Slik løser du Microsoft Excel-feilen "For mange forskjellige celleformater"

Fremgangsmåte for å fikse Excel-celleformatfeil

 1. Fjern alt regnearkets celleformatering
 2. Legg til en standardfont for alle celler og fjern utfyllingsfarger
 3. Velg formateringsalternativet Clean Excess Cell Formatering
 4. Sjekk ut stilreduksjonsverktøyet for Microsoft Excel
 5. Åpne filen i alternativ regnearkprogramvare
 6. Reparér regnearket med stellarreparasjon for Excel

Feilmeldingen " For mange forskjellige celleformater " er en som kan dukke opp for noen Microsoft Excel-brukere når de prøver å legge til formatering i en regnearkcelle (eller celleområde). Eller feilmeldingen kan dukke opp når du prøver å kopiere celler og data fra en annen regnearkfil eller kilde til et ark. Derfor kan Excel-brukere ikke bruke ytterligere formatering i regnearket når den feilmeldingen dukker opp.

Feilen " celleformater " oppstår når en Excel-fil når det maksimale antall kombinasjoner av celleformat. Excel 2003-brukere kan legge til maksimalt 4000 unike celleformateringskombinasjoner til et regneark. Du kan bruke 64 000 unike celleformatkombinasjoner i senere Excel-versjoner. De kan være store figurer, men husk at unik formatering teller noen form for celleformatering for fonter, grenser, justering, tall, fyll farger, etc. Så et stort regneark kan nå maksimal formateringsbeløp.

Feilmeldingen " For mange forskjellige celleformater" vises for en eller flere av Excel-regnearkene dine? Hvis ja, sjekk ut feilfeilene " Celleformater " nedenfor.

På denne måten kan du fikse for mange forskjellige celleformater Excel-feil

1. Fjern alt regnearkets celleformatering

 • Den enkleste måten å fikse feilmeldingen " For mange forskjellige celleformater " er å fjerne alt regnearkets celleformatering. For å gjøre det, trykker du på hurtigtasten Ctrl + A for å velge alle cellene i regnearket.
 • Velg Hjem-fanen som vises direkte under.

Trykk på Clear- knappen for å åpne undermenyen i øyeblikksbildet rett under.

 • Velg deretter alternativet Clear Formats . Deretter kan du legge til ny formatering i regnearket.

2. Legg til en standardfont for alle celler og fjern utfyllingsfarger

Å fjerne alle arkets formatering kan imidlertid være en litt drastisk løsning. Hvis du foretrekker å beholde noe av formateringen i regnearket, er det en bedre løsning å redusere mengden unik celleformatering. En av de beste måtene å gjøre det på er å legge til en standard skrift i regnearket slik at alle cellene har samme skrift.

I tillegg kan fjerning av alle separate fyllfarger i et Excel-ark også redusere mengden unik celleformatering. Følg retningslinjene nedenfor for å standardisere et arks skrifttype og fyll fargeformatering.

 • Først trykker du på snarvei Ctrl + A for å velge alle regnearkceller.
 • Klikk deretter på fontmenyen på Hjem-fanen for å velge en ny skrift for alle cellene.

 • Klikk på Fyll farge- knappen for å åpne paletten som i stillbildet direkte under.

 • Velg alternativet Ingen utfylling for å fjerne alle fyllfarger fra regnearket. Da vil alle regnearkcellene ha samme skrift og vil ikke inkludere noen fargeformatering.

3. Velg alternativet Clean Excess Cell Formatting

Husk at tomme Excel-regnearkceller også kan inneholde formatering. For eksempel vil en kolonne inneholde samme skriftformatering i tomme celler og de med data i dem hvis du bruker samme skrift til hele kolonnen. Således kan blanke celler som ikke er i bruk også øke antall unikt formaterte celler.

Som sådan er fjerning av overskytende formatering fra et regneark en annen potensiell oppløsning for feilen " celleformater ". Du kan gjøre det raskt med alternativet Forespørsel om tilleggsoppsett for overskudd av celler . Spørre er et tillegg du kan bruke i Excel 2013 og nyere versjoner. På denne måten kan du slette overflødig formatering i tomme regnearkceller med Forespørre.

 • Klikk kategorien Filer og velg Valg for å åpne Excel-alternativer-vinduet.

 • Klikk på Add-ins til venstre for Excel-alternativer-vinduet.
 • Klikk deretter på rullegardinmenyen Administrer for å velge COM-tillegg .
 • Velg avkrysningsboksen i COM-tilleggsvinduet, og trykk deretter på OK- knappen.
 • Deretter kan du velge en spørre-fan i Excel-vinduet.
 • Klikk på knappen Clean Overcount Cell Formatting på spørrefanen.
 • Velg for å rense alle regneark i regnearket. Deretter klikker du Ja for å lagre endringer i regnearket.

4. Ta en titt på stilreduksjonsverktøyet for Microsoft Excel

Feilmeldingen " For mange forskjellige celleformater " kan komme opp når noen brukere prøver å åpne en regnearkfil. Følgelig åpnes ikke Excel-regnearkfilen; og brukerne kan ikke kvitte seg med celleformatering som beskrevet ovenfor. Under slike omstendigheter kan verktøyet for stilreduksjon for Excel være verdt å merke seg. Det er et verktøy som løser feilen " celleformater " ved å redusere dupliserte formateringsstiler.

Klikk på Last ned- knappen på denne siden for å lagre programvaren i en mappe. Deretter åpner du verktøyet for stilreduksjon som vises direkte under, og klikker på File- knappen for å velge regnearket som skal repareres. Trykk på Analyser- knappen for å skanne etter dupliserte stiler, og klikk på Fix for å fjerne formateringen.

5. Åpne filen i alternativ regnearkprogramvare

Alternativt kan du prøve å åpne Excel-filen i alternativ programvare. Da kan du kanskje åpne og bruke mer formatering til regnearket i det alternative programmet uten problemer. Det finnes mange regnearkprogrammer som også støtter Excel-filformatet. LibreOffice Calc er et program som du kan åpne Excel-filer inn, og du kan laste ned kontorset fra denne nettsiden.

6. Reparer regnearket med stellarreparasjon for Excel

En Excel-fil kan også bli ødelagt hvis feilmeldingen " Celleformater " dukker opp når du prøver å åpne den. Du kan fikse ødelagte Excel-regneark med Stellar Repair for Excel-programvaren for Windows. Programvaren forhandler for tiden på $ 39 på utgiverens nettsted. Du kan også prøve en demoversjon av programvaren ved å klikke på Free Download på denne nettsiden.

Når du har installert og åpnet programvaren, kan du klikke Velg fil for å velge regnearket som kan være skadet. Klikk på Scan for å starte skanningen. Deretter ser du en forhåndsvisning av den ødelagte filen; og kan trykke på Reparasjon- knappen for å fikse det.

Så det er slik du kan fikse feilen " For mange forskjellige celleformater ". Å redusere unik celleformatering i regneark vil sikkert løse problemet når du kan redigere arkene. Hvis du ikke kan åpne filen i Excel, kan du sjekke stilreduksjonsverktøyet og Stellar Repair for Excel-programvaren eller prøve å redigere regnearket med et alternativt program.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

 • FIX: Excel Online virker ikke og vil ikke åpne filer
 • FIX: Kompilere feil i skjult modul i Word og Excel
 • Slik løser du korrupte filer etter bruk av filgjenoppretting