Slik kjører du en FTP-server på Windows 10, 8.1

Hvis du vil ha din egen FTP-server på Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1-datamaskinen, kom du til riktig sted. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du konfigurerer din egen FTP-server, uten å installere noen tredjepartsapps, bare ved hjelp av Windows-innebygde funksjoner.

Å bruke en FTP-server på internt eller eksternt nettverk er definitivt veldig rask og enkel måte å dele og få tilgang til filer på tvers av nettverket. Heldigvis har Windows 10, Windows 8 og Windows 8.1 innebygd FTP-serverfunksjon, som befinner seg under Internet Information Service- funksjoner, men er ikke installert med systemet, og må installeres etterpå. Men det finnes andre løsninger for å hjelpe deg med å lage et nettsted, hvis det er det du er interessert i.

Fremgangsmåte for å konfigurere FTP Server på Windows 10 / Windows 8.1

1) Åpne kontrollpanel, gå til Programmer og funksjoner og velg Slå Windows-funksjoner på eller av .

Hvis Internett-informasjonstjenesten ikke ble installert med systemet, må du installere det separat. Skjermbilde nedenfor viser hvilke funksjoner du må slå på for å kjøre en FTP-server på Windows 10/8 / 8.1. Klikk på OK for å installere funksjonene du valgte.

2) Etter installasjonen er ferdig, åpner du IIS- administrasjon i Administrativ verktøy i Kontrollpanel, som vist på skjermbildet nedenfor.

Utvid nettstedene, høyreklikk på det og klikk på " Legg til FTP-område ".

3) Gi et navn til FTP-siden din og bla etter den lokale mappen som er behov for tilgang til andre via FTP-serveren.

4) Deretter må du velge datamaskinens IP fra rullegardinlisten.

Hvis du ikke har noen sertifikater for denne tilkoblingen, sjekk ikke SSL- alternativ, men hvis FTP-nettverket ditt er for profesjonell bruk, må du kanskje aktivere SSL.

Konfigurer FTP-tilgangstillatelse på Windows 10/8 / 8.1

I denne delen lærer du hvordan du angir tillatelser for andre brukere av FTP-nettverket ditt. Du kan angi måten andre vil få tilgang til nettverket ditt og hvem vil ha skrivebeskyttet eller lese og skrive privilegier. La oss si at du vil at bestemte brukere skal lese og redigere innholdet ditt, selvfølgelig trenger de brukernavn og passord for det. Andre brukere, som bare kan lese innholdet, og ikke redigere det, kalles anonyme brukere.

Først av alt, opprett en gruppe på Windows 10, Windows 8 lokal datamaskin og legg til brukere som vil kunne skrive og redigere innholdet.

Du må gi Windows-tillatelse, i dette tilfellet Endre tilgang, til denne gruppen, som er direkte knyttet til ditt FTP-nettsted.

I neste skjermbilde for å gi tillatelsen, sjekk Basic, vil denne funksjonen be om brukernavn og passord fra bestemte brukere. Hvis du vil spesifisere disse brukerne, velger du Spesifiserte roller eller grupper fra rullegardinmenyen og skriver navnet på gruppen du nettopp har opprettet. Angi lese- og skrive-tillatelse for gruppen. Klikk på Fullfør og fullfør oppsettet.

Grunnleggende godkjenning er aktivert i Windows 10/8 / 8.1 som standard, men du bør sjekke det bare i tilfelle. Åpne innstillingene for FTP-godkjenning av nettstedet, og kontroller at grunnleggende autentisering er aktivert.

Nå da vi opprettet tillatelser for lese- og skrive-brukere, bør vi gjøre det samme med de anonyme brukerne.

For å starte, åpne "FTP Authorization Rules" for FTP-siden du opprettet. Opprett en 'Legg til tillatelseregel ' og sett inn tillatelsene som vist på skjermbildet nedenfor:

Pass på at den andre regelen også er oppført.

Anonym brukertilgang må aktiveres fra FTP-godkjenningsinnstillinger.

Sjekk brannmuren

Det siste du trenger å gjøre er å sjekke brannmuren. Du må enten tillate FTP-inngangen eller deaktivere brannmuren, for å sikre at FTP-serveren kjører perfekt uten noen interuptions.

Det er det, nå kan du lage ditt eget FTP-nettverk på Windows 10, Windows 8 eller Windows 8.1. Hvis du har noen usikkerheter, vennligst legg igjen dine kommentarer nedenfor. Og hvis du er interessert i å øke skylagringsplassen din, kan du også se på disse appene.

Hvis du opplever FTP-problemer på maskinen din, er det noen få løsninger for å fikse problemet ditt:

  • Bruk passiv FTP
  • Slå av brannmuren og antivirusprogrammet midlertidig
  • Tillat FTP-tilkoblinger og kontroller FTP-innstillingene en gang til.

For ytterligere løsninger og detaljerte instruksjoner om hvordan du utfører trinnene ovenfor, kan du sjekke ut denne feilsøkingsveiledningen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i desember 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.