Slik øker du FPS i Windows 10, 8.1 eller 7

Å øke FPS i Windows 7, 8, Windows 10 er noe som spillere har forsøkt å oppdage for en stund nå. Les nedenfor for å finne mer om dette.

Når du bytter til Windows 10, kan du støte på FPS- problemer som pigger og fryser, og den enkleste måten å øke PC-ens ytelse på er å justere systemet. Rammefrekvensen er frekvensen hvor en bildebehandlingsenhet produserer unike påfølgende bilder kalt rammer, uttrykt i rammer per sekund (FPS) eller hertz (Hz).

Hvis du vil øke din Windows 10-ytelse, kan disse tipsene hjelpe deg med å få en mer imponerende grafisk ytelse fra spillene dine. Også, hvis vi snakker om spill på Windows 10, kan du kanskje være interessert i å lese mer om DirectX.

Slik forbedrer du FPS i Windows 7, 8, 10

 1. Oppdater driverne
 2. Juster for best ytelse
 3. Senk oppløsningen
 4. Konfigurer vertikal synkronisering
 5. Overklokk datamaskinen din
 6. Installer Razer Cortex
 7. Lukk bakgrunnsprosesser og ressurser som bruker forbrukerprogrammer
 8. Søk etter skadelig programvare
 9. Sjekk disken din for feil

Løsning 1 - Oppdater driverne

En driver er et program som hjelper deg med å kommunisere med maskinvareressursene dine. For å få de beste resultatene fra skjermkortet, må du ha driverne oppdatert med de nyeste feilrettingene og optimaliseringene, og laste dem ned fra produsentens nettsted. Ta en titt på vår artikkel med hjelp om hvordan du oppdaterer utdaterte drivere på Windows-PCer.

[Oppdatering av drivere manuelt er veldig irriterende, så vi anbefaler at du laster ned Tweakbit's Driver Updater for å gjøre det automatisk. Derved vil du forhindre filtap og til og med permanent skade på datamaskinen ved å laste ned og installere feil driverversjoner.]

Først må du identifisere ditt skjermkort navn og produsent. Alle bildene nedenfor har blitt endret, så klikk på dem for å se full størrelse for å forstå bedre hva du må gjøre.

 • Åpne et kjørevindu (Trykk på [Windows-tast] + R).

 • Skriv dxdiag og trykk deretter Enter.
 • Velg kategorien Vis.

 • Merk navnet og produsenten av kortet ditt.
 • Nvidia skjermkort:
  1. Besøk Nvidias nettsted.
  2. Velg produkttype, produktserie, produkt, operativsystem og språk.
  3. Trykk på "Søk".
  4. Trykk på "Last ned".
  5. Når driveren lastes ned, kjør du .exe-filen og hvis du blir bedt om å få en advarsel, klikker du på "Tillat".
  6. Følg installasjonsprosessen.
  7. Start datamaskinen på nytt
 • ATI -skjermkort:
  1. Besøk ATIs nettside.
  2. Velg type system, produktfamilie, produkt og operativsystem du har.
  3. Klikk på "Vis resultater".
  4. Last ned og Kjør filen.
  5. Start datamaskinen på nytt.
 • Intel -skjermkort (versjon 1):
  1. Besøk Intels nettsted.
  2. Klikk på "Sjekk systemet for oppdateringer" og følg veilederen.
  3. Hvis du trenger hjelp, inneholder Intels verktøyside både en feilsøkingsinstallasjon og en støtteseksjon for å hjelpe deg.
 • Intel -skjermkort (versjon):
  1. Besøk Intels nedlastingsside.
  2. Finn produktet etter kategori å velge produktets familie, linje og navn

Løsning 2 - Juster for best ytelse

 • Klikk på Innstillinger.

 • Klikk på PC Info.
 • Fra venstre kolonne velger du Avanserte systeminnstillinger.

 • I det nye vinduet åpnes, velg fanen Avansert og i delen Resultat, klikk på Innstillinger
 • Kontroller Juster for best ytelse.

Løsning 3 - Senk oppløsningen

Du kan også forbedre FPS-priser ved å senke grafikkinnstillingene. Redusering av skjermoppløsningen kan øke FPS-prisene, avhengig av maskinvaren din. Med andre ord, dette er ikke en universell oppskrift, men du bør teste den for å se om den fungerer i ditt tilfelle.

I de fleste tilfeller reduserer oppløsningen oppspillingen. Den beste løsningen er å justere oppløsningen ved hjelp av spillets grafikkinnstillinger.

Løsning 4 - Konfigurer vertikal synkronisering

Hvis du bruker et AMD-grafikkort, kan det være lurt å justere litt vertikal synkronisering, AMD tilsvarende G-Sync.

Hvis du FPS falt kraftig til 20 bilder per sekund, aktiverer du Vertikal synkronisering på. Husk at Vsync også kan begrense FPS-priser høyere enn 60Mhz. I så fall kan deaktivere Vsync, hvis den er i gang, forbedre FPS.

Slik kan du konfigurere Vsync:

 • Start AMD-kontrollpanelet> gå til fanen Spill
 • Velg 3D-programmer for å åpne 3D-alternativer.
 • Rull ned til innstillingene for rammefrekvenskontroll> funnet alternativet Vent for vertikal oppdatering .
 • Velg Alltid av> SlåBruk.

Løsning 5 - Overklokke datamaskinen

Hvis du er en uformell gamer, anbefaler vi ikke denne løsningen. Men hvis du er en ivrig gamer og du vet hva du er dong, vil du kanskje overklokke datamaskinen din for å se om denne handlingen øker FPS-hastigheten din.

Du kan bruke en av disse overklokkingsprogramvarene for Windows 10 for å fullføre jobben raskere.

Husk at overklokking av datamaskinen din kan føre til overopphetingsproblemer. For å forhindre dette problemet, kan du installere en kjølingsprogramvare og bruke en kjølepute også hvis du eier en spillbar laptop.

Løsning 6 - Installer Razer Cortex

Razer Cortex er en gratis spillbooster som optimaliserer datamaskinen din til spill. Som Razer forklarer, forbedrer dette verktøyet PCens ytelse ved å administrere og drepe prosesser og programmer du ikke trenger mens du spiller.

På denne måten kan spillene få tilgang til og bruke dataressurser og RAM, noe som resulterer i høyere bilder per sekund og jevnere spillytelse.

Razer Cortex kommer også med en innebygd FPS-teller som viser deg den nøyaktige FPS som systemet ditt pumper ut, og gir deg sanntids tilbakemelding om å tilpasse spillinnstillingene.

Bruke Cortex: Boost er veldig enkelt. Verktøyet sparker automatisk inn når du trykker på avspillingsknappen. Når du lukker spillesesjonen, gjenoppretter programvaren automatisk datamaskinen din tilbake til tilstanden den var før.

Last ned Razer Cortex

Ikke glem å sjekke ut denne listen over de beste spillboostersoftware som du kan installere på datamaskinen din for å få en fantastisk spillopplevelse,

Løsning 7 - Lukk bakgrunnsprosesser og ressurser som bruker programmer

Det kan hende at det har prosesser som bruker mye ressurser, og du trenger ikke å kjøre i dette øyeblikket (for eksempel chatprogrammer, nettlesere, etc.).

 • Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling .
 • Fra prosessen- fanen lukk alle prosesser du ikke trenger, bortsett fra at systemet behandler.

Du kan også ta en titt i Legg til / fjern programmer for å avinstallere programvare du ikke bruker noe mer av det ble installert med en annen programvare.

 • Gå til Kontrollpanel
 • Velg Avinstaller et program eller programmer og funksjoner
 • Se etter uønsket programvare og klikk på " Avinstaller "

Løsning 8 - Skann etter malware

Malware installeres på datamaskinen uten din tillatelse med det formål å stjele data og skade systemet. Du kan finne på internett mange malware fjerning gratis programmer som Malwarebytes .

Hvis du vil ha mer informasjon om løsninger for fjerning av skadelig programvare, kan du sjekke ut denne artikkelen om de beste verktøyene for fjerning av Windows 10 for å overvinne skadelig programvare for godt.

Du kan også fjerne sanntidsbeskyttelsessoftware som Microsoft Security Essentials eller Spybot Search and Destroy, fordi de senker systemet.

 • LES OGSÅ: 5 beste antivirusprogrammer for spill-PCer

Løsning 9 - Sjekk disken din for feil

På Windows 10 kan du kjøre en diskkontroll ved hjelp av kommandoprompt.

Start Kommandoprompt som administrator og skriv inn kommandoen chkdsk C: / f etterfulgt av Enter-tasten. Erstatt C med brevet i harddiskpartisjonen.

Som en rask påminnelse, hvis du ikke bruker parameteren / f, viser chkdsk en melding om at filen må løses, men det løser ikke feil. Chkdsk D: / f- kommandoen oppdager og reparerer logiske problemer som påvirker stasjonen. For å reparere fysiske problemer, kjør også parameteren / r.

På Windows 7 og Windows 8.1, gå til harddisker> høyreklikk stasjonen du vil kontrollere> velg Egenskaper> Verktøy. Under delen Feilsøking klikker du på Sjekk.

Vi håper at løsningene som er nevnt ovenfor, bidro til å øke FPS-satsen. Hvis du kom over andre løsninger for å forbedre FPS, gi oss mer informasjon om disse løsningene i kommentarseksjonen nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i desember 2017 og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.