Slik finner du PC-hovedkortmodellen og serienummeret

Å vite datamaskinens serienummer, eller antall hovedkortmodell kan være, er nyttig for ulike formål. Og i Windows 10 er det veldig enkelt å finne denne informasjonen, ganske enkelt ved å skrive inn noen kommandoer i kommandoprompt.

Slik finner du datamaskinens serienummer i Windows 10

For å finne datamaskinens serienummer, gjør du følgende:

  1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt
  2. I kommandoprompt, skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
    • wmic bios få serienummer

Det er det, Kommandoprompt bør vise deg datamaskinens serienummer nå.

I noen tilfeller kan du bare se et tomt mellomrom, eller en Hvis du vil bli fylt av OEM- varsel. Vanligvis betyr dette at du prøver å installere OEM-programvaren på en annen maskin enn den du først kjøpte.

Det samme varselet kan indikere at datamaskinen din ikke kunne gjenkjenne hovedkortmodellnummeret.

I sjeldne tilfeller kan denne meldingen vises på skjermen fordi datamaskinprodusenten ikke fyllte ut all nødvendig maskinvareinformasjon. Som et resultat kan Windows 10 ikke identifisere all maskinvareinformasjon som kreves når du kjører serienummerkommandoen i Kommandoprompt.

Hvis du bruker en Windows 10 Insider-bygg, bør du også huske på at det fortsatt er en teknisk forhåndsvisning av operativsystemet, og mange funksjoner må fortsatt legges til.

Så hvis du ikke kunne finne serienummeret ditt, kan du hoppe over insiderprogrammet eller vente til Microsoft ruller ut en ny versjon av operativsystemet. Du kan sikkert finne serienummeret ditt.

Slik finner du hovedkortmodellnummer i Windows 10

For å finne hovedkortets modellnummer, produsent, versjon og serienummer må du også legge inn en kommandolinje i kommandoprompt. Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt
  2. I kommandoprompt, skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
    • wmic baseboard få produkt, Produsent, versjon, serienummer

Denne kommandoen skal vise deg produsenten, produktversjonen, serienummeret og versjonen av hovedkortet ditt. Men hvis seksjonene Serienummer og Versjonsnummer er tomme, er problemet det samme som ved å finne datamaskinens serienummer.

Bruk programvare for å finne hovedkortdetaljer

Det er også noen tredjeparts gratis programvare som kan hjelpe deg med å finne hovedkortinformasjonen, en av de beste og populære å være CPU-Z. Du kan laste den ned her.

Etter nedlastingen klikker du på hovedkortet i hovedvinduet, og du finner det på hovedkortets modell.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.