Slik kjører du en Jar-fil på Windows PC

En Jar-fil er et Java-arkivpakkeformat som kan inneholde et Java-program i det. Mens du kan trekke ut krukker med arkivprogramvare som 7zip, kan du ikke kjøre en ren Java Jar-app som du ville med andre programmer i Windows. Siden det er tilfelle, vil vi dekke hvordan du kan kjøre en ren Java-app Jar-fil i Windows.

Lurer på hvordan du legger til Java Jar til Windows? Her er en forklaring

 1. Legg til Java til Windows
 2. Åpne Jar-filen med Java (TM) Platform SE binær
 3. Kjør en Jar-fil fra Windows Command Prompt
 4. Legg til en tredjepartskrukkeeksportør til Windows
 5. Last ned dette verktøyet vi anbefaler

1. Legg til Java i Windows

Det avgjørende du trenger på forhånd, er å ha Java installert. Uten det, vil Java-apps ikke kjøre i Windows. Slik kan du installere eller oppdatere, Java i Windows:

 • Først åpner du Kommandoprompt ved å trykke på Win-tasten + R-tastaturkombinasjonen og angi 'cmd' i Spørringen.
 • Deretter legger du inn 'java -versjon' i kommandoprompt og trykker på Enter. Det vil da gi ytterligere detaljer om din Java-versjon som nedenfor.

 • Den gjeldende versjonen av Java er versjon 8 oppdatering 131 . Hvis du ikke har Java eller den nyeste versjonen, kan du legge til versjon 8 til Windows ved å trykke på Free Java Download- knappen på denne nettsiden.
 • Kjør gjennom veiviser for Java-oppsettet nedenfor for å legge til Java 8 til Windows. Deretter åpner du nettleseren for å kontrollere at Java fungerer.

2. Åpne Jar-filen med Java (TM) Platform SE binær

 • Med den nyeste versjonen av Java kan du nå kjøre Jar-filer. Åpne Filutforskeren og mappen som inneholder filen du trenger å kjøre.
 • Du bør høyreklikke på Jar-filen og velge Åpne med fra hurtigmenyen.
 • Klikk Velg en annen app, og velg deretter for å åpne den med Java (TM) Platform SE binær .

 • Klikk på avkrysningsboksen Alltid bruk denne appen for å åpne Jar-filer .
 • Trykk på OK- knappen for å lukke menyen.
 • Nå kan du kjøre den valgte Jar, og alle andre Jar-filer vil også bli knyttet til Java.

3. Kjør en Jar-fil fra Windows Command Prompt

 • Alternativt kan du kjøre en krukke fra kommandoprompt. Trykk på Win-tasten + X hurtigtast og velg Kommandoprompt (Admin) for å åpne den som administrator.
 • Skriv deretter inn java '-jar c: pathtojarfile.jar' i CP og trykk Enter. Erstatt c: pathtojarfile.jar med den faktiske banen og filtittelen til Jar, du må kjøre i Windows.

 • Alternativt kan du åpne mappen som inneholder Jar i kommandoprompt først ved å skrive inn 'cd /' etterfulgt av katalogen. Deretter kan du skrive inn 'java -jar file.jar' uten mappebanen.

Det vil åpne den kjørbare Jar-filen så lenge den inneholder en manifestfil for å angi programmets inngangspunkt. (Utviklerne burde allerede ha tatt med det i arkivet.) Hvis du utvikler dine egne Java-programmer, må du konvertere Jar til et kjørbart format.

4. Legg til en tredjepartskrukkeeksportør til Windows

Det finnes også eksekutorprogrammer for Windows som gjør at du kan kjøre Jar-filer på samme måte som alle andre programmer. Jarx er en av Jar-eksekutørene du kan legge til i Windows ved å klikke Jarx-1.2-installer.exe på denne siden. Klikk på jarx .exe for å kjøre programvaren, som egentlig ikke har en GUI som sådan (bortsett fra et Om jarx-vindu). Deretter kan du dobbeltklikke på Jar-filer for å kjøre dem i Windows.

5. Last ned dette verktøyet vi anbefaler

Du kan åpne .jar-filer og andre hundre forskjellige formater med en enkelt applikasjon. FileViewer Plus er en universell filviser for Windows som kan åpne og vise over 300 forskjellige filtyper.

Den nye oppdaterte versjonen har en mengde funksjoner som vil spare deg for stor tid på å åpne, vise eller redigere filer. Det er en gratis, fullt funksjonell prøve tilgjengelig for nedlasting, slik at du kan teste det selv.

 • Last ned nå FileViewer Plus 3

Med alt dette kan du nå kjøre Jar-filer i Windows. Hvis du trenger å fikse en Jar-fil som ikke åpnes, sjekk ut denne Windows Report-guiden.