Slik løser du problemer med strømforsyning i Windows 10

Hvis du fortsatt er usikker på om du vil ha en oppgradering eller ikke, vil du møte mange fordeler og ulemper underveis. Windows 10 er faktisk en oppgradering over Windows 7 på noen måte, men det er så mange ulemper som kan frustrere en nykommer.

Et av problemene som noen brukere rapporterte er relatert til, tro det eller ej, strømforsyningsenhetens funksjonsfeil. Nemlig fungerte PSU ganske godt før oppgraderingen skjedde. Men etter oppgraderingen til Windows 10, oppstod det noen strømproblemer. Selvfølgelig er urolige brukere sikker på at oppgraderingen hadde betydning for saken ved hånden.

Til det formål har vi gitt deg noen av de grunnleggende tingene du bør sjekke før du tar PCen din til reparasjon. Hvis du har opplevd plutselige avbrudd, må du sjekke listen under, Blue Screen of Death, eller lignende problemer.

Slik inspiserer du strømforsyningen i Windows 10

 1. Sjekk maskinvare
 2. Fjern CMOS-batteriet
 3. Sjekk og oppdater BIOS
 4. Deaktiver FastBoot og Hybrid Sleep-tilstand

1. Kontroller maskinvaren

Første ting først. Strømforsyning er den vanligste maskinvaren som har en tendens til feil. Så, før du prøver noen av alternativene, sørg for å sjekke noen av maskinvareinnstillingene og bekrefte at alt fungerer akkurat som ment.

 • Pass på at alt er riktig tilkoblet.
 • Hvis du har oppgradert GPU eller andre PC-komponenter, må du kontrollere at strømforsyningen (PSU) er kraftig nok. Du kan beregne watt før du oppgraderer PCen. Hvis strømmen ikke er tilstrekkelig, må du først oppgradere PSU-en.
 • Google hovedkortet ditt og søk etter verktøyene som kan sjekke PSU-avlesninger. Hvis den leverte spenningen er under, er det en sjanse for at PSU ikke er kraftig nok til alle medfølgende komponenter.
 • Kontroller PSU-temperaturen. Overoppheting av strømforsyning kan føre til mange problemer.
 • Trekk ut strømledningen og koble den til etter 30 sekunder.
 • Sjekk HDD. Foruten PSU kan feil HDD forårsake problemer med lignende symptomer.

Hvis noe er galt med PSU, er det trygt å si at utskiftningen er nødvendig. Når du er sikker på at alt er akkurat som før, men systemoppgraderingen forårsaket problemer, følg instruksjonene nedenfor.

2. Fjern CMOS-batteriet

Enkelte brukere klarte å løse dette problemet ved midlertidig å fjerne CMOS-batteriet fra hovedkortet. Denne hovedbruken for batteriet er å beholde BIOS-innstillingene, tid og dato. Dette bør ikke påvirkes av systemoppgraderingen, men alt er mulig i PC-verdenen. Vi foreslår en forsiktig tilnærming, så hvis du er uerfaren med maskinvareinnblandingen. Selv om dette ikke er akkurat en krevende operasjon, ikke i det minste. Bare ta deg tid.

Så følg disse instruksjonene og se etter endringer:

 1. Slå av PCen.
 2. Trekk ut strømledningen.
 3. Fjern skruene fra foringsrøret for å få tilgang til hovedkortet.
 4. Legg hendene på metall for å fjerne statisk elektrisitet.
 5. Finn CMOS-batteriet og fjern det.
 6. Vent litt, og sett inn batteriet igjen.
 7. Start PCen og konfigurer BIOS-innstillingene på nytt.
 8. Sjekk etter endringer i PSU-oppførsel.

3. Kontroller og oppdater BIOS

Hvis du kan oppdatere BIOS, må du sørge for å gjøre det. BIOS-versjonen som var tilstrekkelig for Windows 7 eller forgjengerne, kan vise seg å være underwhelming for Windows 10. I tillegg kan noen av innstillingene i BIOS påvirke plutselige endringer. Det du trenger å lete etter er rask oppstart og anti-overspenning. Deaktiver begge og start systemet, og problemene dine bør løses.

Alt dette står selvfølgelig bare hvis PSUen er helt funksjonell. Hvis ikke, må du erstatte den for å gjenopprette datamaskinens tidligere brukervennlighet.

4. Deaktiver FastBoot og Hybrid Sleep-tilstand

Når de har eliminert alle mulige maskinvareproblemer fra ligningen, prøvde bestemte brukere noen alternative måter å løse problemer med strømforsyning. Det de gjorde var å deaktivere Fast Boot og Hybrid Sleep. Disse to kan være forbedringer i noen henseender, men ikke alle hovedkortene støttes. Så hvis du ikke er sikker på om hovedkortet ditt kan eller ikke kan støtte, spesielt hvis det er eldre enn 10 år eller så, må du passe på å deaktivere begge funksjonene.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg instruksjonene nedenfor:

 1. Høyreklikk Start og åpne Strømalternativer .
 2. Klikk på Velg hva strømknappene gjør .
 3. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .
 4. Fjern merket for " Slå på hurtig oppstart" -boksen for å deaktivere den.

 5. Gå nå tilbake til Strømalternativer og marker den aktive / foretrukne Strømplanen.
 6. Klikk på Endre planinnstilling s.
 7. Åpne Endre avanserte strøminnstillinger .
 8. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .
 9. Under Sleep, utvide ved å klikke på +.

 10. Slå på "Tillat hybrid søvn" til av.

Det burde gjøre det. Det finnes ulike måter å sjekke hva som er galt med PSU, men de krever avanserte verktøy og kunnskaper. Så, hvis problemet er vedvarende, sørg for å bytte ut PSU eller ta det til en tekniker for grundig kontroll.

I tillegg kan du legge inn eventuelle spørsmål eller alternative løsninger. Kommentar-delen er like nedenfor.