Slik passordbeskytter du komprimerte mapper i Windows 10

Kryptering av en mappe med et passord har vært en viktig funksjon siden begynnelsen av Windows OS-epoken. Det er fortsatt tilfelle med Windows 10. Nå, selv om mange alternative tiltak ble lagt til, vil et flertall av brukerne gå med den enkle passordbeskyttelsen for å hindre folk i å forstyrre sine data på en delt PC.

Nå vil mange av dem komprimere mapper for å spare plass med et tredjeparts komprimeringsverktøy. Og kombinasjonen av de to er hva vi skal snakke om i dag. Eller hvordan å passordbeskytte en komprimert mappe i Windows 10.

Slik passordbeskytter du en komprimert mappe i Windows 10

 1. Bruk systemressurser
 2. Bruk et komprimeringsverktøy fra tredjepart

Metode 1 - Bruk systemressurser

Den første metoden for å passordbeskytte en mappe i Windows 10 er via mappegenskapene. Hvis du ikke er kjent med å bruke et komprimeringsverktøy fra tredjepart for denne jobben, har du Windows OS dekket. Prosedyren er ganske enkel.

Bare vær sikker på at du har alle filene inni før du krypterer mappen. Du kan bare søke om den ene eller den andre (komprimer den eller krypter den) med systemressurser.

Slik beskytter du passordbeskyttet en mappe på Windows 10:

 1. Naviger til mappen og kontroller at alle filene du vil kryptere er inne.
 2. Høyreklikk på mappen og åpne Egenskaper .
 3. Under kategorien Generelt klikker du Avansert .
 4. Merk av for " Krypter innhold for å sikre data ".

 5. Velg " Bruk kun endringer i denne mappen " og klikk OK.

 6. Sikkerhetskopier krypteringsnøkkelen når du blir bedt om det.

Metode 2 - Bruk et komprimeringsverktøy fra tredjepart

Den andre metoden krever et tredjeparts komprimeringsverktøy, som kjent WinRar, 7Zip eller noe annet. Disse verktøyene er favorisert over systemkomprimering og passordkryptering av forskjellige grunner, da du har mange flere muligheter å velge mellom.

Nemlig, arkivformat, komprimeringsnivå, komprimeringsmetode og krypteringsmetode sammen med andre.

I dette eksemplet viser vi deg hvordan du arkiverer en mappe og krypterer den med et passord på 7Zip (prosedyren ligner på WinRar):

 1. Dekomprimer mappe (hvis den allerede er komprimert).
 2. Høyreklikk på mappen, og velg 7Zip> Legg til i arkivet fra kontekstmenyen.
 3. Velg arkivformat, komprimeringsnivå (Ultra er høyest mens Store ikke gjelder komprimering i det hele tatt) og andre detaljer.
 4. Under Kryptering, skriv inn og skriv inn passordet og bekreft ved å klikke OK.

  Legg til i arkivet "layout =" intrinsic ">
 5. Slett ikke arkivert, ukomprimert mappe, og du er ferdig.

Nå kan ingen unntatt deg få tilgang til den aktuelle mappen. Husk at disse ikke akkurat er kryptering i militær klasse. Noen med nok kunnskap kan finne en vei inn.

På den annen side vil de bare gjøre det bra for å beskytte dine private filer fra nysgjerrige øyne til et nosy familiemedlem eller snooping kollega.

Det er det. Hvis du har noe annet å legge til eller ta, vær så snill å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor. Vi setter stor pris på tilbakemeldingen din.