Hvordan skjule IP-adressen din mens du surfer på Internett

Liker det eller ikke, vår online verden og den virkelige verden rundt oss slås sammen til en realitet. Men det er bare fra et subjektivt synspunkt. I praksis virker noen ting fortsatt annerledes i "de to verdenene".

For eksempel er det noen ting du kan gjøre online, uten å lide noen konsekvenser som du normalt vil lide i den virkelige verden. Nei, du bør fortsatt ikke cyberbully noen, eller bryte inn i noen bankkonto. Dette er ikke en vits.

Men en ting du enkelt kan gjøre online som ikke er så lovlig i virkeligheten, gjemmer identiteten din. Jeg snakker ikke om å endre navnet ditt på sosiale medier, for det er bare en del av det. Det er bare å se forskjellig fra det menneskelige øye.

Hvis du virkelig vil endre din onlineidentitet, vil du gjemme deg fra crawlere og komplekse algoritmer. Og den eneste måten å gjøre det på er å endre IP-adressen din!

Forvirret? Ikke bekymre deg! Vi vil undersøke hele emnet her, da jeg forklarer hva som er en IP-adresse, hvorfor bør du vurdere å endre det, og til slutt, hvordan du gjør det. Så hold deg til meg.

Hvordan skjule IP-adressen din mens du surfer

Innholdsfortegnelse:

  • Hva er en IP-adresse
  • Hvorfor bør du endre din IP-adresse
  • Bruk VPN
  • Andre metoder
  • Konklusjon

Hva er en IP-adresse

Jeg vil prøve å forklare IP-adresser for deg så enkelt som mulig. Fordi jeg har sett noen ganske forvirrende forklaringer der ute, og jeg vil unngå det her.

Husk min sammenligning av de to verdenene fra begynnelsen? Vel, vi kan bruke samme terminologi for å forklare IP-adresser.

Akkurat som om du har din hjemmeadresse, har datamaskinen din tilkoblet Internett en egen virtuell adresse - IP-adresse. Mens du mottar leveranser og parkeringsbilletter til din hjemmeadresse, brukes en IP-adresse til kommunikasjon mellom enheter på et nettverk.

For å motta en enkelt bit av informasjon fra Internett, må du instruere avsenderen hvor du skal sende den informasjonen. For eksempel, ved å åpne denne artikkelen, fortalte du vår server at du trenger litt informasjon fra den. Din IP-adresse tjener som en veiledning for vår server, og forteller hvor du skal levere informasjonen du ba om. I dette tilfellet, til enheten din. Enkelt og greit.

Disse adressene er ikke bare noen tilfeldige tall. Hver enkelt IP-adresse er et matematisk programmert 32-biters nummer som er tildelt av Internet Assigned Numbers Authority (IANA), en deling av Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) . Disse karene er ansvarlige for å finne et hjem til datamaskinen din på internett, så du trenger ikke å bekymre deg for noe.

Det er egentlig hele konseptet med IP-adresser. Sett på den enkleste måten mulig. Hvis du vil ha en bredere, mer komplisert forklaring på IP-adresser, sjekk vår fullstendige artikkel om dette fantastiske produktet av moderne teknologi.

Hvorfor bør du vurdere å endre IP-adressen din?

Hvis du allerede har grunnene til å gjemme IP-adressen, fortsett, jeg kommer ikke til å grave inn i den. Men hvis du fortsatt ikke klarer meg, vil jeg prøve å gjøre noen poeng her på hvorfor skulle du gjøre det.

Det er to hovedårsaker. Personvern og sikkerhet.

Først av alt, hvis hackere og andre skyggefulle folk ikke kjenner din IP-adresse, kan de ikke sende deg den uønskede gjesten de har opprettet. Det er mye vanskeligere (selv om det er mulig) for hackere å plante en ondsinnet programvare inn i operativsystemet ditt hvis du skjuler din IP-adresse. Så skjuler du din IP-adresse, legger du til et annet lag i ditt totale internett sikkerhetssystem.

En annen bekymring som har vært på vei i det siste, er ditt privatliv. Du har sikkert hørt historier om spionering på internett, myndigheter, datainnsamling, og hva som ikke. Vel, noen av disse historiene er sanne, noen er bare konspirasjonsteorier.

For eksempel samler søkemotorer og sosiale nettverk dine personlige data for å levere målrettede annonser. Sjansene dine for å unnslippe det og operere på nettet er slanke. Men igjen kan du redusere eksponeringsnivået ved å skjule din IP-adresse.

Selvfølgelig kan det hende du har andre grunner til å skjule din IP-adresse. Som jeg sa, vil jeg ikke gå dit. Bare et vennlig råd: Hvis du vil spille hackeren og bli involvert i ulovlige online ting, gjør du bedre etisk hacking. Du vil bli betalt uansett, men du vil sove bedre om natten.

Bruk VPN

Og til slutt har vi kommet til poenget med hele denne artikkelen. Etter en miniatyr klasse om IP-adresser og Internett-velvære, la oss endelig vise deg hvordan du gjemmer det 32-biters nummeret, og sabotasje, vel, de du tror er etter deg.

Det er ulike måter å endre eller skjule IP-adressen din på, men jeg vil bare utforske en her. Jeg føler at jeg allerede har kastet bort deg for mye tid, så hvis du vil vite om andre metoder, oppførte jeg dem nedenfor, hvis du vil ha den enkleste og enkleste løsningen, hold deg til denne. Og det er en VPN.

Virtual Private Network (VPN) er en tjeneste som lar deg koble til Internett via en "sikkerhetstunnel" (server) opprettet av en VPN-leverandør. Denne typen tilkobling er fullstendig kryptert, noe som betyr at ingen har direkte tilgang til det. Ikke engang VPN-leverandøren din.

Så, hvordan fungerer dette nøyaktig?

Når du vanligvis kobler til Internett, kobler du først til Internett-leverandørens (ISP) server, som kobler deg til et nettsted du vil besøke. Som jeg prøvde å forklare ovenfor.

På den annen side, når du bruker VPN, kobler du først til VPNs leverandørserver, som deretter omdirigerer deg til ønsket webadresse. Så, i stedet for å eksponere din virkelige IP-adresse, vil du vise IP-adressen til VPN-serveren din.

Det finnes dusinvis av flotte gratis eller betalte VPN-tjenester å bruke, men jeg anbefaler personlig CyberGhost VPN fordi vi har et partnerskap med dem.

Men vi ville ikke ha et partnerskap med CyberGhost, hvis det ikke var en av de beste VPN-tjenestene du kan finne akkurat nå. Så tenk på det.

Først av alt, er CyberGhost tilgjengelig gratis. Hvis du er en grunnleggende bruker, og bare trenger å skjule din IP, trenger du sannsynligvis ikke noe annet. For mer avanserte brukere er det et godt premiealternativ som tilbyr en rekke funksjoner for prisen på så lavt som ...

CyberGhost tok litt annerledes rute enn sine konkurrenter. Utviklere har allerede spådd hva du skal bruke VPN for, og legg alt under en hjelm. I tillegg er det en legitim Windows-app, så VPN-tjenesten er ikke-nettleseravhengig.

Så når du åpner CyberGhost Windows app, kan du umiddelbart starte streaming fra favoritttjenestene dine, tilgangssider utilgjengelige i din region, laste ned innhold anonymt, eller bare fortsett med å surfe. Det er alt på ett sted, så du trenger ikke å plage å finne en enkelt tjeneste du vil ha tilgang til alene. Den har også en annonse blokkeringsfunksjon, så hvis du sporer og målrettede annonser er din bekymring, fikk CyberGost deg dekket.

  • Kjøp nå Cyber ​​Ghost VPN Pro (få 74% avslag - vår spesielle avtale)

Selvfølgelig, ved å bruke en VPN kommer en pris. Og jeg snakker ikke om abonnementet. Det første du vil legge merke til er at Internett-tilkoblingen din nå er tregere enn den pleide å være. Det er helt normalt. Du bruker eksterne servere fra kanskje enda en del av verden, tross alt.

Dessuten vil det ikke gjøre datamaskinen din 100% sikker fra hackerangrep. Ingen tjeneste eller app vil. Spesielt hvis vi tar hensyn til at kommunikasjonen mellom datamaskinen og internett fortsatt skjer i en rett linje, bare med forskjellige servere.

Og selvfølgelig er det ingen app som hindrer deg i å skyte deg selv i hodet ved å laste ned innhold fra den rare e-posten du nettopp har fått. Ikke engang ditt antivirusprogram.

Andre metoder

Det er mange måter å endre IP-adressen din utover å bruke VPN. Men disse metodene er enten mer kompliserte eller rett og slett upålitelige. Men hvis du vil ha flere alternativer, her er de.

Noen nettsteder tilbyr å endre din IP-adresse automatisk og i sikte. Men disse nettstedene er ikke pålitelige, siden du ikke vet hvem du eksponerer IP-adressen til. Så, hvis du føler deg adventuristisk, kan du prøve noen av disse nettstedene, men jeg stemmer imot.

Du kan også endre din IP-adresse ved å rote med proxy-innstillingene. Men det er et risikabelt trekk, da et feil skritt kan skade Internett-tilkoblingen din, og kanskje få deg i trøbbel med leverandøren din. Men hvis du vil vite mer om å endre proxy-innstillingene, sjekk ut denne artikkelen.

Og til slutt er det Tor. Du har sikkert hørt om Tor, og du tenker nå på terrengene til Dark Web. Og jeg klandrer deg ikke, Dark Web er den første foreningen som kommer til alles sinn når noen nevner Tor. Men Tor er en legitim tjeneste og er helt lovlig og sikker å bruke, så lenge du ikke svømmer i gjørmete farvann.

Hvis du vil vite mer om Tor og hvordan du bruker den, sjekk ut vår fullstendige oppsettguide.

Konklusjon

På slutten av dagen er den eneste måten å være helt trygg på nettet, å slå av modemet ditt og være uten nett. Uansett hvor strenge forholdsregler du gjør, er det fortsatt en liten sjanse for noe dårlig vil skje.

Men med mindre tweaks av dine online handlinger og aktiviteter, som å skjule din IP-adresse, kan du ta disse sjansene til et minimum. I det minste vil du ikke føle at du blir konstant overvåket.

Hva synes du om hele dette Internett-personvernet? Vil du gjemme din IP-adresse mens du surfer på internett? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.