Slik rengjør du Installer Windows 10 på en SSD

Windows 10 er en flott oppgradering fra Windows 8, ikke bare fordi det er gratis, men også fordi det løser mange dårlige designbeslutninger som ble tatt med Windows 8. Men installasjonen er ikke helt så enkelt - for det meste fordi den eneste måten å få det på gratis er via en oppgradering. I dag skal vi installere Windows 10 på en SSD, fra bunnen av.

Men før vi starter, er det det du trenger å vite: SSD er veldig raske, men de har også en begrenset levetid - denne levetiden avhenger av hvor mye du skriver til SSD. Hva dette betyr er, hvis du reduserer mengden skriver du til SSD, vil SSD din vare lenger. En av de tingene som gjør mye omskriving, er defragging.

Defragging er en prosess laget for harddisker - det bidrar til å redusere tiden det tar å finne tilfeldige data på spinnene på en harddisk; fordi harddisker må finne tilfeldige data ved fysisk å flytte lesehodet inne i harddisken. På SSD kan defragging disken imidlertid bety å ta bort en måned med SSDs levetid i verste fall, det er også helt unødvendig fordi SSD har ikke noen fysiske deler som trenger å bevege seg og dermed de ikke trenger å bli defragged - fordi dataene blir lest ved å bare sjekke om en celle er satt til 1 eller 0.

Vi har allerede dekket emner relatert til SSD for Windows 10 tidligere, som å fikse Slow Boot Time i Windows 10 på SSD og til og med om å flytte Windows 8.1 til SSD eller flytte Windows 10 på SSD uten å installere på nytt.

Nå som vi har det ut av veien, kan vi komme rett til det punktet og begynne å installere Windows. Dette er ikke veldig vanskelig i det hele tatt - alt du trenger er Windows 10-oppsettet. Hvis du allerede har de riktige Windows 10-filene lastet ned og allerede har laget en oppstartbar DVD eller USB-pinne, kan du hoppe over til trinn 4, ellers følger trinnene akkurat som sagt.

  • Klikk her og få Microsofts Media Creation Tool for Windows 10. Dette vil gjøre prosessen med å bygge en oppstartbar plate eller USB-pinne sømløs.
  • Når du har Media Creation Tool kjører, vil den spørre deg hva du vil gjøre med det - du må velge "Opprett installasjonsmedier for en annen PC" her.
  • Velg nå den riktige versjonen av Windows du vil installere og la Media Creation Tool laste den ned, og opprett en oppstartbar enhet.
  • Når du har oppstartbar DVD eller USB-pinne, start datamaskinen på nytt og start opp i USB-stasjonen eller DVDen.
  • Herfra må du bare følge instruksjonene på skjermen - installering av Windows selv er ikke veldig vanskelig, men det er tingene du må gjøre før og etter det som trenger forberedelse.
  • Under oppsettet kan det hende du blir bedt om å skrive inn Windows-produktnøkkelen. Her kan du sette Windows 7/8 / 8.1-nøkkelen, og den blir automatisk oppgradert til en Windows 10-lisens.
  • Når oppsettet er fullført, bør det automatisk starte datamaskinen på nytt, men husk å ikke starte opp fra oppstartsenheten denne gangen.

Og voila! Du har nå en fullstendig kopi av Windows 10 som kjører på SSD-en, ikke en oppgradering, men en komplett installasjon. Husk å deaktivere den planlagte defragging på SSD skjønt; som det er svært viktig for helsen til SSD.

SSD er ikke veldig rimelige, men prisen til lagringsforhold har gått ned jevnt de siste årene. Installere Windows 10 på en SSD er ikke veldig forskjellig fra å installere den på en harddisk, men du må ta noen forholdsregler slik at du ikke skader SSD over tid, vurderer hvor dyrt det er.