Slik endrer du Windows 10 / 8.1 font pakker

En fin måte å tilpasse Windows 8, Windows 10-datamaskinen på, er å endre standardfonter og legge til tilpassede design, som du kan bruke i et grafikkprogram, som Art Text. Eller selvfølgelig vil det ikke endre dine kreasjoner så dramatisk som en bildeeffekt eller en annen visuell tilpasning, men det vil fullføre effekten du vil oppnå og gjøre mer flytende.

Selv om Windows-versjoner har endret seg over tid, har prosessen med å installere egendefinerte skrifter forblitt den samme. Som du vil se her, kan du installere og slette fonter med stor letthet, og det krever ikke mye trening.

Det er ikke vanskelig å installere nye skrifter på Windows 10 og 8, og i denne artikkelen skal vi dekke følgende emner:

 • Fonter mappevinduer 10 - Fonts mappe er plassert i Kontrollpanel i Windows og den inneholder alle dine skrifter. Du kan installere nye skrifttyper ved å flytte dem til Fonts-mappen.
 • Slik installerer du skrifter Windows 10 - Installering av nye skrifter på Windows 10 er det samme som i en hvilken som helst annen versjon av Windows, og i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du installerer nye skrifter riktig.
 • Legge til skrifter i Windows 10 - Det er relativt enkelt å legge til nye skrifter til Windows 10, og du kan gjøre det med bare et par klikk.

Hva er Windows-fontpakker og hvordan du endrer dem?

 1. Hvor finner du Windows 8, Windows 10-skrifter?
 2. Installere skrifttyper i Windows 10, Windows 8
 3. Avinstallerer Windows 8, Windows 10 Fonter

Hvor finner du Windows 8, Windows 10-skrifter?

Å finne fonter på nettet er veldig enkelt. Hvis du er spesielt interessert i en skrifttype, er det sjansene for at du finner dem på en av de mange fontdatabasene. Jeg skal gi deg noen av disse fantastiske nettstedene, hvor du kan laste ned skrifter for Windows 8, Windows 10-datamaskinen.

Husk at de fleste er gratis, så vær sikker på å sjekke dem alle før du bestemmer deg for å kjøpe en skrift. Her er noen flotte skriftdatabaser som hjelper deg med å laste ned skrifter:

 • DaFont
 • FontSquirrel
 • FontSpace
 • FontZone
 • FontFabric
 • 1001FreeFonts

Du kan enkelt finne hvilken som helst skrift ved å skrive inn navnet i søkefeltet. Du kan også finne ønsket skrift ganske enkelt ved å bruke mange tilgjengelige filtre eller ved å velge riktig skriftkategori.

Hvis disse nettstedene ikke har skrifttypen du leter etter, er du i en tøff stilling. Her finner du tusenvis av skrifter som er kompatible med Windows-datamaskinen. Husk også at hvis du kommer over skrifttypepakker, kan de være noe annerledes enn vanlige skrifttyper. Vi snakker om dem om et øyeblikk.

Installere skrifttyper i Windows 10, Windows 8

Etter at du har oppdaget skrifttyper du liker, er det du må gjøre nå, å installere dem. Det er noen måter å gjøre dette på. Først av alt, hvis skrifttypene dine er arkivert, må du trekke dem ut med noen ekstrautstyr, for eksempel WinRAR eller andre lignende programmer.

I nesten alle tilfeller blir skrifttyper distribuert i .zip-arkiv, slik at du enkelt kan åpne dem uten å bruke et tredjepartsverktøy. Men hvis du vil ha et dedikert verktøy for arkivering, anbefaler vi deg å sjekke ut listen over beste arkiveringsverktøy som vi dekket nylig. For å pakke ut en skriftfil, gjør du bare følgende:

 1. Finn og åpne det nedlastede arkivet.

 2. Finn fontfilen din. Du kan gjenkjenne det ved .ttf, .otf eller .fon- utvidelse. Etter at du har gjort det, kan du bare pakke ut filen til PCen. Du kan til og med gjøre det ved å dra og slippe filen til ønsket sted.

 3. Etter å ha hentet skriftfilen, dobbeltklikk du på den for å åpne den.

 4. Nå ser du noen grunnleggende opplysninger om den valgte fonten. I tillegg kan du forhåndsvise fonten din og se hvordan den ser ut i forskjellige størrelser. Hvis du vil installere denne skriften, klikker du bare på Install- knappen og skrifttypen blir automatisk installert.

Det er også en annen måte å installere skrifter på. Hvis du ikke vil forhåndsvise fonten din, kan du installere den med bare to klikk:

 1. Kontroller at skrifttypefilen er hentet ut.
 2. Finn nå skrifttypen og høyreklikk den.
 3. Velg Installer fra menyen.

Du kan også installere en skrift ved å dra og slippe den til Fonts-delen. Fontseksjonen er plassert i Kontrollpanel, og du kan få tilgang til det ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn skrifter . Velg Fonter fra listen. Alternativt kan du bare starte Kontrollpanel og se etter Fonts applet.

 2. Fonts- applet vil nå vises. Finn den valgte fonten, og dra og slipp den til Fonts- appleten.

Etter at du har gjort det, skal fonten installeres automatisk på PCen. Denne metoden lar deg ikke forhåndsvise fonter, men hvis du trenger å installere mer enn en skrift, kan du velge dem alle og bare dra dem til Fonts- appleten for å installere dem.

Som vi allerede nevnte, er fontfiler små filer som har .ttf, .otf eller .fon- utvidelse. På den annen side kommer fontpakker som en .exe- fil som må installeres som et vanlig program. Her er noen eksempler på fontpakker for Windows 10, Windows 8:

 • Windows Fonts Megapack
 • Arabisk Font Pack
 • Tattoo Font Pack
 • 350 Design Font Pack

Etter at du har lastet ned filene, må du sjekke hvilken type de er. Hvis de kommer som en kjørbar fil, bare installer dem den gammeldags måten.

Avinstallerer Windows 8, Windows 10 Fonter

Som du kan se, er prosessen med å installere skrifter ganske enkelt, men hva hvis du installerte en skrift som ikke fungerer av deg, bare ikke liker? Prosessen med å avinstallere skrifter er like enkelt som installasjonsdelen.

Alt du trenger å gjøre er å navigere til Kontrollpanel og åpne Fonts- mappen. Du kan slette en skriftfil ved hjelp av to metoder:

 • Velg skrifttypen du vil slette, og klikk på Slett alternativ fra menyen øverst.

 • Finn skrifttypen du vil slette, høyreklikk den og velg Slett fra menyen.

Etter at du har valgt Slett- alternativet, vises bekreftelsesmeldingen. Nå må du bare klikke Ja for å fjerne skrifttypen fra PCen.

Husk at denne handlingen er irreversibel, så du vil ikke kunne gjenopprette fonten din. Hvis du vil gjenopprette en slettet skrifttype, må du laste ned og installere den på nytt.

Det er ikke så vanskelig å installere nye skrifttyper på Windows 10, og etter å ha fulgt vår guide, bør du kunne installere fontpakker og skrifttyper på Windows 10 eller 8 PC uten problemer.