Hvordan kan jeg fikse Windows 10 oppdateringsfeil 0x80004005?

Foruten de åpenbare brukergrensesnittendringene, må nyheten med den største innvirkningen på Windows 10-opplevelsen være Windows Update. Hvis vi ser bort fra det faktum at oppdateringene blir tvunget, er dette fortsatt en positiv endring, likevel. I hvert fall på papir.

Den negative bivirkningen: Mer enn noen oppdateringsfeil som synes å plage brukere fra 2015 til i dag. En av disse går etter feilkoden 0x80004005, og det forhindrer brukerne i å oppdatere.

For å gi deg den endelige oppløsningen av problemet, oppnådde vi de beste løsningene. Hvis du sitter fast i denne feilen i Windows 10, kan du se de mulige løsningene nedenfor.

Slik adresserer du feil 0x80004005 i Windows 10

 1. Kjør oppdaterings feilsøkingsprogrammet
 2. Kjør SFC
 3. Tilbakestill oppdateringstjenestene
 4. Sjekk PC-driverne dine
 5. Last ned oppdateringen manuelt
 6. Utfør en ren installasjon på nytt
 7. Rengjør oppstart din PC

Løsning 1 - Kjør oppdateringsfeilsøkeren

Første ting først. La oss gi et skudd til et grunnleggende systemverktøy før vi går til vanskeligere feilsøkingstrinn. Windows 10 Creators Update brakte den enhetlige feilsøkingsmenyen med en rekke feilsøkingsverktøy.

Denne listen inneholder selvfølgelig en feilsøkingsprogramvare for Windows Update. Hvis vi tar hensyn til hvor mye problemer obligatoriske oppdateringer forårsaket i Windows 10, er dette verktøyet et grunnleggende behov.

Når du kjører Windows Update Feilsøkingsverktøy, vil den skanne etter oppdateringsrelaterte feil, starte på nytt bestemte tjenester og gi oppdatering av en annen prøve. Hvis du er usikker på hvordan du kjører dette verktøyet, må du kontrollere trinnene nedenfor:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .
 3. Åpne Feilsøking fra venstre rute.
 4. Velg Windows Update og klikk Kjør feilsøkingsprogrammet .

 5. Følg instruksjonene til prosedyren er ferdig.

Hvis denne løsningen falt, må vi sannsynligvis få de store våpenene til å spille. Fortsett med de videre trinnene.

Løsning 2 - Kjør SFC

System File Checker eller SFC er et innebygd verktøy som kjører gjennom den forhøyede kommandoprompten. Hovedformålet er å kontrollere integriteten til systemfilene, og om nødvendig reparere dem.

På grunn av virus eller misbruk kan oppdateringssystemfiler bli skadet eller ufullstendig. Det vil derfor føre til problemer med de videre oppdateringene, og forårsake feilen som den vi adresserer i dag.

Det er her SFC kommer til nytte, og det er derfor det er et viktig feilsøkingsverktøy.

Følg instruksjonene nedenfor for å kjøre System File Checker-verktøyet på PCen og kontroller systemfeil:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet.
 2. Høyreklikk på Kommandoprompt og kjør det som administrator.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter:
  • sfc / scannow
 4. Skanneprosedyren skal vare ca. 15 minutter.

Likevel, hvis verktøyet ikke har funnet noen systemfeil, og problemet er vedvarende, kan du prøve de resterende løsningene.

Løsning 3 - Tilbakestill oppdateringstjenester

Oppdateringstjenester er, som navnet antyder, tjenestene som har ansvaret for alt som til og med er moderat knyttet til oppdatering i Windows 10. Litterært alt.

Nå, de fleste av tiden vil de fungere som ment i bakgrunnen, men (og det er alltid "men" med Windows 10 oppdateringer sist), de begynner å misforstå av og til. Så, hva du trenger å gjøre er å starte dem helt på nytt.

I tillegg anbefaler vi deg å slette eller endre navn på mappen der installasjonene for nylig lastet oppdateringer er lagret. Når du har gjort det, vil systemet automatisk lage en helt ny mappe og starte nedlastingen fra en skrap.

Nå kan begge disse handlingene gjøres manuelt, gjennom standard systemgrensesnitt. Eller du kan gjøre det med litt hjelp av kommandoprompt og noen få presise kommandoer.

Vi viser deg sistnevnte måte fordi det er mye raskere, men vær så snill å ta hensyn eller ting kan plutselig gå sør. Og det vil vi absolutt ikke ha.

Slik gjør du det mulig å tilbakestille Windows Update-tjenestene:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet.
 2. Høyreklikk på Kommandoprompt og kjør det som administrator.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
   • netto stopp wuauserv
   • nettstoppbiter
   • nettstopp cryptsvc
   • Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution \ DataStore * .bak
   • Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution \ Download * .bak
   • Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 * .bak
   • nettstart wuauserv
   • netto startbiter
   • netto start cryptsvc
 4. Etter det, se etter oppdateringer på nytt.

Løsning 4 - Kontroller PC-driverne

Dårlige drivere er også kjent som opphavsmann til den aktuelle feilen. Det er nemlig ikke uvanlig at det er en viktig driver å lage en stall innenfor oppdateringsprosedyren. Betydning, du kan passere med mangel på en skikkelig perifer driver, men ikke GPU eller lyddriver.

Uten disse vil oppdateringstjenesten hele tiden se etter de tilhørende drivere, og det vil til slutt resultere i en uendelig sløyfe og feil.

Til det formål anbefales det å inspisere driverne og oppdatere dem henholdsvis. Hvis du ikke er sikker på hvordan du sorterer dem ut i Enhetsbehandling, må du kontrollere følgende instruksjoner:

 1. Trykk på Windows-tasten + X for å åpne Power User- menyen.
 2. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 3. Se etter det gule utropstegnet. Det er enhetene uten de riktige driverne.
 4. Nå, avhengig av typen av enheten du kan:
  • For mindre enheter som et webkamera eller en universell seriell buskontroll : Høyreklikk på enheten og velg Oppdater driver .
  • For GPU og lydenheter, naviger til den offisielle OEM-siden og last ned sertifiserte drivere.
 5. Når du har jobbet med de manglende driverne, start datamaskinen på nytt og sjekk for oppdateringer på nytt.

Oppdater drivere automatisk

For å forhindre skade på PC ved å installere feil driverversjoner, foreslår vi at du gjør det automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy .

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen. Her er en rask guide til hvordan du gjør det.

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

   Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Dette bør forhåpentligvis løse feilen ved hånden. Men hvis du fortsatt ser den samme oppdateringsfeilen som bærer "0x80004005" koden, tar du hensyn til de siste 2 trinnene.

Løsning 5 - Last ned oppdateringen manuelt

Som vi allerede har sagt, har fornyet Windows 10 Update-funksjoner forårsaket mange problemer og kritiske feil. Noen av dem er små vanskeligheter, mens andre kan gjøre hele systemet helt ubrukelig. Uansett vil det til slutt gjøre livet ditt ubehagelig, minst sagt. På den annen side er det mer enn en måte å få tilgang til og laste ned tilgjengelige oppdateringer, og det er her du kan finne oppløsningen for oppdateringsfeilen vi adresserer i dag.

Alle store oppdateringer, kumulative oppdateringer eller små sikkerhetsoppdateringer blir bevart i Microsoft Update Catalog. Derfra kan du laste ned og installere oppdateringer akkurat som alle andre tredjepartsprogrammer. Du kan enkelt løse problemet ved å fjerne stallet opprettet av en problematisk oppdateringsfil.

Følg instruksjonene nedenfor for å installere Windows 10 oppdateringer manuelt:

 1. Kopier navnet på den urolige oppdateringsfilen .
 2. Gå til Microsoft Catalog her.
 3. Lim inn navnet i den dedikerte søkeboksen .

 4. Last ned filen. Kontroller at den reagerer på systemarkitekturen din (x86 eller x64).
 5. Installer oppdateringsfilen.
 6. Start datamaskinen på nytt.
 7. Se etter flere oppdateringer for å se etter endringer.

Løsning 6 - Utfør en ren installasjon på nytt

Til slutt, hvis ingen av de foregående trinnene fungerte for deg, står den rene reinstallasjonen som din siste utvei. . Spesielt hvis du oppgraderte til Windows 10 i stedet for å utføre en ren installasjon. Les alt du trenger å vite om den detaljerte forklaringen på installasjonsprosedyren. Derfor må du sjekke det ut hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det selv.

Løsning 7 - Rengjør støvel PCen

Konfliktprogramvare kan også blokkere oppdateringene og utløse denne feilkoden. Du kan løse dette problemet ved å oppstart datamaskinen på en enkel måte, for å fjerne oppstartsprogrammer og starte Windows med minimal drivere. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start> skriv msconfig > trykk Enter
 2. Gå til Systemkonfigurasjon> klikk på fanen Tjenester > merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester > klikk på Deaktiver alle.

 3. Gå til kategorien Oppstart> Åpne Oppgavebehandling.
 4. Velg hvert oppstartsparti> klikk på Deaktiver
 5. Du kan nå lukke Oppgavebehandling> Start datamaskinen på nytt.

Med dette kan vi konkludere med listen. Hvis du har spørsmål eller alternative løsninger angående oppdateringsfeilen "0x80004005", må du sørge for å dele dem med oss. Du kan gjøre det i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i september 2017 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.