Slik deaktiverer du Windows-beskyttet PC-en din i Windows 10

Microsoft prøver å utvikle og tilby dedikerte funksjoner og prosesser for å sikre Windows 10-systemet. Og den innebygde Windows Defender SmartScreen-sikkerhetsprogramvaren er der for å beskytte dataene og legitimasjonene dine hver gang en ny app eller et program er installert.

Mens denne standard sikkerhetsløsningen sikrer relativt komplisert beskyttelse, kan funksjonaliteten i noen situasjoner bli ganske irriterende.

I den forbindelse kan vi nå diskutere Windows Defender SmartScreen- advarselsmeldinger som vises ganske mye, selv om det ikke er nødvendig.

For eksempel, når du prøver å installere eller kjøre en ny app, og du mottar " Windows beskyttet PCen din " og " forhindret en ukjent app fra å starte " advarsler.

Hvis du vet at denne appen er trygg og ikke vil skade Windows 10-systemet, er det ingen reell grunn til å motta de advarslene som ikke gir deg for mange alternativer. Faktisk kan du tilsynelatende bare velge alternativet 'ikke kjør'.

Uansett, under linjene nedenunder, lærer vi hvordan du deaktiverer Windows Defender SmartScreen-sikkerhetsprogramvaren. Men først, la oss se hvordan du kommer forbi "Windows beskyttet PCen din" og "forhindret en ukjent app fra å starte" advarsel.

Hva må jeg gjøre når prompten "Windows beskyttet PCen din" vises i Windows 10

 1. Tillat app når meldingen "Windows beskyttet PCen din" vises
 2. Søk etter skadelig programvare
 3. Deaktiver sikkerhetsprogramvaren for Windows Defender SmartScreen

1. Tillat app når "Windows beskyttet PCen din" vises

Det første trinnet ville være å tillate en app å arbeide fritt i bakgrunnen uten at Defender forhindret det. Dette er en ganske enkel oppgave, og her er det du trenger å gjøre:

 1. Når du mottar advarselsmeldingen, må du ikke klikke på alternativet " Ikke kjør ".
 2. I stedet klikker du på linken Mer info, som vises under advarselsmeldingen.
 3. Nå vil en ny melding bli vist.
 4. Hvis du er sikker på at appen som prøver å få tilgang til systemet, kan stole på, klikker du Kjør uansett .
 5. Husk at hvis administratorprivilegier kreves, vil appen fortsatt ikke kjøre på datamaskinen.

2. Sjekk sikkerheten ved et øyeblikk

Det andre trinnet er å sjekke alle boksene (hvis det er mulig) i Windows Defender's "At-a-glance" -avsnitt. Noen ganger, på grunn av en feil, vil Windows Defender vise en rekke usammenhengende meldinger fra tid til annen. Den beste måten å håndtere det er, ved å bare merke alle boksene eller avvise de du ikke kan følge med. Et eksempel er at jeg ikke liker OneDrive. Bare avvist forslaget og det poper ikke lenger.

3. Deaktiver Windows Defender SmartScreen-sikkerhetsprogramvaren

 1. Klikk på Windows Søk-ikonet - er Cortana-knappen, den som ligger i nærheten av Windows-startikonet.
 2. I søkeboksen skriver du Windows Defender Security Center og klikker deretter på resultatet med samme navn.
 3. Windows Defender Security Center-grensesnittet blir nå vist.
 4. Derfra går du til App & Browser kontrollfeltet, som ligger i venstre sidefelt.
 5. Rull ned og finn sjekk programmer og filer .
 6. Slå av denne funksjonen.
 7. Du kan kun bekrefte disse endringene hvis du er Windows 10-administratoren.

Så, det burde være alt. Nå er Windows Defender SmartScreen-sikkerhetsprogrammet deaktivert, slik at du ikke lenger får "Windows-beskyttet PC-en din" og "forhindret en ukjent app fra å starte" advarsler.

Ikke glem å installere et antivirusprogram eller antimalware-program i stedet som ellers, vil du risikere å oppleve et skadelig programvareangrep. Hvis du har flere spørsmål, ikke nøl med og kontakt oss ved å bruke kontaktskjemaet nedenfor.