Slik kjører du Microsoft Office Picture Manager på Windows 10

MS Office 2013 og 2016 brukere kan ha blitt overrasket over å finne at disse suitene ikke inkluderer Microsoft Office Picture Manager. Picture Manager var et program som tidligere var en del av MS Office, inkludert fotostyring og bilderedigeringsfunksjoner. Tilbake i dagene var dette et godt avrundet verktøy for enkel bildejustering, og vi vil forklare hvordan du fortsatt bruker den nå, på Windows 10.

Hvordan kan jeg kjøre Microsoft Office Picture Picture Manager på Windows 10

Det hadde ikke mange redigeringsverktøy, men det var fortsatt nyttig å endre størrelsen på størrelse, beskjære, rotere, røde øyne, automatisk korrigering og farge. Microsoft avsluttet imidlertid programvaren. Til tross for det kan du likevel kjøre MS Office Picture Manager på Windows 10 som følger:

 1. Først åpner du en installasjonsveiviser for MS Office Suite (ellers setup.exe) for Office 2010, 2007 eller 2003. Du trenger også produktnøkkelen for Office-pakken.

 2. Skriv inn produktnøkkelen for å starte installasjonsveiviseren.
 3. De som ikke har en tidligere installasjonsveiviser for MS Office, kan bruke installasjonsprogrammet Microsoft SharePoint Designer (SPD) 2010 i stedet. Du kan lagre 32-biters SharePoint Designer 2010-oppsettveiviseren fra denne nettsiden eller last ned 64-bitersversjonen herfra.
 4. Vær oppmerksom på at du må logge på Microsofts nettsted før du laster ned, så sett opp en Microsoft-konto hvis du ikke allerede har en.
 5. Åpne deretter installeringsveiviseren for SharePoint Designer 2010 som vises i øyeblikksbildet rett under.
 6. Trykk på Tilpass- knappen i vinduet for å åpne oppsettalternativene nedenfor.

 7. Klikk på hvert program som er oppført på kategorien Installasjonsalternativer, og velg Ikke tilgjengelig fra menyene.
 8. Klikk deretter på + ved siden av Kontorverktøy og velg Ikke tilgjengelig for alle Office-verktøyene som er oppført, unntatt MS Office Picture Manager.
 9. Du bør da velge rullegardinmenyen for Microsoft Office Picture Manager.

 10. Velg nå alternativet Kjør fra denne datamaskinen på Bildebehandling-menyen.
 11. Trykk på Installer nå- knappen i installasjonsveiviseren.
 12. Når oppsettet er ferdig, trykk på Lukk- knappen og start Windows på nytt.
 13. Nå kan du åpne Picture Manager! Du bør finne den som er oppført på Start-menyen, eller skriv inn "Bildebehandling" i søkefeltet i Cortana.

Nå kan du redigere bildene dine med Picture Manager en gang til. Det er absolutt en praktisk applikasjon for å organisere bilder og grunnleggende bilderedigering.