvis Windows ber om tillatelse til å godkjenne installasjonen, så gå for det.

2. Kjør Google Cloud Print Service

Dette trinnet ser lett ut, men faktisk ga det meg litt hodepine på grunn av påloggingsprosessen.

Først og fremst finner du den nylig installerte tjenesten i Start-menyen i delen Nylig lagt til .

Etter at du har kjørt programmet, får du dette vinduet der du må logge deg inn, men til datamaskinen din ikke til Google-kontoen din.

Hvis du ikke kan logge inn, må du være oppmerksom på at dette er passordet du legger inn når du logger deg på Windows 10. Noen brukere bruker Microsoft-kontoen til å logge inn, andre brukere oppretter en brukerkonto tilkoblet (lokal).

3. Legg til lokale skrivere

Det neste trinnet her er å logge inn på din Google-konto som du vil bruke for tjenesten, og etter det vil du motta en melding i Chrome Browser, og du blir bedt om å legge til lokale skrivere i Google Cloud.

Det handler om å koble standard skrivere til Google-kontoen din.

Nå, hvis du går til en annen datamaskin i Chrome og logger inn på Google-kontoen din, kan du skrive ut en fil direkte fra Chrome som i bildet nedenfor.

Du kan også administrere listen over skrivere fra denne linken.

En ting å nevne er at hvis enheten du pleide å legge til de lokale skriverne til Cloud Print, ikke er online, kan du ikke skrive ut noen filer fordi den vil vises offline.

Nå, hvis du vil bruke Google Cloud Print-tjenesten som en innfødt skriver i Windows 10 og ikke bare fra Chrome-nettleseren, må du laste ned og installere Google Cloud Print Driver.

Dette prosesser lettere. Etter at du har installert driveren, må du bare velge hvilken skriver som skal brukes til å skrive ut filene du vil ha, og du vil også ha noen grunnleggende alternativer å velge mellom før du sender den ut for utskrift.