Hvordan fjerne ord fra Microsofts stavekontrollordbok

Når du bruker Windows, ser du et alternativ som heter " Legg til i ordbok" i ulike programmer, inkludert Microsoft Word, noen Notatprogrammer, nettlesere og mer.

Hver gang du legger til et ord i stavekontrollordboken, lagres det automatisk. Når det er, vil du kunne ignorere det hver gang programmet sjekker for stavefeil.

Legg til i ordbok eller ignorer

Når vi skriver et bestemt ord flere ganger, og Windows ikke gjenkjenner det, vil det påpeke at bestemt ord som en feil. Men hvis du er sikker på at stavemåten til det ordet er riktig, kan du unngå Vinduets feilmeldinger og hoppe over den irriterende røde understreken ved å velge mellom " Legg til i ordbok" eller Ignorer .

Hvis du velger å ignorere, skjer dette bare en gang. Hvis du er sikker på at du vil bruke det bestemte ordet ofte, er det bedre å velge å legge til i ordbok.

I fremtiden vil du kanskje også fjerne det ordet. Vi skal vise deg de forskjellige måtene du kan legge til, redigere eller fjerne ord fra standardordlisten til Microsoft Office på Windows 10/8/7.

Legge til og fjerne ord fra stavekontrollordboken

Når du bruker Legg til i ordbok ", blir ordet du brukte dette alternativet lagret automatisk i en fil. Hvis du ikke visste det, kan du redigere den filen manuelt for å legge til eller fjerne ord fra stavekontrollordboken.

Følg disse trinnene for å nå den filen:

  1. Åpne Filutforsker> Fil> Endre mappe og søkealternativer> Vis kategorien
  2. Velg Vis skjulte filer, mapper og stasjoner> klikk Bruk.
  3. Bruk følgende sti: C: \ Users \\ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Stavemåte
  4. I denne stavemappen finner du en eller flere mapper. Hvis du brukte mer enn ett språk på systemet, vil du finne mer enn én mappe.
  5. Velg en mappe basert på språket du har brukt. I hver mappe ser du 3 filer: default.acl, default.dic og default.exc.
  6. Dobbeltklikk på default.dic, og den åpnes i Notisblokk.

Her kan du se alle ordene du har lagt til i ordlisten. Du kan nå redigere filen. Lagre og avslutt når du er ferdig, og du er klar!

Dette kan være en plagsom oppgave for noen, men det er den enkleste måten å redigere ordboksposter opprettet på systemet ditt. Antallet ord kan hoppe opp ganske fort, spesielt hvis du skriver om nisje ting og ikke det vanlige vokabularet ditt er på spill. Men når du blir vant til det, kan det komme ganske praktisk for å legge til eller i så fall fjerne ord. Du kan sjekke andre stavekontrollverktøy her.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2017, og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.