Slik åpner du webloc-filer i Windows 10

En webloc-fil er en nettsnarvei som Safari-nettleseren genererer når du drar et nettstedikon fra nettadressefeltet til skrivebordet. Som sådan er webloc et Apple Mac OS X filformat som legger til URL-snarveier for nettsteder til Mac-skrivebordet.

Selv om webloc er et Mac-filformat, kan du også åpne webloc-nettsnarveier i Windows.

Åpne webloc-filer på Windows-PCer med disse 3 verktøyene

  1. Notisblokk
  2. WeblocOpener
  3. Webloc File Opener

1. Åpne en Webloc med Notisblokk

Mac OS X-brukere kan åpne en webloc i Chrome eller Firefox omtrent det samme som en vanlig nettverksgenvei i Windows. Men på andre plattformer må du først åpne en webloc-fil med en tekstredigerer. Deretter kan du kopiere URL-strengen i weblocen til nettleserens nettadresselinje. Slik åpner du en webloc med Notisblokk.

  • Høyreklikk først på weblocen og velg alternativet Åpne med som nedenfor.

  • Hvis Notisblokk ikke er på Åpne med- menyen, klikker du på Velg en annen app for å åpne vinduet under. Deretter kan du klikke på Velg en annen app på denne PCen for å velge Notisblokk ved behov.

  • Alternativt kan du konvertere webloc til en txt-fil i File Explorer ved å slette webloc-utvidelsen på slutten av filtittelen og erstatte den med txt. Du må velge avkrysningsboksen Filnavn utvidelser på Filutforskerens visningsfane for å redigere utvidelsen.
  • Når du har åpnet webloc-filen i Notisblokk, kopier webadressen mellom og og tagger med hurtigtasten Ctrl + C.
  • Start en nettleser for å åpne weblocs URL i.
  • Lim inn weblocs nettadresse i nettleserens nettlinje med Ctrl + V hurtigtasten.

2. Åpne en Webloc med WeblocOpener

WeblocOpener er programvare som lar deg åpne webloc-snarveier i Windows akkurat det samme som i Mac OS X. Dermed kan du åpne sidene i nettlesere uten å kopiere og lime inn nettadresser fra Notisblokk. Trykk på Nedlastingsoppsett- knappen på denne nettsiden, og åpne WeblocOpeners installasjonsveiviser for å legge den til i Windows.

Kjør WebBloc Opener Update-appen. Deretter kan du klikke på en webloc-filgenvei på skrivebordet for å åpne den i nettleseren.

WeblocOpener lar deg også legge til nye webloc-snarveier til skrivebordet. Høyreklikk på skrivebordet, klikk New og velg Webloc link . Det vil legge til en webloc-snarvei til skrivebordet som du kan klikke for å åpne et WeblocOpener-vindu der du kan skrive inn en URL for snarveien for å åpne. Deretter kan du klikke på webloc-snarveien for å åpne nettsiden.

3. Åpne Webloc URL-adresser med Webloc File Opener

Det er også en WEBLOC filåpner web app du kan åpne webloc filer med. Den appen gir deg en valgt fils sidelink, slik at du kan åpne den i nettleseren.

Du kan klikke her for å åpne den aktuelle appen i nettleseren. Trykk på Velg filer- knappen for å velge webloc-filen du trenger en URL for. Da vil webappen gi sidelinken for den.

Det finnes ingen webloc omformere som du kan bruke til å konvertere weblocs til Windows URL-filer. Du trenger imidlertid ikke en, da WeblocOpener gir full støtte til filformatet i Windows.