Slik passordbeskytter ZIP-filer på Windows 10

Å holde dine personlige filer beskyttet hele tiden er ekstremt viktig. Oppsett av passord for bestemte filer, mapper eller zip-pakker anbefales spesielt hvis det finnes andre personer som har tilgang til din Windows 10-enhet. Hvis du deler filer mellom forskjellige datamaskiner eller bruker et nettverk som ikke er ordentlig sikret, er det best å angi individuelle passord for de viktigste filene dine. Derfor ønsker vi å vise deg de beste sikkerhetsløsninger som kan brukes til å beskytte en zip-fil i Windows 10.

For vanlige filer og mapper kan du bruke innebygde Windows 10-funksjoner og angi individuelle krypterte passord. Du kan også bruke verktøy for passordbehandling for å gjøre det lettere for deg å holde oversikt over alle passordene dine.

Dessverre, når du diskuterer zip-filer, er det mer komplisert å finne de riktige sikkerhetsalternativene - nei, du kan ikke angi passord for å beskytte zip-filer i Windows 10 som standard. Dermed må tredjepartsløsninger brukes i stedet. Og siden det er forskjellige verktøy tilgjengelig på nettet, er det angitt å velge klokt. Derfor er vi her for å se på to gratis distribuerte apper som kan hjelpe deg med å sikre dine zip-filer.

Programvare for å sette opp ZIP-filpassord på Windows 10

Bruk WinRAR

WinRAR er kanskje det mest populære verktøyet som brukes på Windows 10-systemet. Selvfølgelig kan WinRAR hjelpe deg å enkelt komprimere filer og mapper i en komprimert fil. Tillegg, og få vet dette aspektet, kan WinRAR også brukes til å sette opp et passord for den komprimerte filen. I vår situasjon kan vi derfor bruke denne gratis distribuerte appen for å sikre våre zip-filer. Slik kan vi gjøre denne operasjonen:

 1. Selvfølgelig, begynn å laste ned WinRAR-klienten - du kan få programvaren fra denne siden.
 2. Følg instruksjonene på skjermen og installer dette programmet - bare klikk på den kjørbare WinRAR-filen.
 3. Velg deretter filen du vil komprimere og sikre.
 4. Høyreklikk på denne filen og velg "Legg til i arkiv ..." fra listen som skal vises.
 5. Fra vinduet som vil bli vist, under Generelt-fanen, skriv inn et navn for den fremtidige zip-filen, velg Arkivformat (klikk på ZIP) og før du velger OK for å bekrefte endringene, klikk på 'Angi passord ...'.
 6. Når du blir bedt om det, skriv inn passordene dine og skriv det inn igjen for å bekrefte.
 7. Påfør endringene, og det er det.

Nå, hvis du vil angi et passord for en allerede komprimert fil, følg:

 1. Åpne WinRAR og klikk på Verktøy.
 2. Velg deretter Konverter arkiver fra Verktøy-alternativene.
 3. Fra Konverter arkiver, velg zip-alternativet under Arkivtyper.
 4. Velg stedet der du vil plassere den beskyttede posten, og klikk deretter på "Komprimering ..." -knappen.
 5. Vinduet Angi standardkomprimeringsalternativer vises. Under Generelt-fanen klikker du på 'Angi passord ...' og skriv inn passordet ditt.
 6. Fullfør valideringsprosessen og lagre arbeidet ditt.

Bruk WinZip

WinZip er et verktøy som er lastet ned over 1 milliard ganger, noe som betyr at det har flotte funksjoner i den. Og det har faktisk. Her er en rask guide for hvordan du kan passordbeskytte en fil du vil zip ved hjelp av WinZip.

 1. Last ned nå WinZip (gratis) fra denne linken og installer den på maskinen din
 2. Når det er installert, åpner du det, og klikker på Opprett / Del på toppruten, slik at den åpner hovedhandlingens meny

 3. Ikke glem å aktivere 'Krypter' -alternativet i høyre 'ACTIONS' -meny
 4. Dra en fil fra navigatørmenyen til høyre inn i 'NewZip.zip' senterplass
 5. Når en fil er slått, vises "passordet ditt", hvis du aktiverte funksjonen "Krypter"

 6. Etter at du har angitt passordet ditt, må du også angi krypteringsinnstillingen og du er ferdig! Nå har du en militærkryptert, passordbeskyttet ZIP-fil.

Bruk 7-Zip

I motsetning til WinRAR, gjennom 7-Zip vil du ikke kunne sette inn et passord for en eksisterende komprimert zip-fil. Denne programvaren lar deg sette opp ett passord kun under zip-prosessen. Så, for allerede komprimerte pakker, må du pakke ut først og re-zip etterpå. Uansett er 7-Zip også gratis og tilbyr et intuitivt grensesnitt, akkurat som vi la merke til med WinRAR-klienten. Som du vil legge merke til, begge plattformene er ganske liknende, så bare velg den du foretrekker mest, eller prøv dem begge og bestem deg etterpå hvilken løsning som passer best for det du ønsker å oppnå.

 1. En gang først, last ned programmet på Windows 10-systemet - du kan få det herfra.
 2. Installer 7-Zip på enheten din - Kjør den kjørbare filen og følg deretter på skjermen.
 3. Velg filen du vil komprimere og høyreklikk på den.
 4. Velg 'Legg til i arkiv ...'.
 5. Under vinduet Legg til i arkiv må du: Skriv inn et navn for filen, angi et arkivformat og skriv inn en krypteringsløsning.
 6. Så sett inn passordet for å beskytte den fremtidige zip-filen.
 7. Når du er ferdig, klikk på OK.
 8. Det er det.

Dette er de enkleste måtene du kan beskytte en zip-fil ved å sette opp et dedikert passord. Husk at Windows 10 ikke tilbyr en innebygd løsning for å fullføre denne krypteringen. Men ved å bruke verktøyene som er oppført ovenfor, kan du enkelt beskytte alle zip-filer du vil ha.

Både WinRAR og 7-Zip er åpenkilde plattformer, slik at du kan laste ned og bruke dem gratis. Nå, hvis du ikke klarer å angi et passord for ZIP-filen din i Windows 10, er vi her for å hjelpe deg. Bruk kommentarseksjonen nedenfor for å fortelle oss mer om problemet ditt, og vi vil finne de perfekte forklaringene for å gjøre alt krystallklart.