Slik redigerer du gruppepolicyen for Windows 10, 8.1

Gruppepolicyen er en Windows 10, 8.1-funksjon som i utgangspunktet hjelper brukerne til å administrere operativsystemet bedre. Det kontrollerer normalt hva en person / bruker kan og ikke kan gjøre på en Windows-datamaskin, og forhindrer for eksempel uautorisert bruk eller begrensning av tilgangen på en lokal datamaskin, for eksempel. For å endre gruppepolicy-alternativene, må du være logget på som administrator på den datamaskinen. Så hvis du er interessert i hvordan du redigerer gruppepolicyen for Windows 10, 8.1, og du ikke vet nøyaktig hvordan du gjør det, ta en titt på vår veiledning.

Hvis du ønsker å endre gruppepolicyalternativet i Windows 10, 8.1, er dette litt annerledes enn de forrige operativsystemene. Imidlertid er jeg glad for å si at dette er så enkelt som på de eldre versjonene, om ikke enklere.

Videre har Microsoft i Windows 10, 8.1 introdusert noen nye viktige funksjoner i gruppepolicy-alternativet at de eldre operativsystemene ikke har som: " Konfigurer gruppepolicy-caching " og " Konfigurer innloggingsskriptforsinkelse ". Du vil finne ut mer om hva de gjør etter at vi har vist deg hvordan du redigerer gruppepolicyfunksjonen. Jeg vil forklare i noen korte trinn hvordan du kan redigere denne funksjonen på Windows 10, 8.1.

Rediger gruppepolicy på Windows 10, 8.1

Normalt kan bruken av gruppepolicyen nås via Gpedit-alternativet, men i Windows 10, 8.1 Enterprise og Windows 10, 8.1 Pro har vi noe som ligner dette alternativet, kalt Secpol. Dette verktøyet styrer sikkerheten til den lokale gruppepolicyen.

1. Bruk secpol.msc

1. Vi må venstre klikke på søkedialogboksen, du finner dette i Apps-panelet eller i sidestøtten "Overalt".

2. Skriv inn søkefeltet secpol.msc (pass på å skrive kommandoen nøyaktig som vist)

3. Klikk igjen på sekolikonet du kommer foran deg.

4. Fra "Sikkerhetsinnstillinger" -mappen du har "Lokale retningslinjer", må du dobbeltklikke (venstre museklikk) på "Lokale retningslinjer".

5. Velg en av kategoriene du vil redigere ved å dobbeltklikke på den (dobbelt venstre klikk). Eksempel "Sikkerhetsalternativer"

5. På høyre side vil du få en faneblad "Policy" og en faneblad som sier "Sikkerhetsinnstillinger"

6. For å deaktivere eller aktivere gruppepolicyene, trenger du bare å dobbeltklikke (venstre museklikk) i boksen ved siden av politikken under kategorien Sikkerhetsinnstilling og velg derfra det alternativet du vil. For eksempel, "Deaktiver "Eller" Aktiver "

Husk at denne sekol.msc-funksjonen bare virker på Windows 10, 8.1 Enterprise og Windows 10, 8.1 Pro. I den grunnleggende utgaven av Windows har du ikke dette alternativet.

2. Bruk Gpedit.msc

I grunnleggende utgaven vil du kunne redigere gruppepolicyen via Gpedit.msc ved å følge trinnene ovenfor og erstatte secpol.msc med Gpedit.msc. Som du ser på skjermbildet nedenfor, er det to hovedgrener: Datamaskinkonfigurasjon og brukerkonfigurasjon .

Hvis du for eksempel vil begrense andre brukeres tilgang til bestemte Windows-komponenter, går du til Administrative maler, velger funksjonen du vil redigere og aktiverer eller deaktiverer tilgang til den respektive funksjonen.

Der har du det, noen få korte trinn for å redigere gruppepolicyene i Windows 10, 8.1. Hvis du har noe å legge til i denne artikkelen, eller hvis du finner det nyttig, vennligst gi oss beskjed.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.