Slik laster du ned og installerer Silverlight på Windows 10

Microsoft Silverlight ble brukt tidligere, men med rask endring av Internett og introduksjon av ny teknologi ble Silverlight erstattet av dem. Hvis du vil bruke Silverlight på Windows 10, skal vi i dag vise deg hvordan du gjør det.

Microsoft Silverlight er et programramme utviklet av Microsoft, og det ble brukt til å lage rike Internett-applikasjoner. Silverlight ble brukt på samme måte som Adobe Flash, og selskaper som Netflix og Amazon Video brukte det til video streaming.

Med utviklingen av ny teknologi, som HTML5, ble Adobe Flash og Silverlight erstattet av det, og derfor stoppet Microsoft å utvikle Silverlight i 2013. I øyeblikket frigir Microsoft patcher og feilrettinger for Silverlight, og det burde vare til oktober 2021.

Siden Silverlight ikke blir aktivt utviklet lenger, dro Microsoft støtten til den i Microsoft Edge, men du kan fortsatt bruke den til applikasjoner uten nettleser. Hvis du vil bruke Silverlight online, har Internet Explorer 11 fortsatt støtte for Silverlight, så du vil kanskje bruke den i stedet for Edge.

Slik installerer du Silverlight på Windows 10?

For å installere Microsoft Silverlight må du gjøre følgende:

  1. Gå til Microsofts nettsted og last ned Silverlight.

  2. Etter at du har lastet ned det, bør du kunne bruke det uten problemer.

Som vi allerede nevnte, hvis du besøker et nettsted som fortsatt bruker Silverlight, må du bruke Internet Explorer 11 eller Firefox for å vise Silverlight-innhold. Google Chrome har mistet støtten til NPAPI plugin-moduler, og den kjører ikke Java eller Silverlight lenger, så du må bruke en av de nevnte nettleserne.

Silverlight var en gang et populært rammeverk, men det ble erstattet av HTML5, og faktisk anbefaler Microsoft selv streamingtjenester for å bruke HTML5 over Silverlight. HTML5 støttes av alle store moderne nettlesere, det fungerer perfekt på alle plattformer og enheter, og det er ingen ekstra plugin-moduler å installere.

Silverlight blir langsomt, men sikkert, noe som forteller, og selv Microsoft foreslår at brukerne går videre fra Silverlight til forskjellige teknologier. Hvis du fortsatt trenger å kjøre Silverlight, kan du laste den ned og installere den ved å følge instruksjonene ovenfor.